Re: nincs cím
matgab Előzmény: #320955Hát egy családban a politikai nézet az szerintem , ami a legkevésbé változik akár generációkon keresztül is.
Ezt meg lehet nézni, akár a régi magyar arisztokrata családok cívódása során, vagy az azóta eltelt jó 100 éven keresztül, hogy hogyan alakult az akkori vezető családok mai ivadékainak gondolkodásmódja.
A család határozza meg a politikai tudatot az esetek 95%-ában legalább.
Persze vannak barátok, kollegák, ismerősök, de eleve inkább olyanokkal ismerkedünk, akik azonos érdek- gondolati és eszmerendszerbeli közösséget vallanak velünk. Az pedig hogy az első eszmerendszer-értékrendszer, amivel megismerkedünk az a családé, az nem is vitás, kivéve néhány elenyésző esetet.
Persze nagyon ritkán előfordulhat, hogy a fia szembe megy az apjával politikai vonalon is, de szerintem ezen a vonalon a család domináns szerpelője mintaként szolgál.
Mint ahogy akár a fiúknál az apák családhoz való viszonyát , vagy a lányoknál az anya családhoz való viszonyát is át szokták venni az emberek. De a családhoz való viszonynál sokkal erősebb "tradició" a világnézeti.
Mint szerintem, ha megnéznénk a fórumot ott is pontosan ezt látnánk, hogy kinek az apja milyen hozzáállású volt az előző rendszerhez illetve magához a hatalomhoz. MErt ugye vannak olyanok is, akiknek mindegy, hogy ki a rendszer vezetője, ők a hatalomhoz hűek (ilyenek voltak a nyilasbl lett kommunisták, vagy a kommunistákból lett liberálisok), ezek szerintem a legrosszabbak...
Arról nem is beszélve, hogy a zsidók jellemzően rendkívül hagyománytartóak, márpedig Bauer Tamáskáék zsidók. Az apjától soha ne határolódott el, nem tagadta meg.
Tehát Bauer Tamás a nagy liberális , szerintem csak egy hatalomhoz ragaszkodó, csúszó -mászó pondró család ivadéka, aki lop, csal hazudik, annak érdekében, hogy a hatalmat megkaparinthassák.