Ha az Ab felszívja magát, keresztbe verheti a nyugdíjtörvényt
Ha az Ab felszívja magát, keresztbe verheti a nyugdíjtörvényt
azért érdekes ez a szavazás...
eddig 60-ból 18-an lépnek vissza... ez 30%...
meglepődnék ha országos szinten 70% alatt maradna a visszalépők aránya...
gondolom a közalkalmazottak, minimálbéres mind visszalép..
ha darabszámban a kevesebb, de nagyobb összegű megtakarítással rendelkező egyéni számlás tagok nem lépnek vissza, akkor bajban a kormány... elég nagy bajban...
Ez igaz, és gyanítom, hogy így is lesz.
Nyilván ha januárban veszed ki a reálhozamot az átlépés miatt, és a bevallási év zárónapja előtt visszateszed, akkor nem szólhatnak semmit, hiszen a bevallási év az 2011. jan. 1. - dec. 31. Ezért nem szabad január előtt sem átlépni, sem pedig hozamot kivenni.
Mondjuk az ügy óriási belpolitikai, gazdasági és egyéb súlya miatt én az államiba való visszaléptetést még azzal is megdotáltam volna, hogy nem adóztattam volna meg a visszalépő kmnyp tagok reálhozamait.
Ez meg ugy biznic, hogy 2011 januárban a hozamot kiveszi, egész évben forgatja, decemberben meg önkéntesbe berakja. 2012-ben meg mindent bevall.
Helyesbitettem is. A következö hirekben már csak a hozamrol volt szo. Egyébként 2/3 birtokában a hozam után járo adot is el lehetne törölni egy trv módositassal ha nagyon akarnák.
Jó reggelt!
Jaja, így van ahogy mondod. Ráadásul ha e hozamot berakja az önkéntes nyp-be, akkor még adókedvezményt is kap. Minden tőkejövedelem után adózni kell. Itt sem tesz kivételt a törvény, ha valaki egy hozamot kivesz.
Valamit nem jól számolsz. A 16% nem a teljes összegre vonatkozik csak a befizetéseken felüli reálhozamra.
visítok a röhögéstől... nem elég, hogy a mynpt-ári befizetéseket lenyúlják, de még meg is adóztatják :D ez kemény, 10pont nekik, ha már csinálnak valamit, akkor odabaxósan kell csinálni...
:) jó csak ennyire butának nézni az embereket.
Az is a bajom , hogy annyira jónak akarnak tűnni. Ne jók legyenek, meg szimpatikusak, hanem eredményesek, a többi csak maszlag.
A szívügyről meg annyit, ha én és környezetem is annyit keresne, mint ő, lehet nekem is szívügyem lenne.....
hagyjuk, nem idetartozik, és hosszú lenne, de ne ülj fel mindennek.
Igazad van, én is ezt várom, illetve elvárom.
Remélem, hogy nekünk van annyi eszünk, hogy ne az argentín sorsra jussunk.
nincsenek itt jogászok... kell a zsé...a többi csak duma...kár is olvasni :-/
" A pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve"
Az kevés, értelmes tettek kellenek. Most látom, hogy újra változtatnak 16%-os adó a reálhozamra, ők nem akarják csak a jogászok. :) Ezek a jogászok arról hallottak már, hogy az 5 évnél hosszabb befektetések hozama adómentes, tbsz, nyesz stb. Ezek hülyék sajnos ez egyre inkább meggyőződésemmé válik. De legyen neked igazad a 4 év végére.
Én arra lettem volna kíváncsi mit szólsz a gdp 3%-nak megfelelő kiadásról (mert ugye ez bevétel kiesést jelent)
Nem tudnak? Lehet, ha a városokba bemégy, ott nem, mert a libát, általában nem a városokban tartják, de a tanyások jobban ismerik.
Azért pár cikk:
http://www.korrupedia.hu/index.php/Hajd%C3%BA-B%C3%A9t
http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=3200
persze, hogy maradjon több 100mrd, ami túlzás, de nyugdíjra kezdhetnek spórolni... :)
Anti, viktor nem igazán a jó úton halad, pl jobban örülnék, ha megszüntetné a segélyezést és mnyps pénzekkel inkább meloztatná azt aki dolgozni akar, a többi meg menjen strasbourgba vagy ahova akar...
Tényleg nagyon hasonló analógiát követ, mint argentínok...
"SZJA csökkentésről az a véleményem, hogy Orbán szívügye volt az SZJA csökkentés. Én becsülöm azért, hogy keresztülvitte az akaratát, mert ezzel többszáz milliárd forint marad az szja fizetők zsebében."
Az ország vezetése ne a szívügyekről szóljon. A jól keresők pedig köszönik szépen a milliárdokat. :)
"Nézd, azon el lehet vitázni, hogy ez az új szja adórendszer mennyire igazságos vagy nem, de a röhej pont az, hogy a többsávoshoz képest ez az adórendszer inkább az igazságos a tekintetben, hogy a jövedelme alapján mindenki ugyanannyit fizet százalékosan, aki kevesebbet keres, kevesebb adót, aki többet keres, több adót. "
Most magam ellen beszélek, de a magasabb jövedelmet arányos kevesebb munkával, pláne kevesebb szopó munkával lehet megkeresni. Örülök a 16%-nak, de szvsz nem igazságos...