Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

Re: nincs cím

#325211 -sabe Előzmény: #325184

Én arra gondoltam, hogy sokan megtermelnek maguknak mindenfélét, amit egy városi ember nem tehet meg. Csirke az udvarban, krumpli, káposzta stb a kertben. Fával fűtenek ami még olcsónak számít (amíg vhogy meg nem állítják a falopásokat...)

#325210 zeeh_ Előzmény: #325191

Az a gáz, hogy a különadók ellenére a multik szemében továbbra is mi leszünk a birkák, akiket nyírni lehet. Meg fogják oldani így vagy úgy, hogy a profitjuk ne legyen veszélyben.

#325194 Csilla76 Előzmény: #325189

Én Sátoraljaújhelyen vásároltam..ott is drágább minden.

de az mind semmi, hogy kint olcsóbb minden. de nem annyira idegbetegek az emberek, sokkal nyugodtabb egy munkahelyi légkör..multinál dolgozok, és érezni, hogy itthon a managerek idegbetegek, kint nem .

#325191 Zabás Előzmény: #325189

Ismerőssel a hétvégén a gyerekeket sétáltattuk és beszélgettünk az itthoni és a külföldi árakról + fizetésekről, pont aktuális volt, mert rokona aki Berlinben él múlt hétvégén jött haza pár napra és együtt mentek vásárolni a LIDLI-be! Az ember le volt döbbenve, hogy Magyarországon minden drágább , mint odakint és valami nem is kevéssel!

Érdemes kicsit böngészni:

http://www.lidl.de/cps/rde/xchg/lidl_de/hs.xsl/3983.htm

http://www.lidl.hu/cps/rde/xchg/lidl_hu/hs.xsl/4856.htm

:(((

#325189 zeeh_ Előzmény: #325187

Így van! Pont a hétvégén néztem meg kíváncsiságból a kiskőrösi és a Bp, Soroksári úti Tesco szórólapját. Olcsóbb a pesti Tesco és esetenként nem is kicsivel.

#325187 Csilla76 Előzmény: #325184

Vidéken még a tescó is drága és kisebb a választék...Egerben a benzin pl. nagyságrendekkel drágább, és kevesebbet keresnek mint Pesten.

#325184 zeeh_ Előzmény: #325173

Vidéken kisebb a megélhetési költség? Én valahogy nem ezt tapasztalom...

Élelmiszer Pesten nagyságrendekkel olcsóbb a sok hipernek köszönhetően, ruhát is olcsóbban lehet venni. A rezsiköltségben csak a vízdíj az, ami itt fent magasabb és akkor még szó sem volt az utazási költségekről. ~10k a BKV bérlet, ennyi pénzből nem lehet megoldani havi szinten a munkába járást vidéken egy átlag 15-20 km-es távolságra.

#325173 -sabe Előzmény: #325139

Mindhárom felvázolt rendszer elfelejti azt, hogy van egy minimális összeg, amit létfentartásra kell költenie az embernek.

Amit ígyis úgyis elkölt az ember étkezésre, fűtésre. Nevezzük létminimumnak. Ennek megadóztatása szerintem legalábbis csökkentett kulccsal kellene történnie.

Ez mondjuk azért problémás, mert vidéken kisebb a megélhetési költség, mint nagyvárosban

#325165 Zabás Előzmény: #325158

nem, de nem is támogat, legalábbis engem nem.

Fizetem a TB-t azért, hogy legyen ellátásom, ha történik velem valami.

#325158 matgab Előzmény: #325149

oké, én most semmit nem keresek. Tegyük fel annyi vagyonom van, hogy a következő 50 évben sem kéne elmennem dolgozni.

Akkor most engem támogasson az állam de nagyon, mert nem keresek semmit!

Helyes ez így?

#325149 Zabás Előzmény: #325140

#6283-ban írtam ezt:

"De én sem azt gondolom, hogy akit többet keres annál ne maradhasson több, de igen is az is többet vigyen haza, de aki nagyon keveset keres annak arányaiban sokkal többet adjanak! "

igen amit írt, hogy mennyibe kerül 1 alkalmazott az brutális:

http://www.portfolio.hu/ado/fizetes.tdp

Én is így vagyok, nem sajnálom a magas fizetéseket, legyen még magasabb, ha megérdemlik!!! De ennek cserébe azért ne nézzék le azokat akik tized annyit sem keresnek!

#325140 matgab Előzmény: #325133

Amúgy én ne sajnálom a képviselőktől sem a pénzt, ha megszavaznák azt, hogy pl. csak harmad (ötöd) ennyien legyenek a következő választások után, akkor azonnal megszavaznék mindegyiknek plusz 10% emelést!

#325139 matgab Előzmény: #325119

megnéztem.

Észrevételek:

Azzal abszolút nem számol a riport, hogy a házastársaknak összesen kell 300.000 forintot keresniük, ahhoz, hogy a teljes adókedvezményt igénybe vehessék.

Ugye, ez fejenként havi bruttó 150e. Az már az átlagkereset alatt van bőven.

Én személy szerint tök igazságtalannak éreztem az eddigi adórendszert, mert ugye én tanultam, kidolgoztam a beleimet multinacionális cégeknél. Cserébe kaptam egy szép folyamatosan emelkedő a végén már jó nagy bruttó fizetést. Persze nem dolgoztam többször annyit , mint a kollegáim. Rajtam a felelősség volt és a bizalom, hogy ne lopjam ki a tulajdonos szemét és vigyázzak a cégére.

Ehhez képest az állam elvette a fizetésem jó 2/3-át! (mert 100 bruttó a cégnek 136-ba került, amiből nem kaptam meg 55-öt sem!

Míg mások, akik mondjuk napi 8 órát dolgoztak, vagy felelősség nélküli robotmunkát végeztek, azok kevesebbet kerestek, viszont az adójóváírás miatt ők szinte semmi adót nem fizettek.

Én a fizetésemből egészséges ételeket vettem, sportolok, ne dohányzom.

Akkor azt a rengeteg adót miért velem fizettették be??

Nincs gyerekem és elismerem, hogy ez totálisan egészségtelen a társadalom részére, ezért igen nekem elvileg többet kellene adózzak, mint azok, akiknek van gyerekük.

Minél több a gyerek annál hasznosabb a társadalomnak -no persze csak akkor, ha neveli és normális egyedet nevel a szülő- annál több adókedvezmény járjon neki.

Azért adókedvezmény, mert így el lehet kerülni a felelőtlen gyerekgyártást, amiből nem lesznek "normális" emberek!

Tehát ha az előző igencsak igazságtalan adórendszerből indulunk ki, akkor bármilyen normálisabb adótörvényeket hozunk, akkor az fog kijönni, hogy az igazságtalan!

Már az első adózási órán , úgy kezdte anno az oktató:

Az adózás legnagyobb kérdése az, hogy hogyan legyen igazságos, ennek meghatározása attól függ, hogy egy adott kormány kiket akar támogatni és kinek a kárára.

Mert lehet az igazságos, hogy azoktól szedik be az adót, akik sokat dolgoznak, termelnek, és sokat keresnek, hogy a megélhetésre mindenkinek nagyjából ugyanannyi maradjon -ennek szélsőséges formája a kommunista szemlélet.

Lehet az is igazságos, hogy mindenki a jövedelmével egyenes arányosan fizeti az adót, azaz a jövedelmének azonos %-át adja. Ez klasszikusan teljesítményösztönző, ez liberális szemléletű.

Lehet még úgy is igazságos, hogy azt mérlegeli, hogy ki mennyit használ az állami által nyújtott szolgáltatásokból, ez az állami szolgáltatásokat gyakorlatilag piaci alapra helyezi. Ennek szélsőséges esete gyakorlatilag 0% adó, viszont bármi amit használ az állampolgár azért magas összegű díjat kell fizetnie.

(Persze pl. a honvédelmet mindenki használja, és nem is nagyon lehet lemondani róla.)

Ez mind a 3 igazságos rendszer, csak éppen az igazságot más-más perspektívából szemléljük.

#325133 Zabás Előzmény: #325130

engem a nyugdíj érdekel a legkevésbé 100%, hogy nem élem meg! De ha mégis akkor sem az állami és a magán nyugdíjból fogok világot látni! Én a totál magán nyugdíjban hiszek, jó példa apámé amik hamarosan lejárnak és ha igaz az amit írtak, többszörösét fogja kapni, mint amit most keres!

Én is erre gyúrok, sőt a lányomnak is havi 5K már teszek félre a saját számláján, igaz most szüneteltetettjük a dolgot, de remélem hamarosan akár többet is tudok €-ba tenni a számlájára.

#325130 matgab Előzmény: #325119

nyugdíjunk nem azért nem lesz, mert állami vagy magán, hanem azért mert nincs gyerek, akik a gazdaságot működtetnék.

Ergo ha a MNYPT évi 25% hozamot hoznának évente a befektetéseinkkel, akkor is előbb utóbb, amikor a pénzt a nyugdíjas reálértékekre akarja váltani, akkor rá fog jönni, hogy nem fog a pénzéért kapni semmit, mert nem lesz aki termeljen, szolgáltasson!

Ergo ha az MNYPT nem tartós fogyasztási kosárban kezdi el gyűjteni a nevedre külön számlán a megtakarításaidat, akkor nem lesz nyugdíj.

A nagy kérdés az, mint már többször leírtam, hogy ezeket a reáleszközöket amiket most megtermelsz a munkáddal (amit pénzben fejeznek ki) ki nyúlja le most? Az állam, vagy egy magánbank.

#325120 zeeh_ Előzmény: #325106

Nem, persze. :)

A riportot nézve már majdnem kezdtem azt érezni, hogy gyűjtést kellene szervezni Révész Máriusz részére, hogy hó végére elfogy az a 389 ezer Ft...

#325116 Zabás Előzmény: #325109

"De számomra pont ezek a korábban sem szeretett szervezetek és intézetek ágálásai is mutatják azt, hogy tényleg megfelelő az irány."

kikre gondolsz? bankokra, multikra vagy a telekomra???

mer OK megadózattják őket + adók, amik lehet, hogy törvényesek, de vana mi az EUs törvények szerint nem lesz kivitelezhető, de ennek ellenére semmi értelme ezeknek az adóknak, ugyanis így nem közvetlenül a mi zsebünkbe nyúlnak/nyúltak hanem közvetve.

tegnap néztem a hetit7-est, nem kiröhögni :)

De egész jól megközelítették ezt a témát, csak azt nem értették, hogy a Hiperek kijelentették, hogy úgyis behajtják a beszállítókon! Ezt nem értették, pedig egyszerű a képlet aki ismeri a hiperek üzletpolitikáját!!!

Beszállító polcpénzt, hirdetéspénz fizet + más költségei is vannak ezeket szépen megemelik, mire a beszállító emelni fogja az árakat, így nem a hiper emeli, hanem a beszállító akit nem adóztattak meg, tehát megteheti! /Ormán reagálása err: akkor a bezsállítókat is megadóztatjuk/ :(((

Bankok? már régen megemelték a költségeket, és a jutalékukat, hogy hozni tudják a bankadó veszteségét minimális alig észrevehető emelést kell csak végrehajtaniuk és erről már volt is egy cikk!

Telekom, ott nem lesz adó tudjuk, hogy miért.

Ezek az intézkedések fabatkát sem érnek!!! SAJNOS!!! Úgy is mi fogjuk megfizetni!

#325109 matgab Előzmény: #325071

Nem láttam.

Egészen biztos, hogy a Fideszesek sem angyalok, legalábbis nem mind.

Pl. az is elég érdekes, hogy az elmü kiment az ismerősömék lakóparkjába, hogy leszereljék a villanyórát.

Egy-két telefon ide-oda, erre visszamennek (több milliós a villanyóratartozás)azzal, hogy itt olyan nagy emberek laknak, hogy itt nem lehet leszerelni az órát...

Nem szimpatikus ez a mentalitás.

De mint említettem anno, hogy ahhoz, hogy az ország kitörjön ebből a negatív spirálból szerintem mit kell tenni, ahhoz képest a Fidesz valóban olyan vagy olyan típusú szabályokat hoz, persze ez nagyon sok érdeket sért, és nagyon befolyásos -nem is okvetlenül magyar - ember anyagi érdekét sérti.

Ezért felhasználják az összes lehetőséget arra, hogy elgáncsolják a Fidesz tevékenységét, van aki hiánycél rákényszerítésével , van aki a médiabirodalmával, van aki a szakszervezetekkel és egyéb tömegszervezetekkel és lesznek még itt szerintem egyéb furcsaságok is.

De számomra pont ezek a korábban sem szeretett szervezetek és intézetek ágálásai is mutatják azt, hogy tényleg megfelelő az irány.

#325106 Zabás Előzmény: #325101

JA-ja, de remélem nem nekem akarod megmagyarázni, ezeket nem én találtam,ki, hanem benne voltak a riportban :)

szigorúan, mindent valós számokkal!!!