Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: nincs cím

#332890 gentlemanus Előzmény: #332876

Herceg, én próbálok.

Államosítás: valahogyan megpróbálnak mozgásteret biztosítani maguknak.

Nagy programok beindításához pénzre van szükségük.

Lehet itt további megszorításokról beszélni, de én ezt egész egyszerűen Stockholm-szindrómának fogom most már fel.

Hová vezettek a megszorítások? Összezuhant az egészségügy, az oktatás, a vasút, a tömegközlekedés, eladósodott az állami szektor, a közigazgatás, a helyi önkormányzati struktúra, minden KO, az elvonások miatt nullára csökkent a vállalatok, kisvállalkozások mozgástere, az emberek létfentartási lehetősége a nullára redukálódott.

És ennek ellenére így kellene tovább folytatni, mint dancemanék, meg offshore-osék?

Persze, az is igaz, minek emelték Járai fizetését? Amikor nem a legszegényebb emberek közül való. Csak remélem, hogy egyszer erre is választ kapunk...

#332887 banyaiz Előzmény: #332881

Veszélyes ez a fórum, mert annyira jó témák vannak nem bírom ki ne szóljak hozzá. :)

Szóval egyetértek veled teljesen. Ami itt ebben az országban megy az nem más mint a problémák folyamatos szőnyeg alá söprése, és a megoldás elnapolása. Nem idén majd jövőre, nem a költségvetésben, majd februárban és blabla. És most is ennek a folytatását látom, sajnos. Nem most majd az önkori választások után, meg majd jövőre, meg majd soha napján. Fájdalmas.

Egyetértek ezzel a balkáni helyzettel is amit említesz, de mikor lehet kiállni ha nem ilyen politikai helyzetben ami most van, hatalmas támogatottság, 2/3-ad, ha most sem akkor soha. Történelmi lehetőség, és csak a maszatolást látom.

#332886 ikszf Előzmény: #332880

Ja, és baromi nehéz döntés lesz :(

Itthon maradsz, magyar maradsz, gyerekedet magyarnak neveled. De jövőkép nélkül.

Külföldre mész, örökre idegen maradsz, távol mindenkitől. Gyerekedet idegennek neveled. De jövőképpel.

Vagy egy harmadik megoldás. Itthon maradsz, és becsatlakozol a rendszeren kívüli adócsaló erőkhöz. Ha továbbra is az ingyenélők, adócsalók maradnak előnyben, akkor kár velük harcolni. Csatlakozni kell hozzájuk.

#332883 ikszf Előzmény: #332874

A fityesz sejtető, néhol kettős kommunikációja mögött két ok húzódik meg:

1. Nem így tervezték ők sem. Az EU engedélyével, a költségvetési hiány engedélyezett növelésével akartak játszóteret csinálni. Piszkosul erre számítottak, erre építettek. De nem kapták meg.

2. Ma akkora balkáni helyzet uralkodik a fejekben, hogy közvetlenül nem lehet kiállni, és közölni az emberekkel az igazságot. Ehhez közel sem érett az ország. Pedig a szakmai, kompromisszumok nélküli reformokhoz országos támogatás kellene, ahol mindenki tisztában van az okokkal, következményekkel, és várható eredményekkel. És az idősíkkal is.

#332881 ikszf Előzmény: #332875

"Nem pedig radikálisan másfajta felfogást meghonosítani, mint ami az elmúlt 20 évben volt? "

De az emberek szemében az megszorítás, legalábbis a többség szemében, ha olyan radikális változás következik, ami az eddigi osztogatással szembemegy.

#332879 ikszf Előzmény: #332876

Hát igen, kissé ellentmondásos az a húzásuk.

Februárig marad a reménykedés (hogy kapunk a nyakunkba egy megszorítást :) ), aztán ha nem következik be, akkor utána el lehet könyvelni, hogy itt már soha nem fog megváltozni semmi.

#332878 zeeh_ Előzmény: #332875

"Atti, 20 éve csak megszorítanak Magyarországon, mégis az államadósságunk az egekben, fizetési mérlegünk állandóan mínuszos, stb."

...és ha ezt sikerült volna agyilag felfognia sok embernek, akkor már évekkel ezelőtt tízezrek/százezrek tüntettek volna az utcákon.

Sajnos eddig csak 4 esemény mozgatta meg az emberek egy részét.

1. Amikor bevezette az MSZMP-SZDSZ a tandíjat.

2. Amikor a Danone külföldre vitte volna a Győri Keksz gyártását.

3. Amikor bukott a Sláger Rádió

4. Amikor Feri elqrta

Részben a 2 kertévé olyan szinten elhülyítette a lakosság egy részét, hogy azok lassan nem tudnának egy poharat egyik asztalról a másikra átrakni anélkül, hogy valaki adna nekik ehhez a művelethez egy 2 oldalas leírást.

#332876 Kissherceg Előzmény: #332875

a más felfogás az államosítás? Anti legyél kicsit realisztikusabb. Egyelőre ez messze nem radikális változás pozitív irányba szvsz... Amíg járai fizetését megemelik pontosan szemlélteti a válságkezelését fidesznek... Több, mint szimbolikus jelentőségű

#332875 gentlemanus Előzmény: #332869

Atti, 20 éve csak megszorítanak Magyarországon, mégis az államadósságunk az egekben, fizetési mérlegünk állandóan mínuszos, stb.

És akkor tovább kellene sanyargatni az embereket?

Nem pedig radikálisan másfajta felfogást meghonosítani, mint ami az elmúlt 20 évben volt?

#332874 banyaiz Előzmény: #332869

Persze, hogy ez az egyetlen kiút fenntartható pályára állítani mindent. Arra értettem, hogy strukturális reformokról beszélnek, és közben arról, hogy ők nem fogják sanyargatni az embereket. A kettő némileg ellentmond egymásnak. Jó ezek csak ilyen politikai szlogenek. De inkább nem megyek bele mert tényleg nincs jó hatással a vérnyomásomra. :) Annyit meg nem ér, hogy ilyen politikus bohócok miatt idegesítsem magam.

#332869 ikszf Előzmény: #332863

És te azt szeretnéd, ha nem sanyargatnák az embereket?? Az egyetlen kiút. (persze vele együtt a politikusnak is példát kell mutatni, kiskapukat lezárni mindenhol)

Akkora rohadt nagy rózsaszín felhő van az emberek fejében, hogy hideg zuhany kéne rá.

#332863 banyaiz Előzmény: #332860

Nem tudom, de a kommunikáció amit ehhez hozzátesznek, hogy ők az embereket nem fogják sarcolni stb, nem sok jóval kecsegtet. Che tábornok büszke lenne ezekre a kijelentésekre. Épp tegnap írtam le vannak ...... , aztán megint velük foglalkozom. :) Hagyom inkább mert csak felmérgesítem magam feleslegesen.

#332861 ikszf Előzmény: #332756

Tényleg nem tudom hova akarsz kilyukadni.

Igaz nem olvastam az eddigi nézeteidet, így tényleg homályos.

#332860 ikszf Előzmény: #332794

Azért nem két percig tart felfogni az embereknek, hogy fizetős eü, fizetős utazás, stb... Várd meg, utolsó esély, hogy februárban elinduljon valami. Legeslegutolsó.

A játszóteret meg megkapják hozzá (a nyugdíjvagyonból), hogy ne fűnyíró elven, pénzt de azonnal reform legyen, hanem szakmai. Durva politikai többség is adott, nem kell(ene) foglalkozni szeretem, nem szeretem kérdésekkel. (sőt lehet, hogy fityesztől a keserű pirulát is elfogadják)

#332827 Ibiza Előzmény: #332820

keress utána.. tevékenységre jellemző kereset a kulcsszó.. van rá több megoldás

#332820 Margaretta Előzmény: #332815

Jó lenne, ha írnál egy szja törvény paragrafust, mert érintett vagyok a témában és nem tudok róla, csak nézek ki a fejemből az infód miatt.