benéztem a magamról elnevezett topikba, mert teljesen elsüllyedt:))....ma volt egy kis valuta üzlet, a 282-ért vettektől ma délelőtt 296-ért búcsút vettem....teljes mennyiség 20 %-a kitárazva...
benéztem a magamról elnevezett topikba, mert teljesen elsüllyedt:))....ma volt egy kis valuta üzlet, a 282-ért vettektől ma délelőtt 296-ért búcsút vettem....teljes mennyiség 20 %-a kitárazva...
szerintem a többségnek csak viszi a pénzt a tözsde (jó ideje nekem is), csak a legtöbben reménykedünk, h. egyszer majd hozza is. Pont olyan reménykedés ez, mint mikor a lefelé tartó trendben várja az ember a korrekciót, ami aztán semmire nem elég...
Legalább te bátor voltál, és meg tudtad lépni, hogy idáig, de ne tovább.
Év elején én is vettem US$-t, 202Ft-ért de csak az itthon fellelhető pénzből...
Kb 15-20e ft-ot nyernék rajta ha eladnám most. Asszem megtartom, jó lesz vmi külföldi útra elvinni vmikor.
azóta volt pár próbálkozásom szeptemberben és november részvénnyel, de az egyenleg negatív, úgyhogy ismét leálltam....majd talán t-com-ot olcsón osztalékra, de az még messze van...
"Kezdek rájönni, h. egyetlen helyes módszer van, és az a türelemé."
Amíg élünk tanulunk...
nekem sajnos évelején 210-ért vett dollárjaim és 220-ért vett chf-em volt....ebből a dollárt eladtam még 216-ért, de a chf a nyakamon maradt, és 210-ért adtam el áprilisban....még 3 hónap és árában lett volna, augusztusra meg tudjuk mennyit hozott volna, de nem türelmem tovább tartani, mert sok volt a bukó....akkor örültem, hogy nem 200-ért adtam el, utána már nem..
persze, h. millió dolgot lehetett volna csinálni.
De nem ez a hasznos konklúzió, hanem hogy elég lett volna EGYETLEN dolgot csinálni, mégpedig nyugton ülni, és tartani a 27x-en vett eurokat.
visszavenni ugyse tudja senki, nincs arra lelkierö, ha már vmiböl kiszállt, legalábbis ha vissza is veszi az ember, már sose tartja addig, mint amit elöször elképzelt, meg nem is annyit vesz stb.
Kezdek rájönni, h. egyetlen helyes módszer van, és az a türelemé.
most már utólag én is látom....sőt nyár közepén, július elején sem lett volna rossz újból venni eur, usd, chf-et, de addigra a május-júniusi tőzsdei esés már kicsinált, és nem akartam újabb kockázatot bevállalni....mikor 262 volt az eur és 213 a chf elgondolkodtam rajta, de nem léptem meg, pedig nyáron a chf, és szeptember óta eur-usd jó lett volna....néha volt valamennyi, de 1-1 hét után eladtam szerény nyereséggel....idén nem volt olyan nyereség, ami bármilyen veszteséget elviselhetővé tenne, így megbillent az egyensúly, meg sajnos az egyenlegem is.
pedig csak tartani kellett volna 2011 eleji pozikat. 1 év a tözsdén nem is idö. Ismét ez a topic a fényes bizonyítéka, hogy bármivel lehet nagy pénzt keresni, ha az ember elég kitartó, és van elég zsetonja a managementre. És bármilyen ugrálás, meg swing felesleges, pontosabban alig van a világon néhány olyan trader, aki ugy sikereket tud elérni tartósan
na, mivel nem kaptam privátban választ, visszaolvasgattam ezt a topicot....hát, tanulságos.
Szia! Átolvastam akkor és most is még 1x, mert archiváltam. Most egyelőre teljesen kockázatkerülő lettem, lelkileg már semmilyen további veszteséget nem tudok tolerálni, mert az életkorom és a bevételeim miatt nem kívánom a tőkémet kockáztatni. Idén rossz döntéseket hoztam: amit nem léptem meg az jó lett volna, amit megléptem, az nem jött össze. Egy pár aknát ugyan elkerültem, de azok között lett volna tőkefelező is (június elejéig full otp-ben voltam, szerencsére időben kiszórtam, a július-augusztus-szeptember biztosan bedarált volna). Nehéz pálya ez nekem most, inkább maradok egyelőre a piti üzleteknél.
Euroman:
Nem gondoltad, meg amit küldtem? Ha gondolod átbeszélhetjük akár skypeon akár telefonon. 40% feletti hozam eddig február óta! Gondold meg és írj privit!
Üdv Mindenkinek! Az idei év eddig nagyon nem jött össze...viszonylag jó belépőkkel nem volt türelmem esetenként heteket-hónapokat várni a remélt kilépőre, és ezért nagyon gyenge az eredmény. Ami jó, hogy július-augusztusban pályán kívül maradtam, viszont a szeptembert benyeltem....ezért egy jó időre parkolópálya....marad a pénzpiaci alap és ha megéri a valuta. Azért továbbra is szívesen olvaslak benneteket! Sok sikert Mindenkinek!
üssék már ezt a qrva huf-ot....el nem hiszem, hogy jövő hét végére nem gyengül be, hadd cumizzanak a deviza hitelesek a bankok szerint...én mindenesetre megint shortolom a huf-ot, és remélem addig, míg ovi el nem kezd bégetni, jól be is esik...vagy a világmegváltó terveire esik be igazán...ha innen meglátogatnánk az év eleji értékeket, vagy afölé mennénk, azt igen tudnám értékelni.
devizalongokon 600K , természetesen nem realizált bukó...a k. anyját, hogy nem tud ez a szar piac egy tisztességeset esni
Na nem ilyen január kezdetet vártam....eurhuf long már nagyon régről, és még mindig a beker. ár körül, december elején csekély haszonnal el kellett volna adni 284 körül, de 288-ra vártam....és múlt heti chfhuf és usdhuf long.....ezek is beker ár körül.....szabad tőke alig. Buzi usa mi a faxnak örül?
Ez az üzlet azóta már lezárult, sőt sok egyéb is. Minden kedes Stocky tagnak, olvasónak és fórumozónak Boldog és Eredményekben Gazdag Új Esztendőt Kívánok!
USD-t készülnék venni, mert szerintem örökké nem gyengül, sőt ha a szerdai FED bejelentés nem a várt lesz, akkor akár erősödhet is....eléggé bizonytalan vagyok, hogy 176 vagy 220 irányába fog elindulni....ha a szerdai kommentár nem a várt lesz és egy leminősítés is bejönne, akkor talán nem rossz ötlet mostanság venni...mondjuk kedd délutánig....