Sajnos a PF-en valamelyik hülye szerkesztő az egész topikot (politika és tárasadalom, ahogy látom) ahová írogattam törölte anno ezért nem tudod visszanézni.
A vizitdíjjal kapcsolatban, azt, hogy azokat a nyugdíjasokat akik anno, mint pszichológushoz jártak a körzeti rendelőkbe naponta, hogy kipanaszkodják magukat valóban távol kellene tartani a rendelőktől ,hogy a társadalom számára "drágán kiképzett" orvosok idejét ne rabolják.
De magukra sem kellene hagnyi őket, ezért nyilván előtte meg kell teremteni a kulturált és színvonalas nyugdíjas ellátórendszereket, legyen az a falu kultúrális háza, vagy nyugdíjas otthona.
Viszont az sem optimális, ha a csórók nem járnak orvoshoz (mert valahol az a néhányszor 300 ft az valóban számít) és mondjuk ahelyett, hogy elmenne egy megfázással a dokihoz, ahelyett 2 hét múlva súlyos tüdőgyulladással viszi be a mentő, ami összességében egy sokkal drágább megoldás lesz.
Az, hogy a kórházakba szedjenek napi 300 ft-ot a bentfekvőktől az teljesen abnormálisnak tartom a magyar kórházi viszonyok mellett. Senki az ég világon nem szeret szerintem a magyar kórházakban bent feküdni, kivéve talán néhány hajléktalant télen, akik amúgy is mentesítve voltak.
Tehát szerintem maga a vizitdíj önmagában nem volt jó megoldás a problémákra.
A vizitdíj nem is erről szólt, hanem arról, hogy az egészségügyi rendszert az szdsz (és a hozzátartozó körök) a szokásos lépésről lépésre haladó (mikor a farkas kéri a bárányokat, hogy csak a lábát hadd tegye be, ugye) -amúgy a legtöbb esetben nagyon hatásos taktikájával - elkezdte volna privatizálni, ami előbb utóbb egészen biztosan oda jutott volna, hogy a normális eü-i ellátás az nem egy közellátási alapfeladat lett volna, hanem a gazdagok privilégiuma.
Ugyanúgy, mint ma az USA-ban, ahol ez a rendszer mindemelett ugyanúgy drága a társadalom számára ennek ellenére az ország több, mint 10-15%-a teljesen eü-i ellátás nélkül marad, a többiek meg úgy ahogy bizonyos dolgokat megkapnak, a legfelsőbb tízezer meg mindent meg tud fizetni...
Tehát megoldás kell arra , hogy a potyautasokat kiszűrjék, de sztem nem okvetlenül a vizitdíj, mégha nem is kategórikusan utasítanám el.
Amúgy pl. én abszolút nem tartom magam Fidesz hívőnek, csak nagyon sok lépésükkel teljesen egyetértek.
(szemben pl. a szoci hívőktől, akik tényleg a hitük szerint vakon szídják a fidesz minden lépését, de hát persze, mert ki az aki 60 év után is ma is még az MSZP-re szavaz??)
Pl nem értek azzal egyet, hogy ne legyen vagyonadó (amit az SZJA bele kellene számítani), pedig nekem spec több ingatlanom is van, tehát ott is biztos rosszul járnék. Pl. külföldi (tulajdonosú) cégeknek/magánszemélyeknek nem tenném lehetővé agyarországon a tulajdonjogot, csak bérelhetnének ingatlant max 30-50-évre, de utána újból meg kellene váltaniuk az államtól a bérleti jogot (ez pl. Thaiföldön, ahol 7% az ÁFA és mégis plusszos az államháztartás így működik).
Aztán nem értek azzal sem egyet, hogy a régi kommunisták és privatizátorok nincsenek elszámoltatva, nem értek azzal egyet, hogy az IMF hiteleket és az egyéb államadósságainkat nem akarják újratárgyalni, de ezek olyan dolgok amiben én sem vagyok biztos, hogy hogyan is kellene.
Tehát nemzeti összérdekben való gondolokodás módom biztosíthatlak affelől, hogy nem április óta alakult ki...
Te amúgy régi tőzsdés fórumozó vagy a PF-ről, vagy egy abszolút új fórumozót ismerhettünk meg személyedben?