minden adat piros
basszus, sp brutál emelkedésnek indult:-((
lehet, hogy mi nem követjük, de befolyásolhatja a piacunkat.
áh, annyira rossz lett mind, hogy még emelkedhetnek egy kicsikét.
pénz nem számít.
igen, figyelem az eseményeket. kíváncsian várom, hogy mi lesz. bár nem vagyok vidám a hülyeségem miatt..legalább mostanáig longoltam volna. aztán...ki tudja:-D
optimista a külföld, emelkednek, ezek szerint adatok nem lesznek annyira rosszak.
csak a 14:30 adatok ma nem 14:30-kor lesznek, hanem 13:30-kor, 20 perec múlva
azt beállítottam, rendben van. valamit még akartam mondani, ja, az lesz még nagyobb szívás, ha jók lesznek az adatok. persze lehet, hogy ma az sem fog számítani, ha rosszak. természetesen nekem, mert shortban vagyok ezen a bika piacon. phu.
ha a forexfaktory miatt kérdezed akkor ott ha beállította a BP időt most -1h le kell vonni
keleti idő -5h
de csak ezen a héten amíg ők is átálnak a téli számításra utána ismét -6H lesz
mi jót jelentett a telekom? és most mennyi az idő amcsiban?
én is ezen gondolkodok, hogy emelkedni fognak-e, vagy lesz egy lefele kör, hogy aztán még nagyobbat emelkedjenek..
közben meg olvasom, hogy télen emelkedni fog itthon a kenyér és amcsi búzát hoznak be. jó kis génkezelt szart. télen nem fogok kenyeret enni az biztos. egye, aki bálna akar lenni.:-)
szerk: amikor reggel elindult, akkor kérdeztem, hogy vajon lehetséges-e ma elérni a 1220-at? mert estére nem kizárt:-)
kinyitnak 1200-on, aztán mennek húsz pontot.:-)
Lófax van nem mozgás,majd hambi nyitásra lesz még egy up ahogy szokott lenni...
A nyugdíjalapok ellopták a felét. Persze, bár a fele talán túlzás.
És az állam ezzel szemben mit kínál? Ja egy ígéretet, hogy bizisten lesz 30 év múlva nyugdíjam. Kösz. 2 éve meg csőd volt majdnem... nagyon megalapozott.
Ez SEMMIRE nem jó, csak hogy visszakerüljön az a valag pénz a büdzsébe és el lehessen tapsolni. Mert félreértés ne legye, el fogják, ahogy eddig is. Ha nem eltapsolásra kellene akkor az lenne az első lépés, hogy végre 20 év után hozzányúlnak valamelyik pénznyelő rendszerhez, de ennek nyoma sincs továbbra sem. (Tudom, ígéret az van, mint mindig...)
Kína: igen, átmenetileg megoldás lehet 1-1 régiónak. Aztán 10 év múlva megint nézünk ki a fejünkből. Nem tartható a mostani modell. Ezt leírtam már sokszor. Nem véletlenül szálltak el a nyersanyag árak is. Véges a termelési kapacitás és így a gazdasági konjunktúra is. Max átrendeződés jöhet, de azt sem a sima átmenetről lehet majd felismerni.
(Egyébként - visszatérve az itthoni eseményekre - a vicc az, hogy OV-nek ezzel az állami totális felügyelettel valahol még igazat is adok elvi síkon, mert a fentiek értelmében én sem látom a szabad piacgazdaság önfenntartó növekedési lehetőségét. Csak a másik oldalról az a gond, hogy épp az a farok próbálja csóválni a kutyát ami eddig a legtávolabb állt ettől. Még soha nem sikerült a legkisebb csóválást sem véghez vinnie értelmesen.)
Ma várható adatok (előző, várt):
CH 09:15 Fogyasztói árak (CPI) (hó/hó), okt., előző: 0,0%, várt: 0,6%
EU 09:53 Német szolgáltatóipari BMI, végleges, okt., előző: 54,9 pont, várt: 56,6 pont
EU 09:58 Eurozóna szolgáltatóipari BMI, végleges, okt., előző: 54,1 pont, várt: 53,2 pont
EU 11:00 Eurozóna termelői árak (PPI), hó/hó, szept., előző: 0,1%, várt: 0,3%
GB 13:00 Brit kamatdöntés bejelentése, nov., jelenleg. 0,5%, várt: 0,5%
CZ 13:00 Cseh kamatdöntés bejelentése, nov., jelenleg: 0,75%, várt: 0,75%
US 13:30 Termelékenység, Q3, előzetes, Q3, előző: -1,8%, várt: 1%
US 13:30 Munkaerő egységköltség (n.év/n.év), Q3, előző: 1,1%, várt: 0,7%
EU 13:45 ECB kamatdöntés bejelentése, nov., jelenleg: 1,0%, várt: 1,0%
EU 14:30 ECB sajtótájékoztató a kamatdöntésről
US 14:30 Heti friss munkanélküliek száma, előző hét, előző: 434 ezer fő, várt: 443 ezer fő
CA 15:00 Ivey BMI, okt., előző: 70,3 pont, várt: 65 pont
CH 18:00 Az SNB-től Danthine beszédet mond
Hónapok óta holnapra várunk,1-2 hetet még én is ráérek :D
kína nem hüje..felezi sztem a pénzét.. usd és eur befektetései arányában..