Regisztráció Elfelejtett jelszó

Síelés, téli sportok

Re: stocky sí

#427378 KawaBazsy Előzmény: #427374

Csak benéztem ide, h közöljem: Úútálom a telet s a hideget, engem pl senki nem vesz rá, h csúszkáljak a hóban. :-) Trópusi nyaralást nem szerveztek? :-D

Re: stocky sí

#427374 Csusza Előzmény: #427362

És vonattal utaznánk, hátha ő tud olcsóbban jegyet szerezni? :-)

Egyébként meg tényleg jelezze, akit érdekelne a dolog, hogy időben el lehessen kezdeni kitalálni valami jót.

Szervezési munkát, ha kell síoktatást vállalnám.

stocky sí

#427362 Kissherceg

Sziasztok,

idén lenne érdeklődés egy közös síelésre vagy hívjam el Babics Egont is hozzá? :)

Re: nincs cím

#350008 Tfliszi Előzmény: #349945

Szia!

Köszönöm a választ!

Érdekes volt, amit azt Osztrákokról írtál, ezt nem gondoltam volna!

Még azt is hozzá tenném, hogy sajnos a legtöbb gyereket nem oktató tanítja síelni, hanem a szülők, így nagyon hamar elvágják előlük a technikás síelés lehetőségét! Viszont amiben mindketten egyetértettünk, hogy ezen a szinten a lényeg, hogy mindenki élvezze a síelés, és ehhez elég lehet egy stabil alap technika elsajátítása is! A síléc ebben az esetben szerintem többnyire az önérzetnek segíthet.

Még egyszer kösz.: Tamás

#349945 Csusza Előzmény: #349218

Szia!

Nem mondtál hülyeséget, kb ez a helyzet. Persze a rövidségen kívül a kis rádiusz (piskótaság) is segíti a forgatást.

Igaz, nem mindegy, hogy hol nézünk körül. Fejlettebb síkultúrájú országokban talán kicsit jobb a helyzet, sőt azokon belül is változó. Például Ausztriában minél nyugatabbra megyünk, annál nagyobb a jól -és ezzel együtt inkább élen- síelők aránya.

Ennek az egésznek leginkább az az oka, hogy még az alpesi országokban is csak az alapok elsajátításáig járnak tanfolyamokra, utána maguktól csúszkálnak. Így gyakorlatilag csak a nagyon jó képességűek fejlődnek tovább, többiek még azelőtt megrekednek, mielőtt megtanulhatták volna a komolyabb technikákat. (kivétel persze a síklubokban síelő gyerekek, ők megtanulnak rendesen)

Másik ok korosztályi. Elég sokan kezdenek idősebb korban síelni. Ők nem is igazán igénylik a tempós élen síelést, több bennük a gátlás, gyakran félelem. Közülük szintén kevesen jutnak el komolyabb szintre.

Harmadik ok, hogy sok helyen még mindig elavult módszerekkel, idejétmúlt dolgokat tanítanak. Röhej,de Ausztriában is sajnos elég jellemző ez. Olaszok például sokkal modernebbek.

Lényeg, hogy kb jól saccoltál. ;)

Szia Csusza! Szakmai vi…

#349218 Tfliszi

Szia Csusza!

Szakmai vitám volt egy kollégával, és szeretném a te véleményedet is meghallgatni, mint praktizáló oktató. A sílécekről ment a vita. Én azt mondtam, hogy a jelenleg síelők 90%-nál gyakorlatilag mindegy milyen carving lécet használnak, hiszen nem carving technikával síelnek, hanem a jól bevált régi forgatós metódussal. Így aztán szerintem azon kívül(kis túlzással) hogy rövidebb lécekkel síelnek, semmi más könnyebbségük nincs.

Előre is köszönöm a véleményed!

#330229 Csusza Előzmény: #330220

:-)

Ez is egy vélemény, én tiszteletben tartom. ;-)

A szán egyébként tényleg iszonyatosan gyorsul. Egyszer egy már meredekebb lejtőn hozott le vele egy osztrák srác. Pár másodperc után néztem előre a válla fölött, akkor már 100 fölött mentünk. Mit tagadjam, majdnem összexartam magam... :-)

ÚÚÚÚÚÚÚÚtálom a telet, m…

#330220 KawaBazsy

ÚÚÚÚÚÚÚÚtálom a telet, meg a havat. Max hószánozásban lennék benne, állítólag k. jól gyorsul. :-)

#330213 Csusza Előzmény: #330211

Elő se mertem jönni az ötlettel, mindenesetre én benne lennék! Szerintem nem rossz ötlet.

No, de van-e rá igény?

Na, felhozom a topikot! …

#330207 Csusza

Na, felhozom a topikot!

Éjszaka állítólag jön az első rendesebb hó, itt az ideje tervezgetni-álmodozni! :-)

Ha valaki síelt mostanában az osztrák Heiligenblutban, szívesen olvasnám a tapasztalatait. (igaz, oda csak március közepén megyek, de érdekel, még nem síeltem ott)

#205895 Csusza Előzmény: #205879

Arra nagyon ritkán fordulok elő. Viszont az egyik legjobb környék, azt tudom, csak sose jön össze, hogy megnézzem.

Mi Olaszországban, Tre Valli-n voltunk múlt héten. Nagyon komoly volt, hihetetlen jó terepm életem egyik legjobb síelése jött össze.

Most pár nap szünet (kis tőzsde ;-) ), azután néhány nap Koralpe. Most az is nagyon jó állapotban van.

Azután 16-án haza. Elég volt azt hiszem, hiányzik az otthon.

#205879 Robag Előzmény: #205868

Hát, amerre te jársz.

Egyébként a hosszú hétvégére megyünk Uttendorfba. Onnan elérhető a Weisssee Gleccser, Kaprun, Zell am Zee, Wildkogel, Gerlos, Kitzbühel... Nem tudom, jártál-e mostanában arrafelé.

#197681 Robag Előzmény: #197608

Kösz a nevében. :) Lesz időm, teszek még fel párat.

Idáig ő is bot nélkül tanult, de most Olaszországban addig kunyerált, hogy vettünk neki egyet.