érdekes, ez nem sürgős....
érdekes, ez nem sürgős....
Olyan ez a fél évvel előre jelzett szöveg, mint mikor nagy Sztálin tévedhetetlen volt , ha kellett a töri könyveket is megváltoztatták ezért, hiszen a nagy vezető nem tévedhet.
Azt mondom , hagyjuk meg a szexualitást a halódó nyugat ópiumának, és ne szopassuk tovább saját magunkat van elég bajunk enélkül is. :)
"fél évvel ezelőtt előre jelzett '
Ehhez csak ennyit:
Felminősítésre számíthat Magyarország
http://www.vargamihaly.hu/hirek/327_felminositesre_szamithat_magyarorszag
Be lehetne vállalni ezeket a leminősítéseket egy világos cél érdekében, bár ha lenne világos cél nem lenne leminősítés sem. :) Szóval a forradalom áldozatokat követel mindenkitől a szebb jövő érdekében. Itt egy jó zene erről. :)
Én már előre megfogalmaztam a szöveget és nem is vártam mást, így legyen ötösöm a lottón.
Most ássák tovább a sírunkat, van hitelminősítő aki nem nyilatkozott eddig.
Abba nem gondolnak bele, csak a ft miatt mekkora kárt okoznak az országnak?
"Pontosan az történik, amit a miniszterelnök fél évvel ezelőtt előre jelzett - reagált Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a Moody's mai döntésére, melynek során két fokozattal minősítette le Magyarországot.
A nemzetközi tőke érdekeit és szempontjait rövid távon sértő intézkedések miatt került sor a leminősítésre. A költségvetést stabilizáló, a gazdasági növekedést elősegítő intézkedésekről azonban be fog bizonyosodni, hogy azok hosszú távon mindenki számára kedvezőek lesznek. A siker a kormányt és annak gazdaságpolitikáját fogja igazolni, és a rövid távú leminősítések hosszú távon felminősítésekké válnak majd - olvasható Szijjártó Péter közleményében."
Szóval a nemzetközi tőke érdekei miatt minősítettek le minket, nem azért mert nem voltunk képesek egy világos , fenntartható célokat bemutató költségvetést összehozni. Hiába a nemzetközi karvalytőke ránk pályázik, de majd legyőzzük. :) Mondom Che kutyaf...a ezekhez a dumákhoz képest. Csak azt nem értem, ha a nemzetközi tőkét most sértik az intézkedéseink és ezért minősítenek le (csak ezért nem a többi eszetlenségért) , akkor miért fognak majd felminősíteni, mert akkor majd már az érdekeiket szolgáljuk, az előző logikából kiindulva? :) Vagyis a leminősítés egy összeesküvés , a felminősítés pedig a jó teljesítményünk miatt lesz. Röhej csak ezt tudom mondani.
Gentle: ne haragudj de ez a program sok konkrétumot nem tartalmaz.
Én valahogy hamarabb nevezném a Jobbik 2010-es programját kormányprogramnak, mint azt, amit a Fidesz produkált.
Remélem, tudják, hogy mit csinálnak, mert szó szerint a 19-re húztak lapot. Mindenki érdeke az, hogy sikerüljön nekik, különben csúnya világ lesz itt.
Világos célkitűzést emlegettél vagyis hiányoltál, ezért raktam be a kormányprogramot.
Tehát nem mondhatod, hogy a koncepcionális célkitűzések nem léteznek. Ezek megvalósításához pedig a folyamatosan változó globális gazdasági és pénzpiaci folyamatok közepette folyamatosan alkalmazkodva, reagálva kell megteremteni a megvalósítás feltételeit.
Így van.....felelős politikusok ilyen dolgokat nem csinálnak.
Én is úgy látom a reformokat, ahogy leírtad, csak az a gondom vele nem abba az irányba indultak el.
Ez látszik ezen az szja-n, Járai béremelésén is.
Beszélhet itt nekem bárki bármiről, ha nem azt látom, hogy magukon kezdik el.....
Amennyiben nem az ország vezetése, és felemelése lenne rájuk bízva, hanem egy kamikaze küldetés akkor semmit nem követelnék rajtuk, hanem nagyon helyeselném az intézkedéseket és a kommunikációt is. Mivel azonban tudtommal nem ez a célja működésüknek egyre nagyobb értetlenséggel szemlélem, hogy a jóemberek mit művelnek.
Filter: van igazság a cikkben.
jaja, pl visszaveszik mol pakkot, felsírok...
Igazából nem értem, hogy mit is követelsz rajtuk.
A választási programjuk ismert volt.
Az abban foglalt tartó pilléreknek a kiépítése folyik, vagyis kezdődött el.
Ehhez nyilván szükség van mozgástérre.
Az EU lenullázta előttük az utat és a mozgásteret.
Maradt egy saját, de cinkes út, ami sokaknak, a más érdekeltségek miatt nem tetszik.
Ez fog eldőlni február elején, hogy hány ember értette meg, hogy mi a tét itt.
Történelmi bűn, ami Magyarországon történik
http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=467030&rnd=5589
Ez rendben van, de azt elvárnám tőlük, ha van egy világos célkitűzésük azt vázolják fel, már vége a választásoknak egy ideje, nem kell már erőltetni minden áron a populizmust. Szóval egy víziót vázoljanak fel, mik a célok, és hogyan kívánjuk elérni . Mert azt látom, hogy különadók, mnyp pénzek beszedése az megtörténik, ezzel nyerünk egy kis időt, de mi a nagy terv ennek az időnek a hasznosítására, ezt viszont én nem látom, remélem ők igen. Ha látják megoszthatnák velem is, hadd örüljek én is annak milyen szuper lesz itt minden hamarosan. :)
Várjátok ki a végét.
Én adok nekik 2 évet, fenntartás nélkül, azaz 2012. tavaszáig.
Akkor már fogom tudni merre tartunk, hol állunk, mik a koncepciók stb.
A két év alatt meghozott döntések már fognak egy határozott irányt mutatni.
Ez pedig a következő: vagy óriásit fordítunk Mo. szekerén, és bátran állíthatom, hogy akkor egész Európa egyik legjobb helyzetben lévő országa leszünk, VAGY nullára radírozzuk magunkat. Kérdezem: melyiket választjátok? Mert ha az elsőt, akkor álljon be mindenki hang nélkül a sorba, tegyük a dolgunkat, és hagyjuk őket dolgozni. Egyrészt azért is, mert akkor legalább morálisan sem érhet bennünket a vád, hogy mi nem támogattuk őket. És akkor a Fidesz is a saját pancserségének lesz az áldozata. De én bízok abban, hogy nem ez fog történni, és végre jó irányba lendülhet lassan-lassan a sorsunk.
Így van, és ha ilyen lépéseket kezdenénk ekkora lendülettel mint ahogy az ingyenpénzhez próbálunk most a nyugdíjpénztárakban hozzáférni, akkor az összes elemző elélvezne, és nem győznének minket felminősíteni. :)
Így viszont csak a fiskális alkoholizmus tovább, de majd februárban megtörténik az áttörés. :)
jaja alpolgármesterből ne legye városonként 20...
Illetve annyit láttunk, hogy az önkormányzati képviselők számát csökkentették, ez mindenképpen pozitív, de nagyon kevés. Ha azt hallom, hogy az egész államigazgatást, közigazgatást átvilágították és a cél, hogy ezentúl fele annyi emberrel 3x jobb munkát végezzünk akkor arra csettintenék egyet. :) És főleg tized annyi vezetővel mert azok hordják el a sok pénzt, sokszor csak a papírtologatásért Ilyen dolgokat várnék. Mekkora könnyebbség lenne a költségvetésnek ezek a tételek kiesnének kiadási oldalról. És a többi fontos rendszert is így gatyába rázni, és akkor erre lehetne építeni egy gazdasági növekedést. Csak ahhoz kell egy politikai bátorság, hogy ezzel Fidesz szembe nézzen, de ezért kaptak 2/3-ot nem azért, hogy amit lehet államosítsanak még, hogy a jelenlegi rendszer maradhasson még egynéhány évig. Legalábbis én ezért szavaztam rájuk.
Gentle, én azt várnám megszorítás címén, hogy az állami szférában mérjük fel mik a fontos feladatok azokat a lehető legkevesebb emberrel szervezzük meg. Kevesebb parlamenti, önkormányzati képviselő. Ahogy Herceg mondja , felőlem lehet valaki polgármester, és parlamenti képviselő is, de csak az egyik fizetésért. Mindjárt alább hagyna a nagy lelkesedés a 2 posztra egyszerre. És így szépen végig az összes fontos rendszeren, rendbe tenni , pazarlást megszűntetni stb. Ebből eddig nem látunk semmit. Viszont a kapkodással közben az ország külföldi megítélését sikerül rombolni. Ezek a bajaim mindössze.
Pl: arra is nagyon kíváncsi vagyok, hogy a 300 Ft-os vizitdíj elleni népszavazás után az egészségügyhöz , hogy mernek hozzányúlni, eléggé beszűkült a mozgástér.
Nem azt kell folytatni, de nem is így kell hozzáfogni a reformáláshoz kapkodva eszetlen...
Például polgármester nem lehetne parlamenti képviselő, önkormányzatok összevonása stbstb... Sok lát meg lehet spórolni ha akarják. Ellenben a kiállítatott Nemzeti együttműködési tervet követően 4hónapon belül az ellen cselekedni.. Finoman szólva amatőr.