Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Politika totyik

Re: nincs cím

#321065 matgab Előzmény: #320955

Hát egy családban a politikai nézet az szerintem , ami a legkevésbé változik akár generációkon keresztül is.

Ezt meg lehet nézni, akár a régi magyar arisztokrata családok cívódása során, vagy az azóta eltelt jó 100 éven keresztül, hogy hogyan alakult az akkori vezető családok mai ivadékainak gondolkodásmódja.

A család határozza meg a politikai tudatot az esetek 95%-ában legalább.

Persze vannak barátok, kollegák, ismerősök, de eleve inkább olyanokkal ismerkedünk, akik azonos érdek- gondolati és eszmerendszerbeli közösséget vallanak velünk. Az pedig hogy az első eszmerendszer-értékrendszer, amivel megismerkedünk az a családé, az nem is vitás, kivéve néhány elenyésző esetet.

Persze nagyon ritkán előfordulhat, hogy a fia szembe megy az apjával politikai vonalon is, de szerintem ezen a vonalon a család domináns szerpelője mintaként szolgál.

Mint ahogy akár a fiúknál az apák családhoz való viszonyát , vagy a lányoknál az anya családhoz való viszonyát is át szokták venni az emberek. De a családhoz való viszonynál sokkal erősebb "tradició" a világnézeti.

Mint szerintem, ha megnéznénk a fórumot ott is pontosan ezt látnánk, hogy kinek az apja milyen hozzáállású volt az előző rendszerhez illetve magához a hatalomhoz. MErt ugye vannak olyanok is, akiknek mindegy, hogy ki a rendszer vezetője, ők a hatalomhoz hűek (ilyenek voltak a nyilasbl lett kommunisták, vagy a kommunistákból lett liberálisok), ezek szerintem a legrosszabbak...

Arról nem is beszélve, hogy a zsidók jellemzően rendkívül hagyománytartóak, márpedig Bauer Tamáskáék zsidók. Az apjától soha ne határolódott el, nem tagadta meg.

Tehát Bauer Tamás a nagy liberális , szerintem csak egy hatalomhoz ragaszkodó, csúszó -mászó pondró család ivadéka, aki lop, csal hazudik, annak érdekében, hogy a hatalmat megkaparinthassák.

#321057 matgab Előzmény: #320950

Várjunk, várjunk!

A Pokorni apját azért ne vegyük egy kalap alá az ÁVO-s verőlegényekkel!

Azért rohadtul más 3 évig az 50-es években magyar börtöneiben rohadni és úgy bevállalni, hogy leszek inkább besúgó, csak hagyjanak békén, mint alezredesnek lenni és kínozni kedvtelésből az embereket, miközben a nyugati világ javait majszolgatják otthon a családdal!!

Basszus, történésztől azért nem várnék ilyen egy kalap alá való vételt.

Igen lehet erre azt mondani, hogy nem kellett volna 89.ig jelentenie. Erre én meg azt mondom, ismertem egy bácsikát, aki megjárta az orosz fogságot és még ma is azzal szokták cukkolni a kocsmában, hogy "na Gyuri bácsi, milyen volt az orosz fogság?" mire a reflex-szerű válasz: "Óh, nem volt ott nekünk semmi rossz, csuda jó móka volt"... De azóta is látni a félelmet a szemében az öregnek, hogy bármit mond, csak vissza ne vigyék valamiért oda...

#320966 zeeh_ Előzmény: #320963

Amióta ellenzékbe kerültek, olyan k*rva okosak lettek, hogy mit és hogyan kellene csinálni, de amíg 8 évig kormányoztak, mást se nagyon csináltak a lopáson kívül.

#320964 Zabás Előzmény: #320963

19 évesen túl sokat foglalkozol politikával, vigyázz mert be fogsz kattanni!

Persze ha politológusnak készülsz az más, viszont akkor semlegesnek kellene maradnod!

Sziasztok ! Tegnap az E…

#320963 Wall street

Sziasztok !

Tegnap az Egyenes beszéd műsorában mondta Mesterházy Attila hogy az MSZP november 27-én tart majd egy kormányellenes tüntetést ahol majd értékelik a Fidesz eddigi munkáját.

#320955 Netmaster Előzmény: #320948

"bizony-bizony Bauer Tomika bátyánk ennek a mocsoknak a fia......

egész hiteles demokrata......."

Ugyebár erre válaszoltam. Megpróbálom egyszerű példával illusztrálni, mire gondoltam. Valakinek az apja bűnöző. Attól még az illető nem feltétlenül bűnöző, persze lehet, de ezt egyedül az ő saját tettei alapján fogod tudni megítélni. Könnyen lehet, hogy az apja életútja az övére is meghatározó hatást gyakorol (akár pozitív, akár negatív irányba), ezt lehet vizsgálgatni is, de ez alapján megítélni valakit, hogy becsületes-e vagy nem, nem szabad.

#320954 Láma Előzmény: #320537

:))

Fordítsd meg. Tedd a mondatot a pf. idézet fölé. Akkor folyamatában látod a gondolatmenetet. Az akkortájt a pf idézet dátumát jelenti.

#320953 Sumér harcos Előzmény: #320950

de elismerem...HOBO jól belexart a családi fazékba:).....id.Földes László Belügyminiszter helyettes volt kb.több,mint 10 évig.....nem akármilyen karrierrel....

HOBO pedig amit művelt,szinte történelemnek tűnik....igencsak elhatárolodott....

de mélyen nem néztem a dolgok mögé,első látásra úgy tűnik igazi forradalmár tipus volt ,a posztkomcsi apával és rendszerrel szemben is...

#320951 Sumér harcos Előzmény: #320950

de vmi alapja azért van ennek..mivel jobbról-balról(Endre-Biszku) példa is adódik rá..:)

de az is lehet túlságosan kritikusan szemlélem Bauer Tamás,mind pediglen Ungvári Rudolf ténykedését:)

erről a témáról talán még egy nagyon érdekes mondás ugrik be ,az olasz maffián belül használták sziciliában ,természetesen a régi időkben,hogy "soha ne bizz olyan emberben,akinek nem ismerted az apjának az apját"

érdekes látásmódjuk volt:)

#320950 Scipio Előzmény: #320948

Ha ugyanazt a filmet láttuk, akkor a "kis Zsigát" sem kell félteni, kb. Biszku szintű volt az elhatárolódása az eseményektől...

Nem hiszek ebben az apja fia dologban, Hobo apja a Kádár brancs legsötétebb elemei közé tartozott, Orbán apja párttitkár volt, Pokornié besúgó stb. Nem érdekel, csak az hogy ők mit csinálnak, nem hiszem hogy stigmaként kellene hordaniuk az apjuk viselt dolgait...

:)))

#320949 Sumér harcos

Szanyi: Gyurcsány áruló, kezelhetetlen, követhetetlen ember

Komoly harc folyik az MSZP-ben annak kapcsán, hogy ki, mikor demonstráljon, a tüntetéseken ki szólaljon fel a Fidesz „antidemokratikus” lépései ellen. Mint ismert, a Gyurcsány-féle Demokratikus Charta szerdára, az MSZP pedig november 27-re hirdetett demonstrációt. Szanyi Tibor szerint Gyurcsány Ferenc ultimátumot adott a pártnak, s átverte őket „kb. százszor”, s a volt kormányfő egyébként egy kezelhetetlen, követhetetlen ember.

Mint ismert, több demonstrációt is tervez az ellenzék a kormány szerintük antidemokratikus lépései miatt. Az első tüntetést az úgynevezett Demokratikus Charta tartja november 2-án, ezen részt vesz majd és a tervek szerint fel is szólal Gyurcsány Ferenc az MSZP-n belüli Demokratikus Koalíció platform vezetőjeként.

Gyurcsány felszólalása nagy vitát kavart az MSZP-n belül, állítólag ugyanis megegyeztek az MSZP-ben, hogy a keddi demonstrációt „civil” megmozdulásként fogják fel, s így nem szólal fel pártpolitikus. Legalábbis ezt állítja Szanyi Tibor a Kapcsolat.hu-n levő hozzászólásaiban.

Szanyi szerint a párton belüli megállapodást felrúgta Gyurcsány, ráadásul ultimátumot adott az MSZP-nek. „Az MSZP szexi mivolta a legkevésbé sem abból áll, hogy valaki qrogassa” – írja Szanyi felháborodottan, s mint megjegyzi, ő is kért öt percet a charta gyűlésén, de erre sokáig választ sem kapott, majd kiderült: nem szólalhat fel. Mint írja, 13 éve ez az első alkalom, hogy egy baloldali gyűlésen visszautasították.

Szanyi a történések miatt is egyenesen árulónak tartja Gyurcsányt, aki belülről bomlasztja a pártot. Mint írja, neki joga van ahhoz, hogy Gyurcsánynak egy szavát se higgye el. „Múlt szerdán az elnökségi ülésen egész másban egyeztünk meg vele, mint amit azóta csinál. Így aztán nekem tök mindegy, hogy mit füstölög. A pártot, a frakciót kb. százszor verte át, szóval egy kezelhetetlen, követhetetlen ember tirádáival nem kívánok foglalkozni…”

Forrás: Mno.hu

#320948 Sumér harcos Előzmény: #320946

miért lenne semmi?

ilyet nem mondtam...

olyan az egyén a társadalmon belül,mint a kavics folyamatosan surlodik,alakul még holnap is...

de körmös Bauer fia,64 évesen ma hol tart?...... nem fogadnék rá,még a daxra sem merek héten,nem hogy rá.....

de nagyon érdekes ez a kettősmérce ,melyet rögtön minden avo-s leszármazottal manapság rögtön tanúsitanak....főleg baloldali érzelmű pionyirok...

nemrégiben készült egy dokfilm,Endre Zsigmondról......ugye Endre László(gondolom nem kell bemutatni) fia,aki a zsidó deportálásokat intézte 1944-ben.......hát itt aztán jól ráhúztak ám a lepedőt a dél-amerikából hazatelepült aggastyán antiszemitára,mert ezt látta otthon a csúnya.....holott az apját kivégezték már 50 éve....stb stb.......

ő miért volt ebben a dok filmben csúnya bácsi?????????miközben az apja a hunyó?

és miért nem lehet akár tessék Bauer Tamásról is egy hasonló dok filmet csinálni....meséljen kamerák előtt,milyen volt a Körmös Bauer fiának lenni...stb stb....

hát ezt nem lehet, nem szabad ám....sőt hát ő iskola,munkahely,meg van ám hozzáállás is a tarsolyban:)

#320946 Netmaster Előzmény: #320945

Annyit mondok, hogy egy elem a sok közül. Iskola? Barátok? Munkahely? Egyéni hozzáállás? Akkor az már semmi? Hááát...

#320945 Sumér harcos Előzmény: #320938

nem számit?

ha te mondod.....

számit az amit otthonról visz tovább az egyén....a világlátást ....

és ezek a dolgok mindenkinél számitanak,ha tagadja akkor is...ott hurcolja tovább a tudatalattijában........

erre van egy nagyon érdekes irása Perczel Tamásnak talán 1983-ból...

(aki ugyan egy kis főkomcsi volt,később a rendszerváltás után pedig igen jobboldali beidegződései támadtak,Fenyő János tanácsadója ,ugye dok. film(2003) is készült életéről..Egyetemi docens..)

a 80-as évek elején tanulmányt irt a következő generácios Tsz és Állami gazdasági vezetők személyéről,személyiségéről.....nagyon érdekes megállapitásra jutott.....

sok ember a vizsgált alanyok közül,régi kulák,rendszeridegen polgári,csendőr leszármazott volt és szinte valamennyi kiszolgálta rendszert ugyan,de semmilyen hittel kötödést nem érzett,sőt nagyivben Xartak a szocializmusra.....ez pedig oda volt visszavezethető,mint ahogyan ezen pszichologiai tanulmányból kiderült...hogy honnan jöttek,mi volt a családi kötődésük,szavaiddal élve.

#320941 Ibiza Előzmény: #320938

abból nőlsz mint fatörzsnek gyönge ága..majd fölébe emelkedsz..és már csak térkép e táj..majd eladod 10ezüstért

ez az Ungvári Rudolf ez …

#320928 Sumér harcos

ez az Ungvári Rudolf ez ki?

ő megegyezik azzal aki 56-ban Miskolcon tevékenykedett,mint diák????

igaz ott y-al szerepel a neve.......

megtévesztő,mert igy hogy ungvári nem találni rá önéletrajzot........

mert azt tudom,és tény,hogy 1994-ben a tegnap felszolalt ungvári nyilasozott már összevissza........

#320917 Sumér harcos Előzmény: #320916

"A rendszerváltás után tetteiért senki sem vonta felelősségre.

Egy 2000-ben adott interjúban „becsületes embernek” tartotta magát, aki bár nyilvánvalóan sok hibát is elkövetett, ám sokkal több jót, így élete leltára egyértelműen pozitív."

hát pozitiv a mérlege....bexarok,ennek a körmös bauernek......mielőtt itt hagyta az árnyékvilágot,pozitivkodott itt 1-et,mint az unicum reklám........micsoda önismeret,micsoda avo-s ego.....