Már írtam máshova, de tényleg sok a para itt:) Ha néztétek és nem valószínű Big Ben-t alias Ben Bernanke-t vasárnap a 60 minutes-ben, Ő mondta, hogy nincs több pénz a forgalomban. Ezt kétkedve is vette pár ember...
Ami az államokat és a városokat illet, amerikában még mindíg sokkal több adózási erő van mint itthon. Ott éltem 13 évet, volt házam amire megemelhetik az ingatlan adót, fizettem a 6-7% áfát amit megemelhetnek, voltam 5 napig tavaly kényszer pihenőben mint állami egyetemi dolgozó, hogy spóroljak Georgiának...és ekkor még nem is említettem, hogy a vám autókra pl 3% az EU-s 10 helyett és sokminden más is mint a fizetések is elbírnának nagyobb adókat. Az, ha marad 9%-os a munkanélküliek száma se a világ vége mert az eu-ban se volt elég sok évig...de a maradék 91% sokkal jobban keres mint itthon, ergo van pénze fogyasztani.
Szerintem, ha ekkora a félelmetek akkor is megéri a tőke 1/4-ért venni biztonságos etf-et mint pl az XLK, EWG vagy aki bátrabb az XLF...és aki nagyon félős mint én is néha az fogja és adjon el put opciót 5-10-15%-al a mostani ár alatt...de jobb ugye hallgatni a mondásra, hogy Don't fight the Fed:)
Én még mindíg irkálom be a kereskedéseimet és gondolataimat élőben a www.tombolatom.blogspot.com -on ahol szivesen látok bárkit aki velem akarja "izgulni" át:)