Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: nincs cím

#329614 Kissherceg Előzmény: #329611

az a baj, hogy azért veszik el, mert kell az imfnek lé további országok megmentéséhez. Ergo közvetve mentjük pl íreket vagy a jövő dőléseit.... ez a 2500mrd huf nem lesz az országban májusra, ennek nehéz örülni...

Amíg járai négyszeresére emelteti fizetését, jól látszik a fidesz gondolkodása... Sajnos mnyp pénzeknek félév múlva nyoma se lesz, csak csodálkozásnak...

#329613 learn Előzmény: #329611

Inkább maradjon el az ígért "adócsökkentés", máris kisebb lyukat kell befoltozni...

#329612 learn Előzmény: #329609

Én konkrétan MKB-nál vagyok mnypt ügyileg. Jelenleg a bank többségi német tulajdonú, a letétkezelő pedig az OTP. Nekem jelenleg elég ennyi garanciának az ámokfutó politikusok által "koordinált" állami nyugdíjrendszerrel szemben...

Végülis igaza van annak,…

#329611 hosszhuszár

Végülis igaza van annak, aki úgy véli, lenyúlták a megtakarítását.....amihez egyébként sem fért volna hozzá.....

Valahonnan pénz kell, mi az ami legkevésbé fáj?

emeljenek adót, kapuadó, füst adó, stb???

Talin Amatőr mondta, hogy minden este úgy fekszik le, mit talál ki másnap a kormány....

Előző kormányzati ciklusban, hasonlóképpen feküdtem Én is, de akkor azon agyaltam éjjel, hogy másnap milyen új adót vet ki a kormány a népre....

ez kell, mert ennél egyszerübb nem nagyon van.....szerintem.

vagy kelljen még pénz az imf-től????

#329609 NightLord Előzmény: #329605

10 évente menetrendszerűen jönnek a kissebb-nagyobb gazdasági válságok a világban, bármikor jöhet egy olyan, ami maga alá temeti a nyugdjpénztáradat a megtakartitásaiddal együtt, is mivel az állami garancia megszűnik, ezért senkit nem fog érdekelni, ha elúsznak a nyugdijra félretett (tiz) millióid. Biztos akarod vállalni ennek a kockázatát? Igazábol ez az egyetlen dolog, amit végig kell gondolnia mindenkinek a visszalépés kapcsán.

#329607 filter Előzmény: #329312

"Akkor ezexerint az eddigi befizetés után még igen!!

Tehát akkor aki az államiba fizetett 24%-ot annak erre az időre jár nyugdíjalap!!"

Jól látod.....erre nem is gondoltak, a kis buták.:)

#329606 Zotya32 Előzmény: #329604

ha van eszük, akkor nem költik el, hanem elteszik nyugdíjnak egy svájci számlán, az elmúlt napok tükrében. :)

#329605 learn Előzmény: #329587

Semennyi. Csak feljegyzik, mennyi lehetne.

Amit havonta befizetsz borítják szét egy az egyben a jelenlegi nyugdíjasok között.

Nem fektetnek semmibe, nincs hozam. Real-time felélik a befizetéseinket.

Ez **** jó rendszer! Carpe diem. Ahogy öregszik el a lakosság úgy fog nőni a nyugdíjak kifizetésének terhe az egyre fogyatkozó dolgozó rétegen. Ezek után (visszalépni szándékozók) komolyan azt gondoljátok hogy a ti állami nyugdíjatok több lesz az én kizárólag mnypt (plusz szerintem nyitok önkéntest) nyugdíjamnál??? Miből?????????? Újabb hitelekből, esetleg az akkori lakosság zárolt banszámláiból, elvett magántulajdonú lakásokra kivetett bérleti díjából?????? Bár félek, addigra nem nagyon lesz mit elvenni az emberektől.

Akik ebbe a szeretnének visszalépni, kérem írjanak ide pár indokot miért is tennék, mik az előnyei. Kiváncsian várom. Én már leírtam az indokaim korábban, miért maradok mnypt tag.

#329604 lackok Előzmény: #329601

"hogy a jövőben biztosítva legyen a havi több 100 ezer ft-os plusz nettó bérük."

ami jót tesz a gazdaságnak, mert el fogják költeni....mindennek több oldala van.

#329601 filter Előzmény: #329264

Ha már itt megszólítottál engemet...... elég szomorú, hogy ennyi törvénytelenséget te sikernek könyvelsz el!

Megkérdezném azért, hogy az átlagbér felettieknek kedvező szja. nem bosszant egy kicsit? Annak fedezésére keresik most a pénzt, elég átlátható, mennyire féltik, hogy a jövőben biztosítva legyen a havi több 100 ezer ft-os plusz nettó bérük.

Kicsit furcsállom, hogy ez nem böki a szemedet, hiszen növeli és nem csökkenti a hiányt........

Egy olyan dolgot nem tudok mondani, ami kedvező lenne......

Szerintem neked kéne egy kicsit messzebbre tekinteni.

#329596 Amatoregy Előzmény: #329595

Háát tudod egy régi szlogen jutott eszembe...

Éljen Rákosi.....

26.000 Ft-ból

most....

:((((

#329595 filter Előzmény: #329255

"de ha kifut akkor az önkormányzattól jogosult szociális segélyre határidő nélkül."

Mely jogosultság az egy főre jutó kereset függvénye.

Idén ez az összeg 26 ezer pár száz ft. Ha 1 ft-al is túl lépi az egy főre jutó jövedelem, már nem jogosult rá senki.

Ki tud megélni 26 ezer ft-ból?

#329593 picirigo Előzmény: #329575

Pont erről beszélek!

Előre is elnézést kérek fórum társaimtól, de: A TÖKÖM marhára tele van már azzal, h a bérből-fizetésből élő réteg cumizik állandóan! Több millió ft-s nyugdíj pénzemet vették most el, amire őszintén szólva igen is számítottam! Sajnálom, tiszta szívemből sajnálom azokat, akik dolgozni akarnak de képtelenek munkát találni. Sajnálom azokat a vállalkozókat, akiket ellehetetlenítenek az adó és járulék terhek! Sajnálom azokat, akik éhbérért dolgoznak. De engem ki a tököm sajnál???

20 éve fizetek mindent, és megint engem cumiztatnak meg, mert nekem leinfózható a bérem!!!

Felháborító!!!

Bocs, de kiborultam!

#329591 Amatoregy Előzmény: #329587

ott volt a szöveg is..

elsősorban nyilvántartási célokat szolgál, hogy le tudd ellenőrizni, hogy utánad fizet-e a munkáltató rendszeresen...

#329589 Koffein Előzmény: #329587

"A jövőben mennyi lesz azon a számlán?????"

A jövőben nagyon, nagyon sok pénz lesz azon a számlán évről évre több, csak nem plusz (+) előjel lesz a szám elől, hanem mínusz (-)

#329587 filter Előzmény: #329232

"* Az állami rendszerbe visszatérőknek egyéni nyugdíjszámlákat vezetnek be"

Ezt egy kicsit óvatosan kezelném......

Lehet nyitnak egy számlát, ennyit hozott át, de gondoljuk csak végig mire szeretnék költeni?

A jövőben mennyi lesz azon a számlán?????

#329586 Amatoregy Előzmény: #329584

szándékosan túloztam. Mondjuk bruttó 500-900 még nem annyira kirivó....

vs minimál bér (és lehet, hogy nettóban ugyanannyit vittek haza, csak az egyik teljes mértékben adózott...)

#329584 Zotya32 Előzmény: #329575

aki havi 4 millió után fizet nyugdíjat a maiaknak, annak addigra a nyugdíj nem kéne hogy számítson... persze, neki is jár, tudom, megdolgozott érte; bocsánat, csak bennem van egy túlzott nagyvonalúság, a mindennapokban is, pedig rohadtul nem vagyok milliomos...