Hát igen....ez is egy érdekes szemlélet.
Mostanában kormányunk az önkéntes pénztárakat nagyon melegen ajánlja....
Azt nem tartja kockázatosnak és nem is akarja megvédeni.
Érdekes dolgok ezek.:)
Hát igen....ez is egy érdekes szemlélet.
Mostanában kormányunk az önkéntes pénztárakat nagyon melegen ajánlja....
Azt nem tartja kockázatosnak és nem is akarja megvédeni.
Érdekes dolgok ezek.:)
Mindenkinek a saját akarata.
Viszont aki az államtól nyugdijat akar kapni, az lesz kedves becsengetni a rendszer fenntartásához szükséges járulékmennyiséget az utolsó fillérig. Nem csak a kétharmadát.
szerintem mivel teljesen hasonló stuktúrában és tulajdonosi szerkezetben működnek ezért ez az egyik zseb, az meg a másik.
Ha elbukja a vagyont akkor elbukja ebben is meg abban is...
http://www.privatbankar.hu/html/bef/6031.php
http://www.privatbankar.hu/nyugdij/kotelezo_magannyugdijpenztarak/adatok
akkora különbséget nem látok közöttük, teljesen hasonlóak a tulajdonosok...
Az a különbség, hogy az önkéntes nyugdijpénztár a valódi magánnyugdijpénztár, mivel az valóban a te pénzedet kezeli, viszont a kötelező manyup csak annyiban magán, hogy nincs állami tulajdonban, de valójában az állam pénzét kezeli. Jó pénzért.
Senki nem mondta, hogy ne menj át.
Neked ez saját akaratod, míg a nem átlépőknek ez nem adatik meg.
Nehéz ezt értelmezni?????
Tulajdonképpen mi a különbség a magány és önkéntes nyugdíjpénztár között?
Mármint abból a szempontból, hogy mindkettőt pénztár kezeli. Ergó ha csődbe akarnak menni, akkor nem az lesz a szempont, hogy önkéntes vagy magány nyp.
Szóval ha valaki ezt nézni, akkor kizárólag az állami rendszer játszik nem?
Küzdj és bízva bízzál.......
Sokan nem látják még, hogy sok mindenről szó van.
Hol van az önbecsülés.....
Én nem csodálkozom...
http://penzcentrum.hu/cikk/1026116/1/jon_a_75-os_nyugdijado_unokaink_sem_fogjak_fizetni
sok ismerősöm mondja azt, hogy még nem döntött, de úgy néz ki, hogy visszalépnek az állami rendszerbe, ha a manyup-oknak nem sikerül meggátolni a kormány ámokfutását... de önkéntes nyugdíjpénztári számlát is nyitottak, vagy fognak nyitni...
és a vissza nem lépők nagy százalékánál a kommunikáció lesz a fő ok...
sok emberrel beszéltem, nem csak nálam vágták ki a biztosítékot...
biztos nem ez lesz a tényadat, ez csak 25% körüli állami visszalépést jelentene...
kétlem, bár szvsz a magasabb megtakarítással rendelkezők nem fognak visszalépni...
ez nagy pofára csapás lesz a kormánynak...
Szavazás
Mit választasz a jövőben?
19 MNYP?
20 Állami nyugdíj?
35 Édes mindegy, magamat választom
magam részéről,azt hittem,sokkal jobban szerepel az Állami lehetőség....
Továbbá, az önkéntes nyugdijpénztárak is nyitva állnak mindenki előtt - az adózott jövedelméből mindenki annyit öngondoskodik, és takarit meg, amennyit jónak lát, az államtól még adókedvezményt is kap hozzá. A felhalmozott vagyont a megtakaritó halála után természetesen az örökös megörökli. EZ kérem a valódi magánnyugdijpénztár, nem pedig a II pillér, ahova az állam 13 éven keresztül felelőtlen módon becsatornázta a folyó nyugdijkifizetések forrását jelentő járulékbefizetések harmadát.
Továbbra is azt mondom, amit már egyszer leirtam - a nyugdij az nyugdij, és per definitionem az élettani okok miatt munkaképtelenné vált (tehát nyugdijkorhatárt betöltött) személyek létfenntartását hivatott biztositani.
Fiatal, keresőképes embereknek semmi keresnivalójuk a nyugdijrendszerben, akkor sem, ha történetesen megözvegyültek. Aki egy ilyen tragédia (családfenntartó korai halála) miatt bekövetkező anyagi krizistől meg akarja óvni a családját, az kössön életbiztositást.
Hú gyerekek, elfáradtam egy kicsit a küzdelemben , annyit írok mint egy gépíró. :) Nem egyeztek ki a döntetlenben akkor majd holnap folytatjuk. :)
Jó, remélem meglátjuk, de még egy jó tanács, ne vegyél görög hosszú állampapirt mert lehet hamarabb meglátod mint gondolnád :), nem is értem mit keresnek ezek a f@sz MNB deviza tartalékában.....
Zoli, a hiány nemcsak a rendszeren kívűliek miatt van.
A hiány összetett módon keletkezett ( és keletkezik folyamatosan, akkumuláltan ) az alábbi okok miatt:
- 25% kiszakítása miatt
- a rendszeren kívűliek miatt
- a folyamatosan romló hazai demográfiai viszonyok miatt
- a szűkűlő, aktív eltartó réteg elvándorlása miatt
- a hazai foglalkoztatási adatok drámai romlása miatt
- a folyamatos privatizáció miatt az Állam elesett azoktól a bevételi forrásoktól, amelyek megtámogathatták volna folyamatosan a költségvetést
- az EU-hoz történő csatlakozásunk miatt iszonyatos pénzektől esett el a Magyar Állam a vám- és egyéb tranzitdíjak elmaradása miatt
- EU csatlakozásunk egész szektorokat rengetett meg nálunk
Összefoglalva:
az ország fundamentális tartópillérei drámai módon megromlottak az elmúlt 8 évben.
Már akkor, amikor ennek a törvényi alapjait megteremtették Hornék 97-ben, akkor is instabilak voltunk, hiszen egy Bokros csomag után volt az ország. Állítólag a csomagot azért erőszakolták rá az országra, mert, hogy iszonyat sz@rban voltunk. Állítólag Bokros, Medgyessy, Békessi meg a többiek közgazdászok. Egy közgazdász nem látja át, hogy egy gyenge lábakon álló országra hogyan fog hatni makrogazdasági szempontból az ilyen MNYP szabályozás????
Szakmai szempontból mind megbukott.......
NO COMMENT.
mit is mondhatnék, meglátjuk , ha megérjük. :)
Nem fogja vállalni, ha hülye lenne, ha nem vállalja akkor hamarabb jön rendbe, de ez kollektiv nem vállalás lesz azaz több állam nem fogja....tehát nem úgy mint a cári eset, de lehet ad majd kegyesen 5%-t 20 év múlva :) ebben h az amyp-k az elkövetkező 20 évben megszopnak egészen biztos vagyok :) szal ebben nem lehet döntetlen :) és ebből a szempontból mind1 h mi lesz 2014-ben egy nyugdijrendszer elvileg a világ végezetéig kellene h fennálljon (nem fog)..........sztem lakás, ha baj lesz és lecsökken a nyugdj eladhatod életjáradékért és máris megvan a nyugdij kiegészítés....
Viszont ha állam csődbe megy és utána újraindul a régi kötelezettségeket illene vállalnia, még németek is II. Vh után fizettek a régi állampapírjaik után. Vagy oroszok a cári kötvényeik után 90-es években szóval nem lehet 0 elvileg. Vagy ha igen akkor Mad - Max állapotok lesznek a világban és kaját , meg vizet kereshetünk nem befektetést. :)
Egyezzünk ki veled is döntetlenben, ha elfogadod. .)
Amúgy mi a jó ingatlan szerinted, termőföld?
Tudom, hogy néhányan most seggnyalással vádolnak, de hosszútávu perspektívának ezt tartom a leg racionálisabbnak... egyszer úgyis megb@x az élet. Legalább egyszer.
Zoltán, én megértem a kétlábon állást, de egy államcsőd esetén, mélyik mnyp fog még talpon állni , amelyik bármit is igért előtte? Az a pénz már rég egy adóparadicsomban landol.