Regisztráció Elfelejtett jelszó

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: nincs cím

#333315 sbbacsi Előzmény: #333310

Otp mnyp? Ha mindenki visszalép (vagyis nem csinál semmit) akkor mi maradna belőle?

Persze ha maradna mondjuk össz 10-20% mnyp tag és egy pénztár alá tömörülne az életképes lehet, de még ebben sem vagyok biztos, hogy lesz ennyi és hogy ez elég a drasztikusan megvágott költségek miatt.

banyaiz, Igen bennem is ez a mondat jött csak elő, hogy akkor már úgysem leszek a rendszer része. :) Csak lehet, hogy a jogszabályi kereteket "elfelejtik" hozzáigazítani és ha most jól tudom váltani is csak másik mnyp-be vagy államiba lehet. Istenem, ők nem csinálnak semmit, marad ez az elv... csakhát nem lesz több mnyp, ahova menni lehetne az utolsóból, miccccsoda véletlen!

#333311 banyaiz Előzmény: #333229

Igen meg lehet tenni ennyi idő alatt.

sbbacsi: Ez a kérdés bennem is felmerült , akkor szvsz vagy az önkéntes pénztáradba kerül, vagy oda viszed ahová akarod hiszen már úgysem vagy az állami nyugdíjrendszer része. Legalábbis ez lenne logikus, de ettől még bármi lehet forradalomban

#333308 banyaiz Előzmény: #333190

Hát ebben sok minden új konkrétum nincs. Annyi, hogy itt már nem reálhozamról, csak hozamról beszélnek, és nem kellene adózni utána, ha tényleg így értik.

A személyes garanciák érdekesek. Ezzel mit akartak mondani nem értem. Ha törvénybe lesz úgy is foglalva minek garantálják ők még személyesen. Vagy úgy értették, ha majd később más törvény lesz ők ezt továbbra is személyes vagyonukkal garantálják? :D

#333293 sbbacsi Előzmény: #333229

Elvileg később, egy pénztár megszűnésekor is át lehet lépni másikba (vagy államiba).

Engem az érdekelne, hogy ha az utolsó pénztár is megszűnik akkor mi lesz?

Én is maradnék, de ha fél-egy év múlva ugyanaz a vége, vagyis az államiban köt ki az eddigi befizetés, akkor sok értelme nem lesz.

#333229 Kezdolap Előzmény: #333199

Szerintetek megoldható a határidő előtt, h az esetlegesen tovább nem működő mnyp-ből átlépjünk egy valószínűleg fennmaradóba és még nyilatkozzunk is az államiba át nem lépésről?

#333203 learn Előzmény: #333190

Hozam viszont továbbra sem lesz (Bikini: "ami befolyik az rögtön kifolyik"), illetve gyermek nem örökölheti a befizetéseket. Januárra kinéz egy nap szabadság...

#333173 learn Előzmény: #333103

Nekem itt nem a láthatatlanságon van a hangsúly, hanem azon, hogy reform intézkedés gyanánt ne tudják zárolni/foglalni a magyar állam irányából...

osztrák számlanyitáshoz …

#333103 pruntyoke

osztrák számlanyitáshoz elegendő a magyarországi lakcímkártya ..legalább is az oberbanknál..de mivel uniós mind két ország a kamatadót lejelentik a magyar hatóságoknak..vagyis lehet bárkinek bárhol bankszámlája az unión belül teljesen hivatalosan..de ez a magyar hatóság által is ismert tény..

unión kívüli bankszámla már más tészta..egyre inkább vannak országok között kétoldalú megállapodások a pénzmosás és a terrorista pénzek mozgása miatt..szóval egy ilyen számla sem marad sokáig magánügy..