Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

matgab Előzmény: #321123

Ok, hogy nem "az én elvárásaimnak" írsz, csak olyan jó dolgokat szoktam tőled olvasni történelmi témákban, ezért felállítottál magaddal szemben egy mércét (a szememben). (Vedd bóknak!)

Az egész történet Bauertől indult, aki félti most a demokráciát Orbánéktól. Ezért feltételeztem, hogy a Biszku-s és Pokorni-s beírásod közvetlenül kapcsolódik a témához. (amúgy Biszkut és Pokornit is elég durva olyan szövegkörnyezetben megemlíteni együtt, hogy mindketten a rendszer kiszolgálói voltak-sztem).

Meg nem is arról polemizáltunk, hogy az apá bűnét vállalnia kellene-e a fiúknak, hanem arról, hogy az apa ideológiai gondolkodása mennyire határozza meg a fia gondolkodását, és ezek után hitelesen "féltheti-e tőlünk" az a Bauer a demokráciát, hogy az apját pl. még egyszer sem ítélte el, még csak nem is határolódott el tőle.

Mert a történelem maga szerintem nem egy l'art pour l'art dolog, ami önmagában egy "művészet", hanem arra jó, hogy a történelem alapján tudjuk magunkat definiálni, hogy kik vagyunk és mit tettünk és ezekből a történelmi leckékből tanuljunk és ne lépjünk bele sokadszor is ugyanabba a hibába, hogy higgyünk az ilyen Kun Béla, Szamuely Tibor, Rákosi-Gerő- Apró- Biszku- Bauer-Pethő-Gyurcsány (elnézést, rutinból írtam csak nagybetüvel őket!) féléknek sokadszorra is, hogy a javunkat akarják!

Illetve azt akarják, csak maguknak megszerezni!