Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Politika totyik

A rokkantnyugdíjasokra nem vonatkozik az emelés

#330017 zeeh_

http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=466235&place;=

Ezzel a felülvizsgálattal annyi bajom van, hogy olyanoktól is meg akarják vonni, akik tényleg nem alap nélkül vannak leszázalékolva és nem csalók (ismerek élő példát), mint a rokkantnyugdíjasok java része. Jobban oda kellene figyelni, hogy az adott ember egészségi állapota milyen.

Re: nincs cím

#329960 matgab Előzmény: #329557

Én elég sok EUR-t vettem a múlt héten, ergo most legalább 10%-ot esni forg, de az is lehet, hogy összeomlik.

http://www.mno.hu/porta…

#329557 Zotya32

http://www.mno.hu/portal/750260

egyre több cikk van, hogy az euróövezet is veszélybe kerülhet...

a végén még az is bekövetkezik, hogy megszűnik az euró.. ??

Mondjuk, ha hazánkat konkrétan megneveznék pontos dátummal, hogy mikortól lehet tag, akkor tuti előtte 1 hónappal összedől az egész euró-övezet....

Re: Magánnyugdíjpénztárból vissza államiba: mit nyernek és mennyit bukhatnak a tagok?

#328918 Netmaster Előzmény: #328519

Nem tudom, de elég perverz figura lehetett. :) Biztos a tövények és a rendőrség is fontosak, de sokkal inkább az, mennyire egészséges a társadalom.

Re: nincs cím

#328894 Őfelsége Előzmény: #328888

A szeretet, az emberi élet védelme, az emberi méltóság tisztelete intelligens emberi magatartásmód!

Morvai Krisztina: A nőkn…

#328888 Wall street

Morvai Krisztina: A nőknek nagyobb teret kellene adni a döntéshozatalban

Morvai Krisztina mai felszólalásában felhívta a figyelmet arra, hogy a nők korántsem csak a fegyveres konfliktusokkal kapcsolatban viselnek külön terheket, hanem gazdasági értelemben is, "hiszen a nők azok, akiknek ételt kell tenniük a családjuk az asztalára, a nők azok, akik elszenvedik a szegénységet, gyerekeikkel együtt".

"A nőknek lényegesen nagyobb mértékben kellene teret adni a döntéshozatalban, hogy ne csak elszenvedői, hanem formálói is legyenek a sorsuknak" - jelentette ki az EP-képviselő.

A fegyveres konfliktusokat illetően Morvai Krisztina kitért Gáza példájára, ahol - mint mondta - most is nők ápolják, gondozzák azokat, akik "Izrael állam brutalitása következtében" sérültek meg, ők szenvedik el nagy mértékben az infrastruktúra szétbombázásának, tönkretételének a hatását, az utak, az iskolák lebombázását.

jobbik.hu

Re: Magánnyugdíjpénztárból vissza államiba: mit nyernek és mennyit bukhatnak a tagok?

#328586 banyaiz Előzmény: #328568

Ja és a legnagyobb vadat kihagytam, a politikusok, fejétől bűzlik a hal. Szeretném annak a pénznek az 1 ezrelékét a számlámon tudni ami Mo-n az elmúlt 20 évben a zsebükbe vándorolt állami vagyon elherdálásáért. Azt hiszem elég sok számjegy lenne. Lehet a monitorra nem férne ki. :)

#328579 banyaiz Előzmény: #328568

Minden korrupció az államtól indul, hiszen ki mást lehetne korrumpálni mint azt aki saját tulajdonát nem veszítheti az ügyön, viszont sok pénzt kaphat. Lásd pl üditőálló számítógépek az óvodába , autópályák, önkori ingatlanok, ellenőrök, rendőrök stb. Ezért is mondom, hogy az állam nem jó gazda. Mondjuk úgy a szükséges rossz, csak milyen mértékben az, ez egy örök vita lehetne, valószínű nincs tökéletes megoldás.

#328568 prospero Előzmény: #328395

"A korrupció szereplői többségükben racionálisan kalkulálnak, amikor a korrupcióról döntenek. Vannak persze emberek, akik sosem lesznek korruptak, mert tisztességesen akarnak élni. Sokan azonban kalkulálnak: ilyen az ellenőrzési valószínűség, ennyibe lenne a büntetés, és eldöntik, hogy belefér-e az életükbe. A harmadik csoport meg mindig inkább normaszegő, bármilyen legyen is a szabályozás. A középső csoport magatartását lehet és kell megfelelő szabályozással befolyásolni."

http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/03/22/a_partok_egyutt_szamoltak_a_kenopenzt/

A korrupciós szintet lehet csökkenteni, de a nulla korrupciót nem lehet elérni.

#328562 prospero Előzmény: #328469

Én is. Jobb, ha tisztában vagyunk a motivációival,- ezért is hangsúlyoztam ki, hogy egy biztosítási üzletkötőröl van szó - ugyanakkor laikusként érdekes volt hallgatni a biztosítási piac boszorkánykonyhájáról, hogy mennyi is az annyi.

#328558 prospero Előzmény: #328468

Ezt dupláztam, bocs.

#328557 prospero Előzmény: #328468

Levimex, szerintem érdemes legalább az egyik cégedben munkavállalónak maradni és legalább a minimálbér után fizetni a járulékokat és adót. Mert bár a havi 4500 Ft-tal eü ellátásra jogosultságot szerzel, nyugdijjárulékra munkaviszony nélkül nem.

Igen egyetértek, hogy brutális adózási szintek voltak Magyarországon. Korábban, ha 50k nettót akartál hazavinni akkor +50-et SZJA-ba és járulékokba fizettél, +30-40kt pedig a cégnek kellett fizetni a TB-be. Ezen valamit javított az adócsökkentés, Most már úgy néz ki, hogy 50 után kb 50-et kell még befizetni összesen.

Mondjuk ezek után megkérdezném azokat, akik szerint igazságtalan az adócsökkentés, hogy mit szólnak mindehhez, hogy sokan még az adócsökkentés hatására sem tudják kifizetni a 100%-os adót a korábbi közel 200% helyett.

#328537 banyaiz Előzmény: #328468

Nehéz ügy, mert így nem fognak ketyegni az éveid nyugdíjra sem, persze, ha az nem szempont akkor mindegy. Viszont akiknek papíron eladod a cégeket azok után ugyanúgy fizetned kell a járulékokat nem sokat nyersz vele. Talán jobb lenne saját néven tartani, és csak az elvárt bért felvenni, de te látod a helyzetet.

#328519 banyaiz Előzmény: #328463

Nem is tudom ki mondta, hogy minden ember bűnöző a lelke mélyén, csak van akinek nincs bátorsága hozzá. :) Ez lehet nem igaz, de azért van benne valami. Nem lennének törvények, és rendőrség, 2 ft-ért fényes nappal elvágnák az utcán a torkodat vsz. Még így is van rá esély pedig nem is Kambodzsában élünk.

#328469 Kissherceg Előzmény: #327644

tóth andrástól Én kész vagyok, főleg hogy tvbe kerül. Nekem ciki...