a pillanatra:)) de főleg 100 alatti hatira :)
a pillanatra:)) de főleg 100 alatti hatira :)
az valóban helytállóbb volna :) piac pedig mit keres már megint 200 felett..
Mellé meg ott az államadósság és a remek, középtávon is összeomlásra ítélt struktúrák.
Vajon meddig él egy nagyon optimális 8számomra még ez is megkérdőjelezhető) cég ilyen környezetben? És a tőzsde ugyebár a jövőt kéne, hogy árazza...
Szvsz sem a miénk sem a világgazdaság nincs sehol. Üres számok vannak, amik mellett a másik oldalon (vagy ugyanannál az országnál vagy az őt körülvevőknél) ott vannak a többszöröse mínuszban államadósságban.
szerk: Még egy kérdés. Egy optimális cég a jó (ami viszonylag beszűkült és kilátástalan piacon gyárt hatékonyan) vagy egy potenciális terjeszkedési lehetőséggel bíró, akármilyen hatékonyságú. Befektetési szempontból.
szerk2: Amúgy ez az "optimális" működés is megérne egy misét. Lehet, hogy költségre optimálisabbak lettek, de szvsz hosszú fenntarthatatlan struktúrák kezdtek kialakulni. (Gyk. a több - fizetetlen - munkától és területi elvonásoktól lett hatékonyabb sok cég. Egyik sem a jövőbe mutató.)
Főnök, inkább nyomjál fel egy elemzést a meglátásaidról, előrébb leszünk vele, mint a shortos-longos belharccal.
mi a reális ár?.. a németek csúcsokat döngetnek.. a magyar gazdaság s beindult a válsághoz képest..a cégek hatékonyak mert optimálisan működnek..
nem kell beugrani eur összeomlás.(.korábban a dollár akart.. )
az írek buborékok voltak.. a többi pigben közel sem akkora a gond..
otp 1200ról ment 7,4k-ig majd vissza 5k közelébe.. mi ebben a nem reális..
bux 22k-20,4k között
nem vettem magamra csak azt mondom, hogy nyers és inkorrekt
részemről ez itt lezárva
ezek irreleváns jelzők.. csoroghat nyála értelmes okos ostoba embereknek is..
nem neked írtam te vetted magadra
Még pluszban is voltunk ahogy látom.
Éppen ma nem cammogtam nyitáskor a géphez!:)
Nem az ország összeomlását várják itt sokan, hanem azt, hogy reálisabb szintre mozogjanak az árfolyamok. És itt nem szigorúan csak a hazai dolgokról beszélünk.
Vagy akkor mondhatnánk, hogy egyesek meg csorgó nyállal várják az égbe az indexeket, a nagy nulla teljesítmény ellenére.
íreknél is fogy a bömös bank államosítás meleltt, izlandon is van még hal...
csorgó nyállal pl?
várják sokan az ország összeomlását pl?
ez nem korrekt pl velem szembe mert én shortolok jelen pillanatban
de nem igaz, hogy várom az ország összeomlását
szeretnék nyereséget elérni de jelenleg komoly veszteségem van
amitől a könnyem csorog
nem tudom mit minősítgeted az embereket folyamatosan.. ezzel magad minősíted...
Egyrészt... másrészt olyan szinten meg igenis hatnak, hogy végre valami ébresztő kellene a magyar politikának/gazdaságnak (meg ugyanerre szükség lenne globálisan is). Nem most várjuk az összeomlást. Gyakorlatilag 30 éve össze vagyunk omolva. Én azt várom, hogy ez tudatosuljon már egyszer végre és tegyenek valamit ellene. De úgy néz ki, hogy senkit nem érdekel addig amíg visszafordíthatatlan dolog nem történik. Érdekes dilemma, de "válság" idején sokszor felvetődött a kérdés...
Az összeomlás várása legtöbbször inkább egy megtisztulási vágy.
szerintem árfolyamnyereségre törekszik itt mindenki...
ki így ki úgy
többet ebbe belegondolni nem ildomos
szerintem
Ebben eleg nagy igazsag van. De az enyemre azert hatnak. :)
ebben csak igazság van amit írsz..de mindenki tudja, hogy milyen k@k@ van nem csak globálisan de lokálisan is..aztán mindenki kezd vele amit tud..vagy nem..