Regisztráció Elfelejtett jelszó

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: nincs cím

#329659 Harlem Előzmény: #329657

Baromira meg fogja osztani (ellenzékieknek: szivatni) a kormány saját táborát is ha így halad. Ha kíhúzza a ciklust ilyen stílusban az a népnek fel fog érni 8 évvel, neki meg 12-16 évre meszeltek. Remélem elnyerik majd akkor méltó nyugdíjukat...

#329657 banyaiz Előzmény: #329654

Szerintem is jó esély van erre. Viszont akkor csúnya 2011 elé nézünk.

Józsi: egyébként nemzetközi pénzvilágban számon tartanak olyan országokat amiknél tartani kell a "fiskális alkoholizmustól" , ezt nem én találom ki ezzel a fogalommal kategórizálják azokat akik ígérgetnek mindent aztán a végén a pult alatt kötnek ki. Ebben az elit társulatban Mo-t előkelő helyen rangsorolják elmúlt 20 év teljesítménye alapján.

Herceg: pedig nem is ittam. :)

#329655 banyaiz Előzmény: #329651

Kb ahhoz tudnám ezt neked hasonlítani mikor van egy alkoholista aki állandóan többet költ mint amennyi a jövedelme, tartozik fűnek fának bokornak.

Aztán örököl egy nagy summát, a felesége elrejti előle nehogy eligya. A jóember ígér mindent az asszonynak csak adjon pénzt. Az azt mondja, adok én de előbb állj le a piával.

Az ürge erre ellopja a pénzt, és mikor az asszony számon kéri azt mondja ne aggódj nem fogom elinni. :)

Aztán vagy így lesz , vagy nem. Na így van ez ezzel a summával, és a kormánnyal, és az ígéretekkel. :)

#329654 Harlem Előzmény: #329651

Nem fogja tudni átvinni a fidesz vagy itton vagy eu irányból ledöfik.

Jobb, ha elkezd dolgozni a B terven.

#329651 banyaiz Előzmény: #329648

Virtuális, amíg nem mész nyugdíjba.

Viszont ha elköltjük folyó kiadásokra, és utána minden megy az eredetiben tovább akkor céltalanul éltük ezt fel. Ez az egyik félelem külföldön.

A másik a mód ahogy ezekhez a pénzekhez a kormány próbál hozzáférni.

A harmadik pedig amit beszélnek róla az egészen gagyi.

#329650 Kissherceg Előzmény: #329648

nekem mindegy ki találta ki, de olvasd el a cikket, amit belinkelt kelvin. Pf egész normálisan összeszedte. Sztm megleszünk fingatva. Kifizetik a 2500mrd államadóságot, utána cds elszáll, euro 300 felett, chf egekben, mert fidesz úgyis gyenge Ft-ban érdekelt. ingatlan moratórium tavasszal lejár. Ugye idáig magyarázták ,hogy nem kell kamatot emelni...Cudar lesz a jövőév...

#329649 Harlem Előzmény: #329632

1. Ha megnézed a topic címét illetve amit írtam megérted.

2. Mindenkitől azt várom mondjon le a feleslegesen ill ilyen helyzetben luxusra kidobott milliárdokról (MÁV, BKV, képviselők, hosszú a lista)

3. Hol lehet megnézni részletesen a költségvetést? Biztos lenne 1-2 tippje a választóknak is hol kellene kiadást csökkenteni, márha a kormánynak van miből kell bevételt növelni.

#329647 Kissherceg Előzmény: #329646

imfnek megfelel, akkor nekem is :) Érted, Te nem tudod kivenni, viszont bárkinek odaadhatják, kivéve a tulajdonosának :)

Matolcsy cv

#329645 Kissherceg

Matolcsy György Huba (Budapest, 1955. július 18.) közgazdász, publicista, politikus. A rendszerváltás után több privatizációval foglalkozó kutatóintézet vezetője. 2000 és 2002 között gazdasági miniszter, tisztéből fakadóan egyben az Országos Atomenergia-bizottság elnöke. 2002-től a Növekedéskutató Intézet igazgatója, 2003-tól a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumának elnöke. 2006-tól a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselője. 2010-től a második Orbán-kormány nemzetgazdasági minisztere.

1973-ban érettségizett, majd felvették a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem ipar szakára. Itt szerzett 1977-ben közgazdászdiplomát. 1981-ben egyetemi doktori fokozatot szerzett. Diplomájának megszerzése után egy évig az Iparszervezési Intézet munkatársa, majd 1981-ig a Pénzügyminisztérium ipari főosztálya, illetve 1985-ig a miniszteri titkárság főelőadója, majd osztályvezetője volt. Ezt követően 1990-ig a Pénzügykutató Intézet (1987-től részvénytársaság) munkatársa, majd tudományos főmunkatársa. Rövid kormányzati kitérő után 1991 januárja és szeptembere között a Privatizációs Kutatóintézet igazgatója volt, ezt követően a londoni székhelyű Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) igazgató-helyettese lett. 1994-ben rövid ideig a bank egyik igazgatója volt. 1995 és 1998 között a Tulajdon Alapítvány Privatizációs Kutatóintézet igazgatója. 1998 és 1999 között, illetve 2002-től a Növekedéskutató Intézet igazgatója. Az MSZMP tagja volt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Az Antall-kormány beiktatása után 1990 májusa és decembere között a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára, illetve 1990 júliusától decemberéig a privatizációért felelős kormánybizottság elnöke volt.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hosszabb szünet után 1999-ben Orbán Viktor akkori miniszterelnök gazdasági tanácsadó testületének lett tagja. 2000-ben Chikán Attila utódjaként gazdasági miniszterré nevezték ki. Nevéhez fűződik többek között a Széchenyi-terv kialakítása. Tisztségét a 2002-es kormányváltásig viselte. Minisztersége alatt az Országos Atomenergia-bizottság elnöke is volt. A Fidesz 2003-as átalakulása során belépett a pártba. Ugyanebben az évben a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumának elnöke lett. A 2006-os országgyűlési választáson pártja Bács-Kiskun megyei területi listájának vezetőjeként bejutott az Országgyűlésbe. A 2010-ig tartó ciklusban a gazdasági és informatikai bizottság tagja volt. A 2010-es választásokon szintén a Fidesz és a KDNP közös Bács-Kiskun megyei területi listájáról szerzett mandátumot. 2010-től a második Orbán-kormány nemzetgazdasági minisztere.

#329644 Kissherceg Előzmény: #329642

ha virtuális az összeg, akkor nem tudsz vele adósságot csökkenteni, hiszen virtuális. Ma is virtuálisan esett a bux :)

#329643 Kissherceg Előzmény: #329639

adósságcsökkentésre használják fel. Tehát nekem ez azt jelenti, hogy a hitelt adó ki lesz fizetve. Ezen nincs mit magyarázni. Mivel Mo a külföld felé van eladósodva, ezért ki lesz víve a pénz. Feriék tették tönkre az országot, de megint ott tartunk, hogy a hitelezők és a bankok járnak jól...

Tudod mi lesz pozitív? a vérnyomásom 150 felett jövőre és nem az államkassza... Matolcsy pedig nyilatkozott, hogy a béreket a közszférában és a nyugdíjasoknál is megemelik. Elvileg a verseny szférát is ígéri...

gyász.. kiadás oldalt nem vágják meg, nem maximalizálják a kiemelt nyugdíjakat stbstb

#329642 hosszhuszár Előzmény: #329637

Az az összeg csak virtuális volt, azzal senki nem volt gazdagabb, most meg szegényebb lesz, ha nem látja a számla kivonatot,,,,??

#329641 kelvin Előzmény: #329639

Gentle, nekem ezzel az a bajom, hogy az államadósság finanszírozására használják. Elvileg azért találták ki a kötvényaukciókat hogy az fedezni tudja mindezt, de legalábbis nagy részét.

Nem vagy Te kicsit elfogult a fidesszel kapcsolatban?

Gyurcsányékat meg hagyjuk, ők is megtették a magukét.

#329640 kelvin Előzmény: #329635

kezdeményezés. amiből nem lett semmi ezek gyengék :-D

Nem azt mondom, hogy Gentle-nek nincs igaza, mert lehet. De én nem látom az egész történetben, hogy Orbán királyunk ennyire ártatlan lenne.

Szegény biztos nincs más választása, mint ezt meglépni. A ló****t, találjon ki mást, ha ennyire okos.

Hozzáteszem nem vagyok érintett a dologban, még nem, de kb 3 hónap választ el. És kurvára unom, hogy nekünk minden szart le kell nyelnünk.

#329639 gentlemanus Előzmény: #329614

Nem hiszem én ezt Herceg.

Ugyanis hamar kilógna a lóláb, hogy hová lett a zseton.

Ezekkel az átléptetésekkel átfordulunk a mínuszos költségvetésből minimum nullába, de inkább szufficites büdzsébe.

Ha mégiscsak maradni fog a hiány, akkor nyilvánvaló lesz, hogy elverték a zsetont, vagy kiszív(at)ták az országból.

Csakhogy itt más az ideológia szerintem.

Gyurcsányék önként dalolva vállalták azt a hitelmennyiséget, amivel fináncék ki tudták innen szívni a szükséges pénzeket. Azok a pénzüknél lettek, nálunk itt maradt az óriási adósság.

Itt viszont a zseton helyben van, tehát nemhogy hitel nem kell, hanem sőt, pozitív lesz a kassza, az állam zsebében, amit a Viktorék kontrollálnak.

De mondjad, ha nem jól látom.

#329637 Kissherceg Előzmény: #329635

szakszervezeti tüntetések lesznek jövhéten. Engem az zavar, hogy májusra könnyebb lesz az államkassza és a dolgozók 3000mrd HUFfal... pedig ügyesen lehetne vele játszani