Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

Re: nincs cím

#321346 Ibiza Előzmény: #321336

nem kell eltünnie csak a hozzá tartozó viselkedési formáknak..és már kész is..

#321341 Netmaster Előzmény: #321339

Picinyem, ha valaki kisebbségi környezetben él, mondjuk olyan faluban, ahol nagyszámú kisebbségi lakos él, akkor szerinted mi a helyes prioritás?

#321338 Netmaster Előzmény: #321337

Miért kéne elnyomnia? A kettő békésen megfér egymás mellett. Lásd a sok kisebbségi jobbikos képviselőt. :)

#321336 Netmaster Előzmény: #321330

Hú, és hányadrészben "hígulás" után tűnik el a fülcimpa jellegzetesség? Esetleg az orr? :D

#321330 Zotya32 Előzmény: #321151

Ungvári is a "felsőbbrendű" kategóriába tartozik, legalábbis a fülcimpái alapján én így vélem.

tudom nem pol.korrekt dolog vkit ránézésre "besorolni", de attól még jogom van hozzá , legfeljebb tévedek.... :)

De ha már Biszku és Kádá…

#321169 Scipio

De ha már Biszku és Kádár kor, ajánlom jó szívvel mindenkinek szombat délután m1-en a "Legvidámabb barak Biszku és a többiek" c. doku sorozatot, ami után történészek szedik szét a volt komcsi vezetők filmben elhangzott hazugságait, talán a legjobb sorozat a kádári múlt sötét bűneiről...

#321161 Scipio Előzmény: #321128

Mi Sumér harcossal és Netmesterrel csak a stigmatizálásról beszélgettünk, de látom Bauer már jóval előbb feljött, megértem hogy némileg fura a felmenői ismeretében a demokráciát féltő fellépése... De továbbra is fenntartom, hogy az apák bűneit hagyjuk meg nekik, a fiaikat meg a saját tetteik alapján ítéljük meg. Mint például a sokat emlegetett Pokornit, akit én a legtisztességesebb magyar politikusok közé sorolok, függetlenül apja tetteitől, nem is értettem anno miért vonult ki a politikából emiatt - ill. dehogynem, pont "a te is biztos az apádra ütöttél" szemlélet megléte miatt...

Miért határozná meg feltétlenül az apa ideológiai gondolkodása a fiúét? Mennyi film, könyv, dráma stb. szól a felmenők értékrendje ellen lázadó gyermekekről...

Biszku és Pokorni... Grrr... már megint ez a szövegértelmezés :)) "amúgy Biszkut és Pokornit is elég durva olyan szövegkörnyezetben megemlíteni együtt, hogy mindketten a rendszer kiszolgálói voltak-sztem)."

Ezt most komolyan nem értem, hol látsz olyan utalást, hogy szerintem mindketten a rendszer kiszolgálói lettek volna, még csak nem is egy témában lettek megemlítve, Biszkut a kis Endrével hasonlítottam össze, két doku film, amiben kb. hasonló belátással vannak a múltbéli tetteik megítélésekor, Pokorni meg a fent említett témában jött elő, sem őt sem az apját nem venném egy kalap alá Biszkuval, más kategória...

egy ilyen bauer,gyurcsán…

#321151 Sumér harcos

egy ilyen bauer,gyurcsány,ungvári meg ne féltse nekem a demokráciát....hiteltelen xarházik mind......

micsoda stilus az hogy kiáll ez az ungvári is több ezer ember elé állitólagosan.....és k. anyázik a podiumon......

hogy képzeli?

vagy részeg volt a vén gatyarohasztó???

vagy megcsipte vmi?

#321128 matgab Előzmény: #321123

Ok, hogy nem "az én elvárásaimnak" írsz, csak olyan jó dolgokat szoktam tőled olvasni történelmi témákban, ezért felállítottál magaddal szemben egy mércét (a szememben). (Vedd bóknak!)

Az egész történet Bauertől indult, aki félti most a demokráciát Orbánéktól. Ezért feltételeztem, hogy a Biszku-s és Pokorni-s beírásod közvetlenül kapcsolódik a témához. (amúgy Biszkut és Pokornit is elég durva olyan szövegkörnyezetben megemlíteni együtt, hogy mindketten a rendszer kiszolgálói voltak-sztem).

Meg nem is arról polemizáltunk, hogy az apá bűnét vállalnia kellene-e a fiúknak, hanem arról, hogy az apa ideológiai gondolkodása mennyire határozza meg a fia gondolkodását, és ezek után hitelesen "féltheti-e tőlünk" az a Bauer a demokráciát, hogy az apját pl. még egyszer sem ítélte el, még csak nem is határolódott el tőle.

Mert a történelem maga szerintem nem egy l'art pour l'art dolog, ami önmagában egy "művészet", hanem arra jó, hogy a történelem alapján tudjuk magunkat definiálni, hogy kik vagyunk és mit tettünk és ezekből a történelmi leckékből tanuljunk és ne lépjünk bele sokadszor is ugyanabba a hibába, hogy higgyünk az ilyen Kun Béla, Szamuely Tibor, Rákosi-Gerő- Apró- Biszku- Bauer-Pethő-Gyurcsány (elnézést, rutinból írtam csak nagybetüvel őket!) féléknek sokadszorra is, hogy a javunkat akarják!

Illetve azt akarják, csak maguknak megszerezni!

#321123 Scipio Előzmény: #321057

Őszintén szólva a hozzászólásaimat nem a te elvárásaidnak való megfelelés motiválja :)) De igaz, hogy már én is támasztottam feléd bizonyos elvárásokat, amikor a szövegértelmezés fontosságáról írtam neked...

Az apák komcsi múltbéli bűneinek fiaikra való kivetítéséről polemizáltunk, legyen az a bűn ávó tisztség, ellenforradalmárkodás, párttitkárság vagy besúgás... Egyenlőség jelet senki nem tett ezek közé, nem is lehet, de attól még mindegyik bűn... Bauer és családja ráadásul nem is szerepel a hozzászólásomban, így nem tudom hogy vehettem volna bárkit egy kalap alá vele...

Re: egy kis névshor...és a családi kötelékek...

#321116 Sumér harcos Előzmény: #321115

"...Ne verjétek a melleteket hangos szóval dicsekedve, hogy kik vagytok, s mik vagytok, mert magatokban semmik sem vagytok. Tetteitek tegyenek tanúságot rólatok nap-nap után..Aki közületek magyarnak nem jó, az embernek is csak alávaló lehet." - Wass Albert

egy kis névshor...és a családi kötelékek...

#321115 Sumér harcos

* Ifj. dr. Bárd Károly: Antall-kormány államtitkára Apja: dr. Bárd Károly ÁVH-s tiszt

* Simor András: Magyar Nemzeti Bank elnöke Apja: Simor János építőipari-miniszter helyettes a Kádár-rendszerben

* Elbert Gábor: korábbi sport államtitkár, MLSZ főtitkár Apja: Elbert György rendszerváltásig a Sporthivatal belügyi összekötője

* Vásárhelyi Mária: szociológus ("nemzetgyűlölő") Vásárhelyi Júlia, Vásárhelyi István: az Állami Vagyonkezelő ügyvezető igazgatója Apjuk: Vásárhelyi Miklós, a Soros Alapítvány helytartója

* Borsi László ingatlanszakértő; korábban államtitkár a Gyurcsány-kormány Fészekrakó Programjában Apja: dr. Borsi Emil a rosszemlékű egykori Pártfőiskola igazgatója

* Földes György: MTA Politikatörténeti Intézet igazga tója Apja: Földes László, a Kádár-rendszer belügyminiszter helyettese, a Munkásőrség alapítója, állítólag '56-ban ő lövetett az FVM tetejéről

* Ifj. Apró Antal korábbi titkosszolgálati vezető Testvére: Apró Piroska, Dobrev Klára mamája. Vején (Gyurcsány Ferenc) keresztül naponta részese az országban történteknek.

* Niklai Ákos: Magyar Turizmus RT igazgatója Apósa: Fekete János a Magyar Nemzeti Bank örökös alelnöke, a nemzet megnyomorítója

* Ungár Klára: SZDSZ képviselő Apja: Ungár Lajos katonai elhárító, munkásőr parancsnok, hosszú éveken keresztül a MAZSIHSZ alkalmazottja

* Schmidt Mária: A MAZSIHISZ pénzén korábban a jeruzsálemi egyetem hallgatója, ma a Terror Háza Múzeum igazgatója, Ungár Klára sógornője, Ungár Lajos menye, aki aTerror Házában a szégyenfalra nem volt hajlandó engedélyezni apósa fényképének kitételét

* Havas Szófia: MSZP képviselő, 56-os forradalom tagadója Nagybátyja: Horn Gyula a pufajkás miniszterelnök

* Király Júlia: Magyar Nemzeti Bank elnökhelyettes Apja: Király István országgyűlési képviselő a Kádár-rendszerben

* Bauer Tamás: volt SZDSZ képviselő, korábban MSZMP tag, az utóbbi időben Gyurcsány Ferencnek tanácsokat ad Apja: dr. Bauer Miklós, ÁVH-s tiszt Anyja: Bauer Miklósné ÁVH-s tiszt

* Pető Iván: SZDSZ parlamenti képviselő, ál-rendszerváltó Apja: Pető László ÁVH-s tiszt, munkásőr parancsnok Anyja: Pető Lászlóné ÁVH-s tiszt, munkásőr

* Gerendás Péter: Herényi Károly MDF-képviselő veje Apja: Gerendás Iván ÁVH-s százados

* Zentai György: korábban rendőrtiszt, újabban menedzser iroda tulajdonos Apja: Zentai Dénes ÁVH-s tiszt

* Stumpf István: FIDESZ- kormány kancellária-minisztere, MSZMP delegáltként részt vett a kerekasztal tárgyalásokon Apósa: dr. Horváth István ál-rendszerváltás előtti belügyminiszter

* Keleti György: MSZP-s képviselő, korábban honvédelmi miniszter Apja: Keleti Ferenc MDP kö zponti vezetőség adminisztratív osztályának vezetője a Rákosi-korszakban

* Vajda Péter: ÁVH-s tiszt, majd ügynök, jelenleg Szilvássy György titokminiszter sajtófőnöke

* Szántó András: SYMA csarnok tulajdonosa Apja: Szántó György ÁVH-s százados

* Gadó János: Szombat c. lap főszerkesztője Apja: Gadó György ügynökmúltja miatt kénytelen volt lemondani parlamenti képviselőségéről Nagyapja: Gadó István '45 utáni katonai vérbíró

* Drukker György energetikai biztos Apja: Drukker Tibor, Könyvterjesztő Vállalat vezérigazgatója, majd a Cionista Szövetség elnöke Anyja: Drukker Tiborné rendőr alezredes, BM útlevélosztály egykori teljhatalmú vezetője

* Juszt László: az újságíró iskolát Bulgáriában végezte Apja: dr. Juszt Lajos egészségügyi államtitkár a Kádár-rendszerben, rövid ideig beosztottja volt Medgyessy Péter (D-209) miniszterelnök

* Eörsy Mátyás: ügyvéd Apja: Eörsy Gyula Rákosi- és Kádár-rendszerben Igazságügy Minisztérium Kodifikációs Osztályának vezetője

#321082 Sumér harcos Előzmény: #320955

a kulcsszó az elhatárolodás legyen akkor.....ezt soha -sehol -semmikor nem tette meg a körmös bauer apucitól tamáska........és itt a bibi.....(tehát nem emlithető példaként sem 1 lapon akár Hoboval,ennyi...)

és ha véletlenül úgy alakult volna,hogy vmelyik felmenőmet ehhez a körmös bauerhez utalták volna be anno wellnesre......ma nagyon dühös lennék még az unokájára is....de ez már más vonala az ügynek....

#321079 Wall street Előzmény: #320966

Hát ja. Szerintem felesleges ez az egész tüntetés, hiszen a Fidesz szavazótáborát úgy sem tudja maga mellé állítani akármit mond.

#321069 GáborGábor Előzmény: #321066

Lassan már csak olvasója leszek ennek a topiknak ...

Mindent leírsz ami bennem is megfogalmazódik.

;)

#321066 matgab Előzmény: #321065

és mielőtt valaki félreértené, az , hogy a zsidó nép hagyománykövető, az nem egy elítélendő dolog, nyilván így tudnak fentmaradni évszázadokon át ilyen szétszórva is, ez követendő példa.

Speciel itt arról van, szó, hogy szerencsétlen módon itt nagyon rossz példát követ a Bauerek nemzedéke.

És semmiképpen sem azért rossz, mert zsidó, vagy azért zsidó , mert rossz. Az ilyen jellegű hsz-eknek remélem elébe mentem.