Regisztráció Elfelejtett jelszó

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: nincs cím

#329575 Amatoregy Előzmény: #329573

akkor nagyon sok embert a kórház előtt műtenének meg hobbi (amator) orvosok.

Olyat még nem láttam hogy aki sokat fizetett az - külön térítés nélkül - jobb (értsd tisztább, kényelmesebb, szebb) korházban lett volna kezelve...

mondjuk mér kellene maximalizálni?

aki havi 4 M Ft után fizet (értsd támogatja a jelenlegi nyugdíjak kifizetését) az joggal várhatja el, hogy 30 év múlva szintén 1 (na jó inkább 20 ember) támogassa az ő járadóságának a kifizetését...

#329573 picirigo Előzmény: #329571

Valszeg azért van 300e nyugdíja, mert ennek megfelelően fizetett!!! Ez nem szociális kérdés(persze az is), nem szociális juttatás!!! Én 100%-ig azt támogatom, h ki mennyit fizet be, annyit, ill. annak arányába kapjon vissza is!!!

#329571 Zotya32 Előzmény: #329569

így van; nem értem miért nem lehet maximalizálni a nyugdíjat; tudom lerágott csont, de még ha kevesen is vannak azok, de nem kéne havi 300e ft-os nyugdíjakat kifizetni... ha én meg tudok élni nettó 160-170e ft-ból egyedülállóként, akkor egy nyugdíjasnak is meg kell tudnia élni max 200e ft-ból. ha nagy a lakás cserélje kisebbre, alakítsa a környezetét az életkorához, van mindenre megoldás.

meg a segélyezés, stb... szóval ideje lenne a kiadási oldalt is erősen átalakítani, kíváncsi vagyok mi lesz februárban a csomagjukban (ha még ők lesznek)

#329569 Harlem Előzmény: #329560

Az a pláne ebben a jövő évi béremelős csiki-csukiban, ami lehet emelnek, lehet nem emelnek, de jobban jársz, lehet csökkentenek, de jobban jársz (sztem olyan nem lesz csökkentenek, de nem jársz rosszabbul), hogy már beígérték a 4,5% nyugdíjemelést.

Mire, miből, mindenkinek???

Félre értés ne essék nem a nyugdíjasoktól sajnálom a pénzt, többek közt a szüleimtől, de

- velem együtt sok aktív kereső nem fog kapni béremelést, ezért tovább nő az állami nyugdíjalap minusza

- olyan zsákba öntsem a pénzem, ami képtelen ésszerűen adni, elvenni, gazdálkodni

- ami itt megy válságadók, nyírbálások, megszorítások, MNYP és még ki tudja hol a vége címén az aktív lakosság ellen, minimum elvárnám a nagy nyugdíjas társadalomtól, hogy érdekképviseletükön keresztül szolidaritást vállalva az ország terheiből önként visszautasítana minden nyugdíjemelést, 13. havi kfizetést, stb. amíg nem tisztul a kép, a pénzek sorsa és az ország érdeke megkívánja.

Legfontosabb a kilábalás lenne, mert ha eltapsolják a kormányok ezt a pénzt, elkezdik visszaállamosítani a bankbetéteket, ingatlanokat és mindent amiből pénzt lehet majd csinálni, egy újabb nagy zsákba.

#329564 Csokigyáros Előzmény: #329555

az most is lesz...

"Adó lesz a járulékból

A huszonnégy százalékos munkaadói nyugdíjjárulékot nyugdíjadóra keresztelik át. A látszólag lényegtelen változtatás nem pusztán technikai, nagyon is fontos. A járulékokért kötelező ellenszolgáltatást nyújtani, a járulék beszedőjét – adott esetben az államot – járadékfizetésre kötelezik a jogszabályok. Az adóbevételt azonban nem kell nyugdíjkifizetésekre fordítani, azt arra költi a kormány, amire akarja.

Ezzel a megoldással válik lehetővé, hogy a magánnyugdíjpénztáraknál maradó tagoknak (illetve munkáltatójuknak) ugyan fizetniük kell a nyugdíjadóra keresztelt járulékot (mértéke is marad huszonnégy százalék), de a nyugdíjig hátralévő éveikre már nem szerezhetnek nyugdíjjogosultságot, azaz a befizetésükért semmilyen ellenszolgáltatást sem ad az állam."

okos... minden alkotmányos aggályra lesz megoldás, figyeljetek és tanuljatok!

#329560 Amatoregy Előzmény: #329556

tartok tőle (bár ne legyen igazam), hogy a munkáltatók a bérek emelésének (jelen esetben csökkentésének) során figyelembe fogják venni az szja (esetleges) kedvező változásait.

Magyarán 4 %-os béremelés helyett lesz 10 %-os csökkentés és mégis többet keresel 5 %-al.

Mondjuk ez újabb érdekes kérdéseket vet fel, hogy ki gyermekes és ki nem..

#329548 filter Előzmény: #329233

Jó ez a kép.....ugyan olyan, mint a többi hazug ígéret.

Csak az x meglegyen. Ilyen ocsmányul még senki nem vágott át.....

#329545 Csokigyáros Előzmény: #329450

"Talán nem kellene a kormánynak ennyit költeni, eu legmagasabb szoc juttatásai vannak itt százalékosan, pl 800 ezer rokkantnyugdíjas amiből kb 760 ezer kamu,"

ez nagyon igaz.

#329539 Csokigyáros Előzmény: #329537

azt gondolom a fidesz partvonalán a múlt héten, e hét elején szép kis short pakkok épültek...

így a legkönnyebb pénzt keresni...

szépen termeltetek ma ho…

#329537 Csokigyáros

szépen termeltetek ma hozzászólásokat, lesz mivel töltenem az estét... :)

a szavazással meg megelőzött Herceg, javasolni akartam... köszi mester!

#329536 Csokigyáros Előzmény: #329283

figyi a létszámleépítés nem orvosol semmit... a rendszert kell megváltoztatni, struktúrális változtatások kellenek... pl. járások, egy járáson belülre iskolát, kórházat stb. és ez alapján legyen a pénz... nem fő arányosan, és nem lenyúlósan a sok önkorm.beruházás (díszburkolat, uszoda, stb.)