ma másoltam be ide a cikket vagy Mo topikba. Jobb oldalon szűrj a nevemre. :)
ma másoltam be ide a cikket vagy Mo topikba. Jobb oldalon szűrj a nevemre. :)
Látták, de nem ezzel akarták kezdeni, mert tudták, hogy ennek a virtuális számlaegyenlegnek a közösbe való beolvasztása sok embernél kiveri a biztosítékot.
Ezért először úgy akarták megoldani, ha emlékszel, hogy a hiányt engedik el egy kicsit.
Amikor ezt nem engedték nekik, akkor megnézték, hogy hol folyik el értelmetlenül nagy hiány az államháztartásban. Rájöttek, itt a nyugdíjaknál. Megkérték, hogy elszámolhassák ezkeet úgy, mint nem hiány (hiszen az adófizetők nyugdíj járulékot fizetnek, az állam nyugdíjat fizet, akkor ez miért növelje az államháztartási hiányt- aminek magas volta miatt fizetjük a kamatprémiumot a külföldnek ugyebár).
Erre azt mondta az EU, hogy nem.
Szerinted mit kellett volna csinálni? Felemelni az SZJA-t egységesen 50%-ra, hogy papíron helyrekerüljön a költségvetés?
Milyen eljárás a 24% beszedése, miközben nem érdemelsz nyugdíjat? Visszakérdeznék: Van a családban nyugdíjas? Van? Akkor az egy jó megoldás lenne szerinted, ha mostantól fogva nem fizetne az állam egy kanyi nyugdíjat sem egy nyugdíjasnak sem?
Ugyanis ezek a mai nyugdíjasok is nagyjából egész életükben fizették a nyugdíjjárulékot (annak formájában, hogy kicsi volt a nettó fizetésük). És amikor az ő fizetésükből lespórolták a nyugdíjjárulékot, akkor azt az ő szüleiknek fizették ki, akiknek meg a gazdasági válság és a hború vitte el a vagyonát (a magánnyugdíjpénztárakból)...
Ergo a 24%-ot amit fizetsz, eddig is és ezután is azért fizeted, hogy a saját szüleid, nagyszüleid ne haljanak éhen.
Mi lenne a megoldás szerinted?
A nyugdíjasok kapjanak annyi nyugdíjat , mint eddig, az adók legyenek kisebbek, a magánnyugdíj befizetéseid maradjanak a saját neveden, amire az állam vállaljon garanciát -ha azok mégis csődbe mennének- ugyanakkor fizessük vissza az IMF hitelt (esetleg vegyünk még fel ezekhez újabb és újabb világbanki hiteleket??)...??
Kitaláltam? És miből?
Nem tudom itt voltál-e az elmúlt 30 évben, de gyanítom igen.
Viszont biztos, hogy nem tűnt eddig fel neked, hogy az állami adósság milyen szinten növekedett évről évre exponenciálisan? Ha ez fel is tűnt volna neked, akkor szerinted mi lenne ennek a folyamatnak a vége? Végtelenségig eladósodás? Vagy mi?
Nem tudom, hogy feltűnt-e , hogy már nincs likviditásbőség a piacon... Akinek hitele van, az mind szív, legyen magánszemély, vagy cég vagy állam.
Az meg egy külön érdekesség, hogy miért van eladósodva a világon minden állam, még a világ legerősebb gazdasággal rendelkező államai is majdhogyne csődközeli állapotban vannak.
Ezen gondolkoztál-e már el, hogy miért lehet?
Vagy egyszerűbb csak háborogni, kritizálni, hőbörögni, vinnyogni a nem létező virtuálisan kimutatott vagyonokért?
igen, én is olvastam és most én sem találom...
meg ez is
"“A Fidesz elnöksége arra kéri az államfőt, fontolja meg előzetes normakontroll kérésének lehetőségét az Alkotmánybíróságnál (Ab) az új magánnyugdíj-biztosítási rendszerről szóló törvénnyel kapcsolatban – ismertette az ellenzéki párt elnökségének csütörtöki döntését Szijjártó Péter.
Ha Sólyom László köztársasági elnök másképpen dönt, akkor a Fidesz fog az Ab-hez fordulni – mondta a párt elnöki stábjának vezetője budapesti sajtótájékoztatóján.
Szijjártó Péter közölte: ha kormányra kerülnek, “egy bővebb eszköztárral is küzdeni fognak a magyar emberek nyugdíjának ellopása ellen”, ezért már most arra hívják fel minden olyan cég figyelmét, amely részt akar venni a “magánnyugdíjpénztárak privatizációjában”, hogy egy Fidesz-kabinet meg fogja szüntetni azt a “tarthatatlan helyzetet”, hogy az embereket kizárják a saját, nyugdíjcélú megtakarításaik feletti rendelkezésből”
Egy igazi gyöngyszem 2009 december 17-ből. Amikor még nem volt kiherélve az AB.Amikor a taláros testület még értéket jelentett a fidesz számára is. Amikor még bővebb eszközökkel készültek az akkor ellenzékben,ma kormányon lévők A MAGYAR EMBEREK NYUGDÍJÁNAK ELLOPÁSA ELLEN.”"
egy kis olvasmány estére..
http://oszkopeter.blog.vg.hu/2010/11/24/elsore-nem-sikerult/
a kommentek is érdekesek....
"Selmeczi Gabriella ma ezt mondta az egyéni tb számlákról: “Az állami rendszerben csak nyilvántartási újdonság kerül bevezetésre, a nyugdíj-megállapítási szabályok nem változnak. Ezzel mindössze látni tudják majd az emberek, hogy mennyi befizetés történt, és ebből könnyebben ki lehet majd számolni a nyugdíjat.”
Szóval ennyire lesz komoly ez az egyéni számla, senki nem kap tőle más összegű nyugdíjat, minden marad a régiben, csak lesz egy pontrendszer, ami alapján lehet számolgatni."
:)
"5. jegybank... szerintem igenis dicséret illeti őket egyrészt a függetlenségükért, másrészt a kamatpolitika miatt... nálam már az is dicséret, ha nem csinálnak rosszat..."
Én szerettem mikor Járai volt a jegybank elnöke.
Elég volt megnézni, hogy mikor nyilatkozik külföldön. Előtte 5 percel Ft gyengülésre játszottam, nap végén meg zártam. Biztos pénz volt..
:DDDD
valahol olvastam (most nem találom), hogy a visszalépés során 16 % szja-t kell fizetni...
Egyre jobban hajlik afelé a véleményem, hogy a magánnyugdíjpénztárral a szüleink mostani nyugdíját tesszük el magunknak...belehajtva őket több évi csirkefarhátas száműzetésbe.
van több blog a témában, kint élő magyarok végig blogolták a kiköltözést és a kinti létet, azokat érdemes elolvasni :)
az oka is meg lesz... mert tuti kapok egy olyan adóellenőrzést minden oldalról, miután beadom a maradási szándékomat az mnyp-ben... hiába volt megállapítás nélküli ellenőrzésem.. úgyis találnak, sőt akár csinálnak is... :(((
ps: akkor, ha aktuális lesz majd egyeztetünk :)
hát valahova menni kell :S aboriginálokkal kell vmi kezdeni, oszt jól van. :) néztem már kint állásokat, és a kiköltözésnek is utána néztem már:S
készítsek elő neked is egy helyet majd odakinn?
figyi az jó hely... ásványi kincs ezer... északról a krokik védik, délről a hideg, kelet-nyugatról meg messze van odaúszni... :)
kengurú húst küldj majd :S
Te jó ember vagy, de naiv... remélem nem sértettelek meg, mert nem annak szántam, tényleg.
1. Kósáról.. igazad van.. de annak árnyoldalával is, sőt...
2. bankadó... mindegy megfizettetik közvetve veled, velem, mindenkivel... magyar bank... itt vannak a takszövök, irdatlan hitelkamat mellett dolgoznak... ez is a bankadó műve (is)... és hitelek nélkül ez a gazdaság soha nem fog fellendülni.. mert hazai tőke az nincs...
3. költségvetés... majd beáll.... mikor, meddig van időnk?
4. mnyp... véleményem az előző hsz-ban...
5. jegybank... szerintem igenis dicséret illeti őket egyrészt a függetlenségükért, másrészt a kamatpolitika miatt... nálam már az is dicséret, ha nem csinálnak rosszat...
és végül: én azt várom, hogy ELINDULJANAK a reformok meg az átalakítások! eddig az nem volt... megvárom még a februári csomagot, de ha az megint egy nagy semmi lesz, akkor irány AUS... az asszony már elfogadta, én meg egyre elkeseredettebb vagyok az itthoni történések miatt... :(
Azért az nagyon érdekes,hogy csak most nyílt ki a szemetek..
Ezt miért nem látták már a komcsik(fidesz) az előző ciklusukban??..Miért hagyták,hogy ennyi ideig élősködjenek rajtunk ezek a szemét pénztárak??Miért kampányoltak azzal a fijúk,hogy az a rohadt gyurcsány még arra is képes,hogy államosítsa a pénztárakat??..Ne hagyjuk..a fidesz megvédi..Mitől világosodtak meg íly hirtelen??
Milyen eljárás már az,hogy beszedik a 24%-ot..és közben azt mondják,hogy nem érdemelsz nyugdíjat..mert nem veszel részt a nemzetmentésben??..Milyen szabad választásról papoltak idáig???..és még most is van képük cinikusan kijelenteni,hogy választhatok..Max leshetem a nyugdíjam..
nos, természetesen ez csak a saját véleményem:
mnyp... az én hozzájárulásomat kezeli a saját nyugdíjamhoz.. ez 8-10% a bruttó jövedelmemnek.. ezt az én választásom szerinti kockázatú alapban kezelik... alapkezelők, amelyekre szabályok és törvények vonatkoznak... ha a hozamuk nekem nem megfelelő akkor váltok... 24% amit a munkáltató fizet (jelen esetben mivel én saját magamat alkalmazom ezért szintén én fizetem) megy a jelenlegi szociális kifizetésekre... ezt továbbra is fizetem, nem érdekel, hogy mire költik (ha MOL-t vesznek, azért az nálam is kivágná a biztosítékot)...
a bruttó bérből levont mnyp résszel én jobban megbízok a pénztáramban, mint az államban, de mindamellett látom, hogy meg van... van mögötte állampapír, részvény, stb... az állam mögött semmi nincs... amikor nyugdíjas leszek, akkor engem NEM érdekel az állam alamizsnája... addig bármilyen törvényt hozhatnak, 80 évre emelik a korhatárt, stb... mit tudom én... most láthatjuk bármit megtehetnek... a nyugdíj alkotmányban megfogalmazott fogalmát is átírhatják... nem számítok a pénzükre.. másrészt azt gondolom a jövő generációja nagy ívben tojik arra, mit döntött a fidesz 2010-ben... magyarul a jelenlegi állami hozzájárulásban semmi nem biztos... csak az, hogy be kell fizetni, meg az, hogy teljes összegben elköltik!!! a többi az nem érdekel... amit ígérnek, azt félév távlatában sem tartják be, nekem meg annál több van még nyugdíjig...
ennyi.. összefoglalva nem elsősorban a bizalom ami éltet az mnyp-k irányába, hanem az állam felé annak hiánya...
örömmel olvasom, hogy vetted a fáradtságot és ilyen szépen leírtad. 100%ban egyetértek, full short mellett.
MOL borítása lesz a legfájdalmasabb szerintem. Azonban mnyps pénzből megveszik a szurgut pakkot, akkor mentem innen...
Azt is elmagyarázhatná valaki, hogy ki és miért bízik egy nyugdíjpénztárban.
Számokkal igazolhatóan iszonyatos nagy pénzeket nyúlnak le, miközben az államnak ezért a "szolgáltatásukért" őrületes kamatokat számolnak fel, amiket természetesen az állam az adófizetőitől szed be.
A vége az, hogy gyakorlatilag az állam -mint nyugdíjszolgáltató- és a társadalom mint nyugdíjelőteremtő és nyugdíjélvező közé beteszünk egy teljesen felesleges közvetítőt, aki óriási pénzeket vesz le mindkét féltől a teljesen felesleges és kis hozzáadott értékű szolgáltatásaiért.
Gyakrolatilag teljesen -ahogy hosszhuszár írta- virtuálisak ezek a pénzek, mert az emberek nagy része befizetéseinek csak töredékéhez tud hozzájutni. Ezeket a befizetéseket, vagy az állam "nyúlja le" és fizet belőle nyugdíjakat fedezi az egéyb kiadásait, vagy egy pénzügyi szolgáltató.
A különbség annyi, hogy ha ezt egy pénzügyi szolgáltató teszi, akkor az még az államtól ezért külön pénzt kér (az államkötvények utáni kamatos kamatokat), amit az állam adóemelés formájában fog beszedni az adófizetőktől.
Mit nem lehet ezen látni????????????????
Short vagy long??
Nos azt mondjátok, hogy a mnypt-k nem adhatják el a részvényeket, csak ha kiléphetnek a tagok?
Akkor ezt miért hívjuk vagyonkezelésnek?
Egyszer megveszi az OTP részvényt 1998-ban és 2047-ig nem adhatja el, hanem tartania kell??
Ne vicceljetek!
Eladják a részvényeket, mint a sicc!
És miután a részvényárfolyamok le lesznek öntve, a mélyponton eladják saját maguknak amit csak tudnak és azt fogják mondani az államnak:
"tessék itt van mind a 100e darab OTP részvényünk értéke: 10 millió forint, ez a portfoliónk értéke, hova utaljuk?".
És miután elutalták a lóvét a részvényárfolyamok visszamásznak az eredeti értékükre és a bankok megint jól lekaszálták az egész társadalmat...
Másik lehetőség (ami valójában az államnak az érdeke), hogy az állam magát a részvényállományt veszi át (hiszen így ő fogja magasról megborítani a piacokat, ezért legalább az a "profit" nála marad és nem a mélyponti árfolyamon kapja meg a részvények ellenértékét), és ezután fogja rövid időn belül borítani az árfolyamokat, hogy a megszerzett pénzzel csökkenteni tudja az adósságot...
Ez szintén drasztikus esést fog eredményezni a tőzsdén.
A fenti két lehetőséget valószínűleg egy nap alatt átgondolták a külföldi alapok is, akik pénteken (1 nap késéssel a manyupokhoz képest) elkezdték önteni a részvényeiket -hiszen ők olcsóbban vissza akarják majd vásárolni a papírokat.
Ezért volt az, hogy csütörtökön forint esés nélkül zuhant a tőzsde, míg pénteken már forinteséssel, hiszen a külföldiek mindjárt át is váltották a nagy részét EUR-ba...
Mondjatok már egy olyan logikus magyarázatot, hogy kinek lenne érdeke "felpumpálni" az árfolyamokat???
1) A manyupoknak, hogy még néhány milliárdot beleöljenek, amikor amúgy is meg fognak szűnni?? Miért? a teljes vagyont úgyis oda kell adni az államnak...Inkább előtte kiveszik maguknak "okosban" amit ki lehet venni. MArketing költségnek (hogy elmondhassák, hogy milyen jó hozmauk volt) egy kicsit drága mulatság lenne.
2) az Államnak? Isten ments! Hiszen akkor azokat a tagokat, akiknek nyereségük keletkezett ki kellene fizetni.
Hát akkor ki tolná fel az árfolyamot és miért??
Akkora short előrejelzés van itt kérem szépen, hogy még a faktort is legyőzte, nincs itt cicó adni kell, amíg az OTP nem üt történelmi mélypontot...Aztán majd el lehet gondolkozni.