Regisztráció Elfelejtett jelszó

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: nincs cím

#332936 banyaiz Előzmény: #332935

Olyan ez a fél évvel előre jelzett szöveg, mint mikor nagy Sztálin tévedhetetlen volt , ha kellett a töri könyveket is megváltoztatták ezért, hiszen a nagy vezető nem tévedhet.

Azt mondom , hagyjuk meg a szexualitást a halódó nyugat ópiumának, és ne szopassuk tovább saját magunkat van elég bajunk enélkül is. :)

#332934 banyaiz Előzmény: #332927

Be lehetne vállalni ezeket a leminősítéseket egy világos cél érdekében, bár ha lenne világos cél nem lenne leminősítés sem. :) Szóval a forradalom áldozatokat követel mindenkitől a szebb jövő érdekében. Itt egy jó zene erről. :)

#332927 filter Előzmény: #332921

Én már előre megfogalmaztam a szöveget és nem is vártam mást, így legyen ötösöm a lottón.

Most ássák tovább a sírunkat, van hitelminősítő aki nem nyilatkozott eddig.

Abba nem gondolnak bele, csak a ft miatt mekkora kárt okoznak az országnak?

#332921 banyaiz Előzmény: #332917

"Pontosan az történik, amit a miniszterelnök fél évvel ezelőtt előre jelzett - reagált Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a Moody's mai döntésére, melynek során két fokozattal minősítette le Magyarországot.

A nemzetközi tőke érdekeit és szempontjait rövid távon sértő intézkedések miatt került sor a leminősítésre. A költségvetést stabilizáló, a gazdasági növekedést elősegítő intézkedésekről azonban be fog bizonyosodni, hogy azok hosszú távon mindenki számára kedvezőek lesznek. A siker a kormányt és annak gazdaságpolitikáját fogja igazolni, és a rövid távú leminősítések hosszú távon felminősítésekké válnak majd - olvasható Szijjártó Péter közleményében."

Szóval a nemzetközi tőke érdekei miatt minősítettek le minket, nem azért mert nem voltunk képesek egy világos , fenntartható célokat bemutató költségvetést összehozni. Hiába a nemzetközi karvalytőke ránk pályázik, de majd legyőzzük. :) Mondom Che kutyaf...a ezekhez a dumákhoz képest. Csak azt nem értem, ha a nemzetközi tőkét most sértik az intézkedéseink és ezért minősítenek le (csak ezért nem a többi eszetlenségért) , akkor miért fognak majd felminősíteni, mert akkor majd már az érdekeiket szolgáljuk, az előző logikából kiindulva? :) Vagyis a leminősítés egy összeesküvés , a felminősítés pedig a jó teljesítményünk miatt lesz. Röhej csak ezt tudom mondani.

Gentle: ne haragudj de ez a program sok konkrétumot nem tartalmaz.

#332920 zeeh_ Előzmény: #332918

Én valahogy hamarabb nevezném a Jobbik 2010-es programját kormányprogramnak, mint azt, amit a Fidesz produkált.

Remélem, tudják, hogy mit csinálnak, mert szó szerint a 19-re húztak lapot. Mindenki érdeke az, hogy sikerüljön nekik, különben csúnya világ lesz itt.

#332918 gentlemanus Előzmény: #332913

Világos célkitűzést emlegettél vagyis hiányoltál, ezért raktam be a kormányprogramot.

Tehát nem mondhatod, hogy a koncepcionális célkitűzések nem léteznek. Ezek megvalósításához pedig a folyamatosan változó globális gazdasági és pénzpiaci folyamatok közepette folyamatosan alkalmazkodva, reagálva kell megteremteni a megvalósítás feltételeit.

#332917 filter Előzmény: #332913

Így van.....felelős politikusok ilyen dolgokat nem csinálnak.

Én is úgy látom a reformokat, ahogy leírtad, csak az a gondom vele nem abba az irányba indultak el.

Ez látszik ezen az szja-n, Járai béremelésén is.

Beszélhet itt nekem bárki bármiről, ha nem azt látom, hogy magukon kezdik el.....

#332913 banyaiz Előzmény: #332910

Amennyiben nem az ország vezetése, és felemelése lenne rájuk bízva, hanem egy kamikaze küldetés akkor semmit nem követelnék rajtuk, hanem nagyon helyeselném az intézkedéseket és a kommunikációt is. Mivel azonban tudtommal nem ez a célja működésüknek egyre nagyobb értetlenséggel szemlélem, hogy a jóemberek mit művelnek.

Filter: van igazság a cikkben.

#332910 gentlemanus Előzmény: #332907

Igazából nem értem, hogy mit is követelsz rajtuk.

A választási programjuk ismert volt.

http://program2010.fidesz.hu/

Az abban foglalt tartó pilléreknek a kiépítése folyik, vagyis kezdődött el.

Ehhez nyilván szükség van mozgástérre.

Az EU lenullázta előttük az utat és a mozgásteret.

Maradt egy saját, de cinkes út, ami sokaknak, a más érdekeltségek miatt nem tetszik.

Ez fog eldőlni február elején, hogy hány ember értette meg, hogy mi a tét itt.

#332907 banyaiz Előzmény: #332906

Ez rendben van, de azt elvárnám tőlük, ha van egy világos célkitűzésük azt vázolják fel, már vége a választásoknak egy ideje, nem kell már erőltetni minden áron a populizmust. Szóval egy víziót vázoljanak fel, mik a célok, és hogyan kívánjuk elérni . Mert azt látom, hogy különadók, mnyp pénzek beszedése az megtörténik, ezzel nyerünk egy kis időt, de mi a nagy terv ennek az időnek a hasznosítására, ezt viszont én nem látom, remélem ők igen. Ha látják megoszthatnák velem is, hadd örüljek én is annak milyen szuper lesz itt minden hamarosan. :)

#332906 gentlemanus Előzmény: #332897

Várjátok ki a végét.

Én adok nekik 2 évet, fenntartás nélkül, azaz 2012. tavaszáig.

Akkor már fogom tudni merre tartunk, hol állunk, mik a koncepciók stb.

A két év alatt meghozott döntések már fognak egy határozott irányt mutatni.

Ez pedig a következő: vagy óriásit fordítunk Mo. szekerén, és bátran állíthatom, hogy akkor egész Európa egyik legjobb helyzetben lévő országa leszünk, VAGY nullára radírozzuk magunkat. Kérdezem: melyiket választjátok? Mert ha az elsőt, akkor álljon be mindenki hang nélkül a sorba, tegyük a dolgunkat, és hagyjuk őket dolgozni. Egyrészt azért is, mert akkor legalább morálisan sem érhet bennünket a vád, hogy mi nem támogattuk őket. És akkor a Fidesz is a saját pancserségének lesz az áldozata. De én bízok abban, hogy nem ez fog történni, és végre jó irányba lendülhet lassan-lassan a sorsunk.

#332904 banyaiz Előzmény: #332903

Így van, és ha ilyen lépéseket kezdenénk ekkora lendülettel mint ahogy az ingyenpénzhez próbálunk most a nyugdíjpénztárakban hozzáférni, akkor az összes elemző elélvezne, és nem győznének minket felminősíteni. :)

Így viszont csak a fiskális alkoholizmus tovább, de majd februárban megtörténik az áttörés. :)

#332902 banyaiz Előzmény: #332897

Illetve annyit láttunk, hogy az önkormányzati képviselők számát csökkentették, ez mindenképpen pozitív, de nagyon kevés. Ha azt hallom, hogy az egész államigazgatást, közigazgatást átvilágították és a cél, hogy ezentúl fele annyi emberrel 3x jobb munkát végezzünk akkor arra csettintenék egyet. :) És főleg tized annyi vezetővel mert azok hordják el a sok pénzt, sokszor csak a papírtologatásért Ilyen dolgokat várnék. Mekkora könnyebbség lenne a költségvetésnek ezek a tételek kiesnének kiadási oldalról. És a többi fontos rendszert is így gatyába rázni, és akkor erre lehetne építeni egy gazdasági növekedést. Csak ahhoz kell egy politikai bátorság, hogy ezzel Fidesz szembe nézzen, de ezért kaptak 2/3-ot nem azért, hogy amit lehet államosítsanak még, hogy a jelenlegi rendszer maradhasson még egynéhány évig. Legalábbis én ezért szavaztam rájuk.

#332897 banyaiz Előzmény: #332890

Gentle, én azt várnám megszorítás címén, hogy az állami szférában mérjük fel mik a fontos feladatok azokat a lehető legkevesebb emberrel szervezzük meg. Kevesebb parlamenti, önkormányzati képviselő. Ahogy Herceg mondja , felőlem lehet valaki polgármester, és parlamenti képviselő is, de csak az egyik fizetésért. Mindjárt alább hagyna a nagy lelkesedés a 2 posztra egyszerre. És így szépen végig az összes fontos rendszeren, rendbe tenni , pazarlást megszűntetni stb. Ebből eddig nem látunk semmit. Viszont a kapkodással közben az ország külföldi megítélését sikerül rombolni. Ezek a bajaim mindössze.

Pl: arra is nagyon kíváncsi vagyok, hogy a 300 Ft-os vizitdíj elleni népszavazás után az egészségügyhöz , hogy mernek hozzányúlni, eléggé beszűkült a mozgástér.

#332892 Kissherceg Előzmény: #332890

Nem azt kell folytatni, de nem is így kell hozzáfogni a reformáláshoz kapkodva eszetlen...

Például polgármester nem lehetne parlamenti képviselő, önkormányzatok összevonása stbstb... Sok lát meg lehet spórolni ha akarják. Ellenben a kiállítatott Nemzeti együttműködési tervet követően 4hónapon belül az ellen cselekedni.. Finoman szólva amatőr.