Regisztráció Elfelejtett jelszó

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: ez még kevés

#329023 Amatoregy Előzmény: #329018

erre irtam, hogy nem 1990-ben születtem... :DDD

Azt még se irhattam hogy 1990-ben haltam meg, illetve, hogy nem 1990-ben haltam meg...

#329022 Harlem Előzmény: #329006

PF-en ezt mondanák erre:

"Innen már csak egy lépés a diktatúra és a főtéri akasztás!"

Egyébként inkább vinném a járulékomat egy pl. svájci bankba, megadva az örökösöket és kész. Amim eddig összegyült magán és állami, továbbiakban semmi befizetés és annyit utalok a bankba amennyit akarok.

#329021 Amatoregy Előzmény: #329016

Én értelek. :D

Én meg azt irtam, hogy 25 év múlva tele lehet fiatalokkal a világ, a te munkahelyed is akár vezető beosztásban vagy akár sem.

Ami agaszt:

- a népesség fogyása (ahogy irod)

- népességen belül az etnikai arányok változása...

A munkahelyek számáról meg csak annyit, hogy a jelenlegi szinten x (állítólag 8-9 %-os munkanélküliség mellett) is magasabb a kibocsátási arány, mint korábban.

Vagyis nem kell (és sohasem kellett volna) mindenkit foglalkoztatni..

:DD

Egyébként ha egyszerű példát nézel, ma 50 év felett (na jó 55 felett) képtelenség elhelyezkedni. És ezek nem vezető beosztásokról álmodnak, hanem munkahelyeről.

Vagy ha sokáig vagy leszel egy helyen, a szervezet számára drágává fogsz válni....

#329020 Csokigyáros Előzmény: #329016

visszafelé lépni a ranglétrán nem könnyű... aki vezető volt évtizedeken keresztül, az 60 évesen nehezen áll be közlegénynek...

#329018 NightLord Előzmény: #329009

Igen, az élveszületések halálozási életkorának átlaga.. az ADOTT ÉVBEN.

Az 1990-es adat az 1990-re vonatkozik, vagyis 1990-ben átlagosan 66 éves korukban haltak meg a férfiak. Megfordtva: az 1990-ben elhalt férfiak átlagos élettartama 66 év volt.

Hogy te hány évig fogsz élni, azt a KSH nem mondja meg neked. A KSH azt tudja megmondani, hogy ma, 2010-ben az elhalt férfiak átlagos életkora 70 év. Ezt hvják születéskor várható élettartamnak, ami a nevével ellentétben egy visszatekintő adat.

#329016 NightLord Előzmény: #329007

A helyzet az, hogy a kiindulási probléma nem más, mint hogy 30 év múlva alig lesznek fiatalok. Ha csak nem csökken drasztikusan addigra a munkhalyek jelenlegi száma, akkor lesz lehetősége az idősebbeknek is dolgozni. Amire céloztam, az egyébként csak annyi, hogy ha nem birod tartani a tempót 60 évesen, akkor nem muszáj vezető beosztásban dolgozni.

Re: nincs cím

#329015 Amatoregy Előzmény: #329014

Szeretnék én ilyen aránnyal - nem rulettezni - csak tőzsdézni 10 év átlagában...

A 3 millió pénztártag által eddig felhalmozott 3 ezer milliárd forint ma már meghaladta a GDP 10 százalékát. Az átlagos megtakarítás idén már elérte a tagonkénti 986 ezer forintot. Az elmúlt 10 évben a pénztárak - 5,9 százalékos infláció mellett - a klasszikus portfólióban 7,07 százalék, a kiegyensúlyozottban 6,61, míg a növekedésiben 5,74 százalékos átlagos hozamot értek el. A legutóbbi a legkockázatosabb, így azt érintette legérzékenyebben a válság - ismertette. A pénztári tagok 70 százaléka 20 és 40 év közötti, a 40-50 év közöttiek adják a tagság 21 százalékát, az e fölöttiek aránya 6,5 százalék.

#329012 Amatoregy Előzmény: #329009

és akkor még folytathatnám. Szóval még innen kb 25 év a nyugdíjig.

1985-ben (25 évvel ezelőtt) gondolj bele a nyugati (nem hazai életszínvonalba). Azóta annyi minden változott a termelékenység tekintetében, hogy automatikusan jó pár ember felesleges lett azonos szintű kibocsátásnál.

#329011 Csokigyáros Előzmény: #329009

ja csak addigra a nyugdíjkorhatárt 70-re emelik... elsősorban azért mert addigra a várható élettartam emelkedik, és a társadalom öregszik... és hát több embert kell eltartatni... szóval nem éled meg, ha átlag vagy :) ezért kell kitűnni.. :)))

Ja, hogy itt az kérdés v…

#329010 banyaiz

Ja, hogy itt az kérdés vissza kell e lépni vagy sem? :)

Szóval ha az a feltétele az állami nyugdíjnak, hogy visszalépjek, akkor muszáj lesz. Viszont később EU ezt az egészet megsemmisíti akkor nem tudom mi lesz azokkal akik időközben visszaléptek. Lehet az jár jobban aki marad Mnyp-ben , mivel ez a törvény szinte biztos nem fog EU-s jognak megfelelni, kivárok utolsó pillanatig, úgyis hetente újabb jobbnál-jobb verziók vannak.

#329007 Amatoregy Előzmény: #328996

Nézd én nem irtam, hogy mit. Fogalmam sincs, hogy te mit csinálsz.

De nézz szét magad körül. Tele van az ország diplomás (vagy anélküli) képzett fiatalokkal. Amikor te 62 éves leszel, körülötted is lesznek majd fiatalok, akik jóval többet birnak dolgozni nálad, jóval kevesebbszer lesznek betegek és jóval több mindenhez értenek.

Csak egy példa. Nézd meg a te informatikai tudásod és nézd meg egy 50 évesét most körülötted. És nézd meg a 62 évesekét is.

Szerinted mit jelentenek ezek az adatok?

#329006 JP Előzmény: #329000

Bocs, az egészből nem értek sokat, és kevésbé is érint, de csauhoz annyit fűznék, hogy azért az szarabb volt mint itt, ahol azon kell vacillálni,hogy milyen nyugdíjra spekuláljanak. Majd , ha a dunántúli régiós filter nélküli cigit csak akkor kaphat, ha szar halkonzervet vesz mellé, .... odáig még van egy kicsi , de még több is.

#329005 learn Előzmény: #328955

Szintén maradok a magánban.

Főbb indokok: örökölhetőség (nem csak a házastársnak, hanem pl. gyermek részére is), hozam lehetősége, nem bízom az államban (most megigérnek bármit, pár év múlva egy másik kormány simán az ellenkezőjét fogja tenni a jelenlegi állami nyugdíjrendszerrel), valamint szerintem a demográfiai viszonyok miatt addigra már nem is lesz állami nyugdíj, mert bedől az egész rendszer.

A kommunikáció a kormány részéről minden esetre több, mint érdekes.

Szinte minden nap mást mondanak, hogyan lesz átszervezve.

Úgy látszik, valamiért egyszerűen nem tudják csak elvenni a pénzeket, ezért a kapkodó ötletelés részükről hogyan vegyék rá az embereket a visszalépésre.

#329004 Csokigyáros Előzmény: #329002

óvatos vagyok... ha nem számítok rá, akkor nem ér kellemetlen meglepetés :)

de most már tudom nem kapok... bár ahogy olvasom az eddig befizetett összeg alapján még is kapok... az lesz a desszert :)

#329002 NightLord Előzmény: #328997

Nem értem, miért ne kéne számtani az állami nyugdijra?

Ha van bejelentett jövedelmed, és fizeted utána a járulkékokat, akkor fogsz nyugdijat kapni utána. Nem a netto jövedelmed 80%át, mint a mostani nyugdijasok, de reálisan egy 50% -ra még te is számithatsz majd, ebből kell kiindulni. E mellé persze annyi megtakaritást halmoz fel az ember, amennyit akar.

"Aki visszalép az állami…

#329001 Sumér harcos

"Aki visszalép az állami rendszerbe, eddigi megtakarításait is „átviszi”, amit saját számláján jóváírnak, és örökölhetővé teszik. Ha valakinek a befizetett összegen túl nyereséget sikerült elérnie, azt akár egy összegben felveheti."-hol lehet ezért a cassa-hoz állni:)

#329000 Harlem Előzmény: #328993

Az én pénzemre ne vigyázzon olyan állam, aki még a sajátjára sem tud.

Deficit minden perce, miért bíznám rá a nyugdíjamat, maradok!

A többit megoldom itthon vagy állampolgárságot váltok, majd még eldöntöm.

Én sem értek egyet a stílussal sem, emlékezzetek Ceausescu hogy végezte...