Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: nincs cím

#330210 Kissherceg Előzmény: #330208

nem figyeled mit nyilatkoznak? azonnal kell a pénz! Többit kalkuláld ki...

Kiváncsi vagyok ingatlan alapokkal mi lesz...

#330208 filter Előzmény: #330193

Frappáns válasz....bár azt hittem nagyobb hal vagy:)

Én meg arra gondolok, hogy buta lenne, ha bagóért adná el.....kell a lé.....ezért fel fog menni az árfolyam.:)

#330206 Kissherceg Előzmény: #330204

határidőn is mehet :)

szerk: gondolom elmúlt két napon is véletlen adtak és nem prompt piacon. Az csak a gravitáció miatt esett :)

#330193 Kissherceg Előzmény: #330190

mert nem tartozom azon madarak táborába, akik a 300mrdHUF-os kiszállással szemben piacot támasztanak... Nekem meg azaz érdekem legyem nyugdíjam...

#330190 filter Előzmény: #330188

Miért shortolod, pont az az érdeke az államnak, hogy magas legyen az árfolyam....

#330188 Kissherceg Előzmény: #330187

sztm egyszerű a képlet, mindenki rakja vissza államiba és shortoljon :) megtérül sztm, Én így teszek :)

Jövőre 5%-os többlet leh…

#330187 filter

Jövőre 5%-os többlet lehetne a büdzsében

5-5,5 százalékos szufficittel zárhatna a jövő évi költségvetés, ha valódi önkéntes alapon történne az állami pillérbe való átlépés. Ám az erőszakos átléptetés miatt az EU nem engedi elszámolni a 2800 milliárd forintos nyugdíjvagyont, így pedig arra is van esély, hogy 3 százalék felett marad az államháztartási hiány - latolgatja az Index a nyugdíjátalakítás uniós költségvetési elszámolásának lehetséges formáit. Arról is dönthet Brüsszel, hogy ha bemennénk a bűvös határ alá, akkor sem szűnne meg ellenünk a túlzottdeficit-eljárás. Az állam hirtelen 100-150 milliárdos részvénypaketthez jut az OTP-ben és a Molban.

A legproblematikusabb a magyar részvények értékesítése lehet, mert az 4-500 milliárd forintnyi részvényösszeg a BUX egy teljes havi forgalmát fedi le. Vagyis gyorsan, nagy tételben nem lehetne eladni ezeket a magyar részvényeket, mert azzal saját magának is jelentős árfolyamveszteséget okozna az állam.

A fejfájást úgy is megoldhatja az állam, hogy egyszerűen a kiemelt részvényeket magánál tartja. Márpedig a magyar részvényhányadon belül szép arányt képviselhetnek az OTP- és a Mol-papírok (100-150 milliárdot érhet az OTP- és nagyjából ugyanennyit a Mol-hányad), vagyis az állam tulajdonrészhez jutna Csányi Sándor bankjában és Hernádi Zsolt olajvállalatában és meg is tarthatná részesedését.

http://www.portfolio.hu/gazdasag/jovore_5-os_tobblet_lehetne_a_budzseben.142053.html

Amíg az átlépés feltétel…

#330153 Very Mary

Amíg az átlépés feltételeiről nem beszéltek, alapból azt gondoltam maradok...de: ugye annak kell nyilatkozni aki maradni akar...nyilván minden személyes adatot meg kell adni...alá kell írni a feltételeket...a nyilatkozatok adatbázisba kerülnek bármikor visszakereshető módon...idő kérdése hogy mikor kezdenek különböző indokokkal különböző hatóságok ellenőrizgetni a maradóknál...nyilván fognak találni szabálytalan dolgokat...ergo büntetni...ma még talán túlzás de érhet az a vád hogy nem akartam az ország pénzügyi helyzetén segíteni...(halkan jegyzem meg egy másik kor, másik ideológia "aki nincs velünk, az ellenünk van" szlogenjét)...stb.

Lehet kicsit paranoid vagyok, de elgondolkoztam ezen...

Re: dh

#330138 banyaiz Előzmény: #330129

Azokat igen akiknek kevés pénzük van benne, vagy nem érdekli őket a téma, vagy annyira lojálisak a Fideszhez. Vannak ilyenek bőven, láttam egy felmérést kb a tagok fele még a törvényjavaslat előtt vissza akart lépni. Az más kérdés , hogy a fele tag az vagyonban mit jelentett volna, mert nyilván az a lényeg, szerintem kb 10%-ot. :) Az értékesebb része kellene nyilván amit csak ilyen eszközökkel látnak elérhetőnek. Szerintem szolídabb módon is lehetne intézni ezt, és előnyösebb is lenne. De majd meglátjuk.

#330134 Koffein Előzmény: #330113

Hogyha azelőtt eladják a rv-eket, akkor, hogy dönthet az Államadósság Kezelő Központ az eladás ütemezéséről?

#330129 Margaretta Előzmény: #330117

Nem tudom, hogy mással rá lehetne bírni bárkit a magánból a tb-be való visszalépésre, mint a 24% megvonásával.