Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: RFV kötvény 2

#331243 matgab Előzmény: #331227

én továbbra sem látom, hogy itt agyba főbe próbálnák valami UFO-k halálra shortolni egyébként kedvenc részvényemet, meg ugye itt mindenféle olyanokat írogat, hogy mindjárt vesz 8000 darabot délután...

Bár mint maga is írta valószínűnek tartja ennek ellenére, hogy el fogjuk érni a 7k-t is.

Kérdés: vennél-e 8k-t most, ha úgy gondolod, hogy nemsokára 7k lesz az árfolyam?

Pedig ez a részvény egyszerű: Elfogytak a jelentős vevők a manyupok kiesésével, és a nemzetközi hangulat sem jó, ezért esik -mint a pannergy.

Ráadásul válságban azok a részvények szoktak a legtöbbet esni, amik előtte a legtöbbet emeledtek.

Nem kell ide short teóriákat gyártani...

#331170 matgab Előzmény: #330122

hát formerplayer kollegánk lassan teljesen elveszíti realitásérzékét a PF-en...

Mondjuk engem is öl az ideg, hogy mi a francért nem dobtam 9k felett még...

#330122 holnor Előzmény: #330080

abszolút nyugodt vtam előtte is :)

a felkínált mennyiség 70%-át jegyezték le, sztem ez az általam leírtakat igazolja. a kieső havi 30md kereslet azért nm kevés, erre jön rá az eszközeladások, átlépések miatti bizonytalanság. jó a cég, ezt senki nem vitatja, de illikvid mind a részvény, mind a kötvény. tipikus hosszú távú, beülős befektetés, ergo a nyp-nak való. pl. a kötvényt lejárat előtt nagy tételben eladni meglehetősen nehéz lenne.

a menedzsment sem véletlenül beszél esetleges külföldi forrásbevonásról.

na de csak bekukkantottam ide, majd ha lesz vmi történés leszek. addig is üdv

#330050 holnor Előzmény: #330038

a mnypi rész elég nagy. hiányzoni fog az általuk generált kereslet az egész magyar piacon, hidd el. amúgy azt írtam, gátolHATja, nm azt, h kudarcba fullad.

#330038 Bendeguz Előzmény: #330034

Az intézményeknek csak a manyup része fog kiesni, ettől függetlenül az alapkezelők meg fogják venni a kötvényeket, mert nagyon jó a hozama.

#330034 holnor Előzmény: #329971

szvsz amíg ekkora a bizonytalanság a mnyp-ak miatt, addig nagy pénzzel kispapírban (leszámítva a koncentrált tulajdonosi szerkezetűeket, pl. Danu) lenni felelőtlenség. ha a menedzsmentnek sikerülne találni egy külföldi vevőt a pénztári pakkra, akkor lehet venni nyugodtan, a funda uis nm nagyon változott. bár a jövőbeli kötvénykibocsátások sikerességét gátolhatja, ha kiesik az intézményi kereslet egy jelentős része.

#329971 Harlem Előzmény: #329958

Ugyanmá harmadszor vagy negyedszer shortolják be a piacot.

Vagy tele vannak pozival és minél többször meg akarják szedni magukat még fél év alatt amíg kormányon vannak vagy naívan csodálkoznak a világ reakción, minden f..a ötletük után, mint Alice in Wonderland...

#329970 zeeh_ Előzmény: #329953

Nagy kérdés, hogy mi az a szint, ameddig leviszik és ahol pakk átadás lesz. Múltkor 7500 körül lehetett ez a szint RFV-ben.

#329962 Koffein Előzmény: #329958

az az... a mnypt.-nak a nagyrésze ugyebár bankok, biztosítok kezében van, lásd. generali, ing, aegon éstb...

#329958 matgab Előzmény: #329955

ez most Viktoréktól független.

Csak azt írtam le, hogy mit csinálnak a bankok és a manyupok, ha racionálisan gondolkoznak...

#329955 Csokigyáros Előzmény: #329953

eszméletlenül kiállsz Viktorék mellett.. :))

ezt az árfolyamesést pedig inkább a nyakukba lehet varrni...

#329953 matgab Előzmény: #329825

nagyon egyszerű:

A manyupok, hogy kitoljanak az állammal és saját kezelő bankjainak kedvezzenek letolják az árfolyamookat hihetetlen mélységekbe, azon az árfolyamon átveszik a részvényeket a bankok, az államnak meg odaadják a bagóért eladott részvények ellenértékét.

#329825 zeeh_ Előzmény: #329818

Én lehet, hogy lassan az egész BÉT-et hanyagolom egy időre, ha ez így megy tovább.

Rába, RFV, Orco trióban látok fantáziát, OTP-ban majd EBRD szint alatt.

Kispapírok veszélyesek lesznek mostanában.

#329818 Fornit Előzmény: #329806

Hát igen, a kispapírok felejtősek egy ideje. Ehez sem merek hozzápiszkálni.