Bajai halászlé sem rossz választás
Én Rác-pontyot csinálok ... :)
Boldog Karácsonyt !
tetszik, :) Békés, boldog Karácsonyt!!!
Neked is Csabi! Legyen Szeretetben Gazdag Ünnepetek!
Karácsonyi pisztráng:)
Halat besózzuk, pociját megtöltjük sóban eltett citromgerezddel, magas zsírtartalmú vajjal, és egy fenyő ágacskával. Kikent alufóliába csomagolva 180 fokon megsütjük, megesszük:))
Áldott, Békés, Karácsonyt!!!
Innen volt egy ezüst long. Hat (6) % nyerő után zártam. Már nem is nézem, mert idegbajt kapok... Persze azóta shortom van....
Szóltam előre...
2010.08.27 09:42 Amatoregy (*Tisztelt Tag*) Re: nincs cím Címzett: @Bakiba
vegyél bele az ezüstbe. Tegnap óta shortolom....
Jó éjt, te somogyi vitéz:)
Sajnos elhagyom a fórumot. Aki ismer az tudja miért.
Ha néha benézek, az csak a "régi" társak okán lesz.
Viszlát :)
Na, ehhez már késő van, hogy fejből menjen ez nekem, kötet meg nincs épp kéznél. El is búcsúzom azzal, hogy konyhaművészeted dícsérjem azzal, hogy ebben az esetben nyilván az ellenkezője igaz a Karinthy által írt szösszenetnek, a nem tőzsdés költőről, miszerint:
"Egyre rosszabb itt a koszt, ó lány, ide zsörtölődni jár csak az ember!"
Jó éjszakát!
Mondjuk Ő az egyik kedvencem, vetekszik Tompával és Koszto...... na nem a tőzsdéssel:))
Appoliner és társai fordítás:))
Nevezd meg, mihez hasonlít a tenger........
Ha van kötet megtalálható:))
Hagyd a szakadt ruhát másra, csak ...... a padlásra! :))))
(kisbalázs)
nyál csurr )
És akkor az igazi kedvencem:
Méz/lehetőleg gesztenye/ beinjektálva a tükrös rész husijába.
Aztán ezt bécsomagolva alufoliába és lobogó vízbe megmártva, majd betenni a sütőbe 160-70 fok 2.5-3 órára. Nyam ha valaki elkészíti az küldjön, mert igen szeretem:))
És a +:
Meghempergetve liszt öröltbors keveréken, majd kérget sütve rajta hagyni kihűlni.
Mustárt, ki hogy szereti/német,angol,globus:), stb/ liszt és zab-bármi-pehely bevonattal, szép ínycsiklandóra sütve tálalni. Részemről köretnek a túrós puliszkát javallom, a túróba pedig illenkor a juhé és nem a juhéj a nyerő:)
És legyen a 3.
Igazi orjaleves, amiben a csonton rajtamaradt a husi:)
Izgalommal felszeletelve, és hozzá minimum 3 mártás tálalva- torma, egres, banán-rebarbara:)) Nálunk mondjuk a zöldség azonnal elfogy, de ha marad, abból tuti "vadas" szerűség jön ki:))
Mág2:
Szépen leszelve majd a régi "kloffoló"-val naggyá tenni és 1 csipet víziszárnyas zsírján megfuttatva babér és zsályalevelek mellett:))
Úhh ezt nagyon kedvelem, ha lehet akkor "törökparadicsommal":))