szerintem is!, de előtte az ék tetejét örülnék, ha megérintené!
szerintem is!, de előtte az ék tetejét örülnék, ha megérintené!
holnap meg fed kamatdöntés este....egon szerint esés lesz a vége
Hát az összes makro emelkedik hetek óta, ettől még lehet adni.
Itthonról is javuló makrok jönnek, mehetnénk már fel, most már a kisbüfik által figyelt reálgazdasági adatok is emelkednek.
Ma várható adatok, események
US A mai napon az Egyesült Államokban félidős választásokat tartanak
HU 08:25 Feldolgozóipari BMI, október, előző: 50,3 pont, aktuális: 51,7 pont
HU 09:00 Külkereskedelmi mérleg, végleges, augusztus, előző: 240,7 m EUR, aktuális: 392 m EUR
PL 09:00 Feldolgozóipari BMI, október, előző: 54,7 pont, várt: 53,8 pont, aktuális: 55,6 pont
EZ 09:58 Eurozóna feldolgozóipari BMI, végleges, október, előző: 53,7 pont, várt: 54,1 pont
GB 10:28 Építőipari beszerzési menedzser-index, október, előző: 53,8 pont, várt: 53 pont
Fókuszban
A tengerentúlon félidős kongresszusi választásokat tartanak a mai napon, a 435 képviselő mandátum mellett 100 szenátori hely harmadáról is döntenek, utóbbi megbízatás hat évre szól. 37 szövetségi államban kormányzót is választanak. A mai választás eredménye az elnök politikája iránti bizalom egy fontos jelzője lehet, az eredmények szinte borítékolhatók már. A gazdasági válságból való kilábalás közepette sokan csalódottak a kormányzat politikája miatt, így a képviselőházban vélhetően a republikánus ellenzék kerülhet többségbe.
Ma adatközlések csak délelőtt várhatóak, a befektetők figyelme elsősorban a holnapi Fed kamatdöntő ülésre irányul. A döntéshozó testület már ma tanácskozást tart, de a kamatdöntést csak holnap este ismertetik.
érdemes elolvasni az egészet:
http://www.quaestor.hu/index.phtml?ow_page_number=1439&hlid=15383
és itt egy kis elemzés:
Én most a papírokat is nézem, és nem látom, melyik pattanna
Hát ez 950 is elég jól megfogta már megint egy párszor, nehogy innen pattanjon....
akkor ezt meg is beszéltük :o)
viszont lehet egy részt visszaveszek és megnyitom újra akár lejjebbről is ha az elgondolásom jó volt. 22600-22800 körül tervezem, mert onnan talán pattan egyet
Én is ezen agyaltam.
Ha lesz legalább annyi, mint várták, akkor hírre adni. Ha nem lesz annyi, akkor elmaradt, így adni. Ha több lesz, akkor meg nagy a baj, így adni kell. A felfelét nem látom, akárhogy is gondolkozom rajta...
jó sok shortom van (magamhoz képest nem kevés)
lefelé várom én is, mert FED bejelentés után
- hírre adni
- mást árazott a piac, mint a végleges számok
szóval ez az egyenlet nekem nem lehet longos
Ráadásul ez az állandóan mínuszos kt nem sugall túlzott optimizmust
Megvárom én is a szerdát, aztán meglátom mi lesz. Gondolom csak kiesünk az ékből.
Amúgy sziasztok