hát ezzel én is így vagyok... :) bár az első adat lehet több is :)))
hát ezzel én is így vagyok... :) bár az első adat lehet több is :)))
Amator, szerintem te nem érted, hogy mit jelentenek ezek a táblázatok.
én sem írom ki a sírkövemre, hogy 1967-2027... sőt bízok benne, hogy jó egészségben elélek 80-ig... de!!! nem számítok állam által biztosított nyugdíjra... tartom annyira magam, hogy addig ledolgozott 30-40 év alatt elérek annyit, hogy ne szoruljak rá... megtakarítások, saját cég, stb.
Nézd nem biztos, hogy 60-62 évesen még pont bankfiókot kell vezetni, bár egyébként egyáltalán nincs kizárva, hogy olyan fizikai / szellemi állapotban leszel, hogy akár azt is megteheted majd.
Ilyen jó papírokat ne viccelj, simán felszippantják ez egyértelmű.
Nekem a rövid véleményem az egészről, hogy a szándékban lehet, hogy van logika, bár ezzel is vitatkoznék, hogy ez hosszú távon hasznos e az ország számára, viszont a kivitelezés, és a kommunikáció, és ami ebből külföldön lecsapódik egyértelműen árt az országnak.
Matolcsyt pedig egy szabadlábon kószáló elmebetegnek tartom. Kb ennyi.
Amatoregy: Mo topikban feltett kérdésedre miszerint kiszivárgott e az újabb terv, remélem nem. .)
Egyébként meg itt jegyezném meg, hogy az eddig befizetett TB alapján csak 90-60-90, max. 26 éves ápolőnők jöhetnének a közelembe, ha 15 évenként látogatóba megyek a kórházba...
Átlagéltekor adatok...
http://portal.ksh.hu/pls/ksh/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_wdsd008a.html
nos momentán én nem 1990-ben szulettem...
:D
én meg nagyon nehezen tudom magam elképzelni, hogy 60-62 évesen a versenyszférában "ép" elmével dolgozzam....
én meg nem mondanék le róla, mert a statisztikai adatok alapján több esélyem van arra, hogy megérjem a nyugdijaskort, és esetleg 15-20 évig nyugdjas legyek, minth hogy nem...
te számítasz nyugdíjra? mert én nem, akár most lemondok róla... csak hagyjanak békén... gondoskodok én magamról, meg a családomról... ez legalább 6 fő...
Nekem is apám is, anyám is pont 62 évet élt...
Ezek után én sem tervezem sokkal tovább...
hát persze, két kézzel állnak az alapok, hogy részvényt vehessenek, eddig se mutyira használták mnypt.. :) biztos átveszik az államtól drágán,amikor megkaphatnák 30-40%al olcsóbban, mivel úgyis cash kell... kis papírok detto...
csak a dolgozóké nem... édesapám és apósom is sokat dolgozott, egyikőjük sem élte meg a 61 évet... sajna ez nem statisztika kérdése...
a részvényt se muszáj ugy értékesiteni, hogy piacra öntöd az egészet.
"most az átlag férfi nem éri el a nyugdíjkorhatárt"
Ma a férfiak születéskor várható élettartama 70 év, a 65 évet megért férfiaké 78 év.
Még annyi, hogy a magyar férfiak 60%-a megéri a 65. évét.
1. lépés - nyugdíj rendszeri lyuk betömése 3-400mrd HUF
2. lépés - Mo. óriási államadósságának a csökkentése. 1500-2000mrd HUF
azt hiszem részvény transzferes dolgot elfelejthetjük.
sztm is lesz még ihaj csuhaj...