Regisztráció Elfelejtett jelszó

Baba topik

Re: a hitelminősítők és Hungary

#331119 Dr. ursi Előzmény: #330999

tudom, hogy ez nyilvánvaló mindenkinek :o) amit leírtam.

azé majd emlékezzünk, ki mit is írt és mondott, mármint püzsiék részéről ... akkor is amikor majd nem győzik elég hosszúra nyújtani a médianyelvüket, hogy alánk nyaljanak.

a pozik már épülnek ... ha nagyon eltelnek maguktól nem veszik észre, hogy az oroszoknak és kínának kaparják a gesztenyét ...

Re: a hitelminősítők és Hungary

#330989 Dr. ursi Előzmény: #321299

amennyiben leminősítik Hungary-t, az unióban 5. legkisebb államháztartási hiányával és most már az mnb által is növekvő gdp pályával (igaz eu-tanács szerint az eu-ban csak mi fogunk csökkenő pályát leírni az elköv. 3 évben :o) érdekes utánanézni mit sikerült eddig eltalálniuk ...) akkor bakot lő a nemzetközi püzsi maffia.

méghozzá kapitálisat.

minden erőfeszítésüket arra fordítják, hogy a nyilvános bankjuk (imf) hiteleket helyezhessen ki szép kis kamatokkal olyan országoknak, amelyek egyébként maguk is simán megoldanák a problémáikat (kivétel ez alól a tényleg henye görögök), igaz így nem lehetne őket lehúzni, mint pl. az íreket, hogy az adók 20%-a fog elmenni az imf bödönbe!

6,5 % kamat ! egy olyan országnak ahol nincsenek valós gazd problémák (mint görögök), viszont az egyik legkisebb államadósággal rendelkezett ... eddig!

és addig basztatnak egy országot, előbb csak pletykákat kezdenek terjeszteni, majd bevetik az ellenőrzésük alatt álló teljes gazd-pü médiát, a piacokon bizonytalanságot támasztanak majd kicsit be is segítenek a cds-árazásba és hogy egyre magasabban jusson forráshoz a kötvénypiacon, majd a spirál már magától pörög, amíg rákényszerül a hitelükre, még akkor is, ha egyébként simán tudná magát finanszírozni, még a 30% hiánnyal is, hiszen annak 2/3-a pont a nemzetközi püzsi maffia bankjai okozta hiány, amivel betömték az ő lyukukat és még van pofájuk azon aki a kezét nyújtotta (habár kénytelen-kelletlen) hogy kihúzza őket a mocsárból belerántani és a fején taposva kikecmeregni és még a láp alá nyomni őt ...

undorító!

és akkor a szócsövük ez a rubini ****om vagy ki, aki évekig pampogott hogy hűha válság lesz és amikor bejött végre pajzsra emelte a nemz püzsi maffia, most már kezdik ki általa a portugálokat, hogy jobb ha már előre hitelt vesznek fel az imf-től ...

felháborító!!!

legalább a baszkok felrobbanthatnák, hogy fogja be végre ...

mikor szólal már fel végre egy komolyabb államférfi (nem politikus!) hogy elég legyen már ebből!!!

az írekben láttam egy kis vért, de aztán megtörtek.

most már csak mi magyarok vagyunk talpon.

Re: qe2- magyarázat

#321867 banyaiz Előzmény: #321845

A konkrét érveidet megnézve, jelenleg az amcsi infláció nagyon alacsony szinten mozog , sőt deflációs félelmek is voltak /vannak ez arra utal, hogy a kapacitáskihasználtság alacsony. Amcsi belső fogyasztás nincs is annyira rossz szinten, ahhoz képest mennyire nagy a munkanélküliség, azért válság előtti szinteket még nem érte el. Valahogy be szeretnék indítani a tartós növekedést, beruházásokat, munkaerő felvételt stb, a vállalatok rakás pénzen ülnek, könnyen lehet, hogy ez robbanásszerű lesz ahogy mondod. Ennek érdekében nyúltak most ehhez a QE2-höz. Viszont van egy nagy érdekellentét EU, USA, Kína , Japán stb mondjuk úgy a devizaárfolyamok tekintetében, és abban milyen ütemben, milyen lépésekkel lehet kijönni a válságból. Amcsik ezzel a lépésükkel , jó szokásukat követve, páros lábbal rúgják be a kocsmaajtót , vagyis csak saját rövid távú érdekeikkel törődnek, arra hivatkozva, ez megjelenik Helikopter beszédeiben is, ha Usának jó, akkor a világ többi része is érzi majd az áldásos hatást. Nem hiába vitték ilyen sokra , nem pöcsölnek sokat.

Lehet azt mondani ez jó, de vegyes érzelmekkel figyelem. Viszont a tőzsdére ha csak rövid távon is sikeresnek fog tűnni, egyértelműen pozitív hatással lehet. Szóval ATH-kat akkor becélozzák szvsz, a hosszabb hatásai meg majd apránként derülnek ki, pl mikor a Kínai atomtengeralattjárók felvonulnak 2021-ben az Usa partjainál stb. Na jó nem viccelődök ilyesmivel de érted mire célzok szerintem.

#321866 banyaiz Előzmény: #321845

:))) Női agy, férfi agy képességei ez jó humor. Nem mondok erre inkább semmit nem akarom bántani a nőket, van bajuk az én beszólásaim nélkül is. Meg nem is tudnék semmit mondani erről, ezért inkább csendben maradok. :)

FED gazdaságpolitikáját ahogy én látom az előre menekülés határozza meg, egy kényszerpálya az egész. Mikor kitört a dotcom balhé, Greenspan papa a szokásos és egyetlen ismert gyógymódot alkalmazta öntötte a pénzt. Ennek a következményeként kijöttek a válságból, de az alacsony hitelkamatok, és a pénzöntés következményeként létrejött egy akkora ingatlan és hitellufi aminek nem kellett csak 6-7 év hogy majdnem összedöntse az egész világgazdaságot. Először veregették a vállát , aztán majdhogynem bűnbak lett, sőt még ő maga is beismerte, hogy valamit elrontott.

Bernanke mivel kényszerpálya van, be kell indítani egy tartós gazdasági növekedést, különben miből rendeznék azt az irdatlan méretű államadósságot amit a gazdaság élénkítése miatt már felhalmoztak, a megszokott módszerhez nyúlt. 0 körüli kamat először, aztán már az állampapírokat is kell vennie mivel nincs más eszköze a Fednek, a kommunikáción és ezen kívül, a kormányzati eszközök is végesek már, hiszen baromira eladósodtak.

Infláció jelenleg elhanyagolható így megteheti ezt a pénzpumpát, most ebben a pillanatban, a hosszú távú hatásai felmérhetetlenek. Kb mint elődjénél.

Éppen ezért van a jegybankoknál az, hogy elsősorban kommunikációval próbálnak befolyásolni, aztán kamatcsökkentéssel, és ha mindezek kevesek , akkor még az állampapírokat is képesek venni. Ez az utolsó már egy igen vitatott lépés a részükről, hasznosságában, hosszú, rövid hatásaiban stb. Ezért nem is szeretik annyira alkalmazni csak végszükség esetén. Mint a szerencsejátékos mikor azt mondja, ok akkor dupla vagy semmi. .)

Meglátjuk mi lesz a vége, én attól tartok, hogy még a FED döntéshozói sem látják, csak a kényszerpálya ívét követik. De legyen neked igazad , mindenkinek jobb lesz. :)

#321849 Amatoregy Előzmény: #321845

Ursi,

jó és korrekt osszefoglalás. Ezzel én nem is vitatkozom. Sőt.

Ami számomra kérdés az, hogy a gazdaság állapota/teljesítménye és a tőzsdei szintek hogyan viszonyulnak egymáshoz most?

A tőzsde a 2007/2008 teljesítményeit árazza, miközben a gazdaság még elmarad attól és a tőzsde visszaesik,

vagy

jó helyen van ahol van és kész az összhang

vagy

a tőzsde még alulárazott.

Kérdés, hogy Kina hogyan viseli dollárban lévő megtakarításainak az alakulását....

Ettől függetlenül, lehet, hogy célszerűbb lett volna olyan garancia intézmények létrehozása amelyek a fogyasztás ösztönzését célozzák (ide értem a beruházásokat is), ami a hitelezés ujra indítását segíti elő. Persze itt nem a felelőtlen hitelezésre gondolok. A nyomott áru ingatlan piacon akár beindulhatna egy átrendeződés is. Mondjuk az is érdekes, hogy a nulla kamatközeli szintek nem ösztönöznek a megtakarításokra ezzel szemben a hitelezés is alig megy. Szóval megtakarítani már nem érdemes, hiteleket pedig még nem vesznek fel. Pedig a kialakult árak akár ezt is indukálhatnák....

#321848 Dr. ursi Előzmény: #321845

a hasonlatot javítom:

a helikopterezés annyi, mint amikor - nem is tudom, keresem épp a hasonlatot - mert nem odalépsz a gáznak, hanem csak éppen megpöckölöd a pedált, de mégis kilő ezerrel az autó :o)

a slusszkulcs a 0%-ra való kamat-lecsökkentés volt.

#321845 Dr. ursi Előzmény: #321734

megpróbálom kevésbé sértően megfogalmazni :o)

már jó ideje nincsenek illúzióim a férfi agy képességeiről, ahogy - mondjuk így - a "deflációba hajló" közgazdász gondolkodásmódról sem ...

tudom, hogy nem fogalmazok egyértelműen, de szerintem most túltéve magamon annyira világosan írtam le, hogy miért is menő a börni és így ami is, hogy el vagyok keseredve, hogy még így se ment át :o(((

azért teszek még egy próbát :o) most csak a 600 mrd $ -ra koncentráltan:

ez mindössze azért kellett, hogy a fed elsődleges célját szolgálja.

azaz az inflációt egy kb. szinten tartsa.

miért is ?

ad1.: mert az infla, ha gerjed, akkor kamatemelésre kényszerülne a fed, ez pedig - lássuk be - erősítené a dollárt;

ez pedig, mivel még nem tért vissza a brutális ami fogyasztói hajlandóság (és az erős dollár ennek kedvezne), rontaná az ami export teljesítményt, ami különösen fontos mostanság, ha növekedési pályán akarják tartani az ami gazdaságot (a gyenge dollár kedvez a cégeknek, akik exportálnak)

ad2.: mert ha deflába hajlanak, akkor kamatcsökkentéssel már nem tudja stimulálni a gazdaságot, mivel 0% körüli az amcsi kamatláb, viszont elkerülheti a deflát a dollár árfolyamának egy relatíve alacsony szinten tartásával, ezért száll fel néha a helikopterével börni és szór a nép közé egy kis pénzt, hogy a dollár árfolyamát karbantartsa, és ezáltal az inflációt kordában tartsa.

a fed tehát a dollár árfolyamának "manipulálásával", azaz az ami gazdaságnak (mind a belső fogyasztást elősegítő, mind az exportot versenyelőnybe hozó) kedvező szinten tartásával (ez kb. 1,4 eurusd-nek felel meg) nemcsak a gazdasági növekedést tudja pályán tartani, hanem a dollár árfolyamán keresztül az inflációt is szinten tartja, ami szintén a növekedést serkenti, mert se nem hajlik deflába, se nem pörög túl, hogy kamatot kelljen emelnie.

és mindkét gazdasági lábat egyformán segíti, a belső fogyasztást is és az exportot is.

sőt még pár legyet is lecsapott közben gratisként: pl. kínát belekényszerítette már két kamatemelésbe is és most már egy elég szép jüan felértékelésbe is !

és ez volt eddig az amik legnagyobb problémája ugye: a sárgák által mesterségesen gyengén tartott jüan, ami a kínai exportot tolja-tolja, ugyanakkor az amik mérlegét rontja.

na ezért zseni a börni ! mert nemcsak a két ami gazdasági lábat segíti a monetáris politikájával (nevezzük nevén: 0% kamat és néha virtuális zöldhasú szórása), hanem a kínaiak is bekaphatják :o)

bajban is vannak a sárgák - nem véletlenül pampognak - hiszen a 600 mrd elsősorban náluk csapódik le infla formájában a nyersanyag árak emelkedésén keresztül (ezt remélem nem kell kifejtenem, hogy miért is), ami miatt rá fognak kényszerülni többszöri jüan felértékelésre, ami az amik malmára hajtja a vizet; pontosan fogalmazva kína ezáltal stimulálja az ami gazdaságot - ezt úgy hívják visszacsatolás.

és ráadásul ezek a folyamatok multiplikatíve erősítik egymást és mind-mind az ami gazdaságot pörgetik fel (mindkét lábát, hiszen ha jól megy az ami exportnak, azaz az ami vállalatoknak, akkor jól megy a munkavállalóknak is, és beruházni kezdenek a cégek és elkezdik felszívni a munkaerőpiaci többletet, és még több ember fog dolgozni és azok is elkezdenek fogyasztani és nő a belső fogyasztás egy brutális export-termelő kapacitás mellett), így tehát az ami gazdaság iszonyat növekedésben van (már növekedésben, nem előtt, jól mutatja ezt a 3.n.éves gdp és annak összetétele, hogy miből is tevődött össze); csak ti még nem látjátok :o)))

bár nem értem, hogy miért is nem látjátok, hiszen a vállalati eredmények már 3 egymást követő n.évben ezt mutatják, és az ipari termelő cégek nagyon nagy többsége olyan a válság előtti brutál eredményeket és árbevételeket közöl, ami teljesen egyértelműen mutatja (és nem írható csak a költséghatékonyabb működés javára, annak a javára a brutál kp-állomány írható), hogy az ami gazdaság pörög ezerrel és ehhez a helikopterezés csak annyi, mint amikor a slusszkulcsot elfordítod a zárban.

egyébként a 600 mrd elenyésző a világban forgalomban lévő (valós és virtuális) dollármennyiséghez képest, és ez is nagyszerű, hogy egy ilyen csekély összeggel beeteti a világot börni (egyelőre csak kína és trisó érti miről is van szó …)

a dollár meg mostantól akár gyengül, akár erősödik mindenképp az ami gazdaságot szolgálja (gyenge jó az exportnak, erős jó a belső fogynak), a célt elérték: kamatemelésbe kényszerítették/kényszerítik a világ más - versenytárs - gazdaságait, és mindez multiplikatíve visszahat az ami gazdasági növekedésre - jaj, remélem ezt nem kell elmagyaráznom, hogy miért is és hogyan :o)

Re: nincs cím

#321751 banyaiz Előzmény: #321742

Jegybankelnök képzőben biztos első lecke, mennyire fontos a hangulat. :) Egy bizakodó , optimista légkörben , a gazdaság is jobban pöröghet, mintha mindenki depresszióba esik.

Ezt a QE2-t nagyon jól időzítették, kezdett a para eluralkodni a piacon a gazdasági lassulástól, gyorsan bedobták, év vége előtt.

Az más kérdés, hogy ez milyen hatásokkal lesz, a gazdaságra mennyire indítja be. De ha ez mellett döntöttek az időzítés profi volt.

Ez egy szemfényvesztő bű…

#321742 hosszhuszár

Ez egy szemfényvesztő bűvész parti...

Vannak a nézők között szkeptikusok, és vannak akik elhiszik, hogy bűvész varázsol......

Tudjuk, hogy varázslók nincsenek........ügyes trükkök, viszont garmadával.....

Longoljuk, amíg lehet, idén szerintem biztos, hogy jövőre milesz????

ki tudja....

#321739 banyaiz Előzmény: #321618

Amikor összeomlott minden 2008-ban, akkor a kamatcsökkentés stb az egy kényszerpálya, és egyetlen lehetőség volt szerintem akárki lett volna a FED elnöke ezt lépi, persze erről lehet vitatkozni.

A mostani döntés azért már furfangosabb, gondolom több vita is lehetett róla. Mert itt azért már több irányba is mehettek volna. Ehhez ő adja a nevét, nem tudom ez mennyire nagy örömmel töltheti el, mert baromi nagy felelősség, és a következő években derül majd ki mennyire jól döntött.

#321734 banyaiz Előzmény: #321618

Most kiélheti régi hajlamait a helikopterről pénzszórásra. :)

Nem vagyok abban biztos, hogy annyira extra dolgokat tesz , levitte kamatot 0-ra, ez kevés volt , vesz állampapírokat aztán ennyi. És közben minden alkalommal ha megkérdezik elmondja a gazdaság fel fog épülni, és ezért FED mindent megtesz amit megtehet. Közben buzgón imádkozik, hogy tényleg így legyen. :)

#321618 Dr. ursi Előzmény: #320857

és íme :o) mintha jó lenne ez a munkaerőpiaci adat.

nem kicsit ...

és iszonyat jól csinálják az amik !!!

le a kalappal börni előtt.

tökéletesen kezeli az inflát és a dollár árfolyamát - még a sárgáktól is kikényszerített egy szép jüan felértékelést :o)))

a gazdaság meg magától robog tovább (gyengébbek kedvéért :o))

a hitelminősítők és Hungary

#321299 Dr. ursi

nagyon észnél kell ám lenniük hitelminősítgetőéknek, hiszen egyszer már megmutatták, hogy a vaknullával egyenlő az, amire ők azt mondják a vagy b :o) a plusszokról és mínuszokról már nem is szólva.

érdemes egy kis tablicskut csinálni: ország/hitelminősítése/gdp az elmúlt 3 n.évben/hiány/és államadósság/ugyanezek tervezve 2010/11/12/13

namostakkor miről is van szó, kedves hitelminősítgetők ?! :o)))