Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

Re: nincs cím

#319248 Netmaster Előzmény: #319127

Igen, jelenleg ez a helyzet, csak nem árt tudni, hogy baromi nagy csapda, a kapitalista világban pénzügyileg jól járni kizárólag mások kárára lehet.

#319127 banyaiz Előzmény: #319117

:) sok igazság van ebben. Nyilván nem minden a pénz. De ezt a kapitalista világot ez mozgatja. Megnézed, közvéleményben is, ha foglalkoznak az Alkotmánnyal politikusok stb , nincs különösebb visszhangja , viszont ha olyan kérdés merül fel ami zsebre megy mindjárt felhördül a tömeg.

Személy szerint én is szívesen elábrándozom , de ha a számlámra tennének egy lottó ötöst azért elviselném azt a lelketlen, és céltalan pénzbőséget. :)

#319117 Netmaster Előzmény: #319099

Idézek David Myerstől (pszichológus): "[az amerikaiaknak] nagy a házuk, de szétesik a családjuk, magas a jövedelmük, de alacsony az erkölcsi nívójuk, biztosítva vannak a jogaik, de eltűnt a jó modoruk. Jól meg tudunk élni, de nem élvezzük az életet. Örülünk a gazdagságunknak, de céltalanul élünk. Nagyra tartjuk a szabadságunkat, de hiányoznak a kapcsolataink. A bőség éveiben lelki éhséget éreztünk. Mindennek következtében jutottunk arra a meglepő következtetésre, hogy anyagi körülményeink javulása lelkileg nem tett bennünket jobbá."

Csupán ennyi a baj az anyagiassággal: nem lesz tőle jobb az életed. :)

#319107 Netmaster Előzmény: #319082

Egyetértek, magas az elvonások szintje, és az állam is nagyon pazarló. Annyit akartam csak mondani, hogy a progresszív adózás, mint olyan nem egy rossz ötlet, inkább azon kéne finomítani.

#319099 banyaiz Előzmény: #319027

Valóban jobb lenne ha az emberek széplelkek lennének, és nem anyagiasok. De azok , ami lehet, hogy nem is baj mert így kiszámíthatóak a cselekedeteik, és a motivációik. Az egész élet egy szerencsejáték, kár , hogy gyorsan vége. .)

#319086 prospero Előzmény: #319027

"Ha az emberek a pénzre mennek rá, nagyon elfuserált társadalom lesz az eredmény."

Netmaster, van egy nagyon rossz hírem. A mai magyar társadalom nagyon elfuserált és nem ma kezdődött.

"Ontják magukból az egyetemek a mérnököket, közgazdászokat, jogászokat, informatikusokat, a természettudományos végzettségűek, orvosok, ápolók, tanárok meg szépen lassan eltűnnek."

Ez megint egy olyan terület, amit úgy látszik a piac és az állam képtelen jól szabályozni.

#319082 prospero Előzmény: #319033

Nem is mondtam, hogy a kevesebbet kereső javára igazságtalan. Inkább a magasabb keresetűnél túlzott volt ez az elvonás szvsz. A számításnál valószínűleg ott tévedtem, hogy nem vettem figyelembe a szuperbruttót illetve azt gondoltam, hogy az adójóváírást maximális összegben figyelembe lehet venni egy ekkora keresetnél.

Én értem az igazságossági álláspontodat, csak az elmúlt időszak jövedelemsávjaival nem értek/értettem egyet, mert a bérből és jövedelemből élők olyan csoportját is -

2008-ban br. 1,7 millió évi (havi kb.140 ezer)

2009-ben br. 1,9 millió évi (havi kb. 158 ezer)

- extrém kulcsokkal adóztatták (36%) az elmúlt időszakokban, hogy az már tényleg nevetséges. Amit elfogadhatónak tartanék az az, hogy 5-6 millió forint feletti jövedelem adózhatna magasabb kulccsal sávosan, amennyiben figyelembe veszik az eltartottak számát. Ettől magasabbra emelni a sávhatárt viszont már nincs értelme, hiszen alig van Magyarországon olyan aki efölötti bejelentett jövedelemmel rendelkezne.

#319027 Netmaster Előzmény: #318854

Nem tetszik nekem az a hozzáállás, hogy az embereket a még több pénz motiválja, pláne nem, ha családtámogatással kapcsolatban kerül szóba. Van a létbiztonság szintje, ami legyen meg mindenkinek, sőt, lehet fokozni egy szintig, utána viszont tessék kreatívabbnak lenni, mint csak a pénz, és az azzal megvásárolható anyagi javak. Egy tanárember ne azért képezze magát, hogy többet akarjon keresni (szobafestőként), hanem hogy szakmailag fejlődjön, így jobban át tudja adni a tudást a tanítványainak. Vagy visszatérve a családra, ne a magasabb visszatérítés foglalkoztassa a szülőt, hanem a család boldogsága (ami garantáltan csorbát fog szenvedni, ha túlórát vagy másodállást vállal a több pénzért). Ha az emberek a pénzre mennek rá, nagyon elfuserált társadalom lesz az eredmény. Ontják magukból az egyetemek a mérnököket, közgazdászokat, jogászokat, informatikusokat, a természettudományos végzettségűek, orvosok, ápolók, tanárok meg szépen lassan eltűnnek.

A befektetésekkel, megtakarításokkal meg az a helyzet, hogy az állampapír, bankbetétek, kötvények még viszonylag korrektek, a tőzsde, a tőzsdei alapok viszont már színtiszta spekuláció, lehet rajta keresni, a többség viszont masszívan veszít rajta. Kivéve persze a brókerek, ők mindig jól járnak. Én erre semmiképp nem akarnám ösztönözni az embereket, mert ezt úgy hívják, szerencsejáték.

#319016 Ibiza Előzmény: #319005

a magas bérről amit írsz az alapból jó..tiszta piacgazdaságban igaz...de sok takony kapcsolata okán kap magas fizukat költségvetési szerveknél.. adminok-titkárnők,kreatív igazgatók.. 300-600ezres fizetések...

szép az a kisember az avatarodon..

#319005 prospero Előzmény: #318822

Nincs félmilliós fizetésem, tehát mi sem tudjuk maximálisan igénybe venni az adókedvezményt, és nincs problémám azzal sem, hogy vannak akik majd igénybe tudják venni. Mert ahogy leírtam, ingyen nem adnak 5 kilós fizetést. Azért is meg kell dolgozni.

Amikor több kulccsal adóztunk -még Bajnai adócsökkentése előtt - akkor egy 300k fizetés 54%-át kapta kézhez az ember, ami 162 ezer forint (138 ezer ment el adóra és járulékokra). Egy 120 ezer forintot kereső az adójóváírások miatt kb. 108 ezer forintot. 162 ezer forintból még tarts el 1-2-3 gyereket. Ez szerinted az igazságos rendszer?

Most őszintén: nem mindegy, hogy adójóváírás miatt nem kell adóznod, vagy amiatt, mert gyereket nevelsz? Lélektanilag persze nem mindegy, mert az egyik esetben azért támogatnak mert szegény vagy -ezzel megerősítve a szegénység tudatod - a másik esetben mert elismerik azt a munkát és értéket, hogy teszel valamit a társadalomért. Azon kívül persze, hogy a gyerekek boldogságot hoznak az ember életébe.

#318964 banyaiz Előzmény: #318960

Nem hallgatom Borosékat, agyamra megy kora reggel az az ökörködés, szóval rajtam múlna 10 fillért nem adnék nekik. :) Rabló privatizáció stb egyetértek, az ország vagyonát apró pénzért eladták a szemét politikusok, sok esetben külföldieknek. Ezeket börtönben látnám szívesen.

Nincs nálam a bölcsek köve szóval én nem tudom mit kell tenni az országgal, csak érdekel a téma azért firkálok róla. Valahogy meg kell próbálni itt boldogulni és előre jutni, én személy szerint saját dolgaimban erre törekszem. És sajnálom , hogy ezt a gyönyörű országot ide züllesztették le.

#318960 JANOSVITEZ64 Előzmény: #318956

tudod talán már irtam Boros-Bocskor bemondo páros évi 60millios fizuja..tényleg felezni kellett az Ö szjájukat,vagy az Mnb elnöke többet keres havonta mint az Usa fed elnöke?

Vagy Te miért nem kaptál bányát,Malt vagy egy kis milliárdos céget potom áron?Az ország tulnyomo tőbbsége meg fuldoklik..mégha dolgozik is.A3 gyerekre a 12ezer ft-os adojováirást 100ezer ft -ra emelni?

Valamelyikönk irta a többség szájat befogva fillérekért dolgozhat.

#318956 banyaiz Előzmény: #318954

Mekkora lehet az a hivatalos jövedelem amin keresztül már többet fizet be valaki mint amennyit az állam rákölt? Ez nyilván függ attól , hány gyereke van, mennyit fogyaszt, stb. De szerintem ha valakinek gyerekei vannak , akkor minimum 300 bruttó az a szint ahol kb az adója fedezi a gyerekei iskoláztatását, ha egyáltalán fedezi. Szóval ez 22 -es csapdája.

#318954 banyaiz Előzmény: #318862

Ezt értem. Ha valaki minimálbéren van miből írjon le havi 100.000 adót, ha a jövedelme 7x k?

Ha rendszer szinten nézem, akkor szerintem szűk az a réteg aki többet fizet be a közösbe, mint amennyit onnan kivesz, ezért tartunk ott ahol, többek között.

Elfogadom, hogy sokan olyan hátrányos helyzetben vannak, ahonnan szinte lehetetlen kimászni. Viszont vannak sokan akik papíron hátrányos helyzetűek.

A problémát igazán abban látom, hogy az átlagos jövedelem igen messze van attól a szinttől ahol már kb 0-ás a befizetett és kivett pénz a közös kasszából. Ezeket a jövedelmeket valahogy magasabb szintekre kell erőltetni különben semmire nem megyünk. Másik oldalról meg minél magasabbak a jövedelmek annál versenyképtelenebbek vagyunk a világban.

Szóval én nem tudom a megoldást erre, és azt sem ebből mi fog kisülni amit Viktorék erőltetnek. De én ezt a koncepciót látom benne, hogy a hivatalos jövedelmeket felhúzni.

#318933 JANOSVITEZ64 Előzmény: #318910

erre nem szavaztam volt ennyi eszem..,....De az mégis minden képzeletet felül mul:felezett szja,100ezer ft-os adojóváirás,mnyp államositás,AB lebaszása stb persze a nemzeti együttmüködés keretébe...ja és az ország 80%-a menjen a .......ezt mintha Gyurcsány is emlegette volna-....

#318931 Papus_stock Előzmény: #318867

Én nem írtam ilyet !!!

>>de ő kéri a támogatást/kedvezményt...

Annyit kértem,hogy ne ötleteljünk olyan formában a gyerektelenségi adón ahogy te is szeretnéd.

Mivel nincs gyereked nem nagyon lehet fogalmad milyen mennyiségű "erőforrást" kell rájuk fordítani. És igenis nem akarok azért külön adót fizetni - ezzel a saját gyerekeimre fordítható összeget csökkenteni - mert .... és ide nagyon sok mindent behelyettesíthetsz. Attól,hogy befejezték az iskoláikat és 2-en dolgoznak is még nulla egzisztenciával rendelkeznek.

P.

Re: Multik az MR2 "átszervezése" mögött?

#318912 matgab Előzmény: #318876

Nem azért , de miért kell fenntartani az MR2-t egyáltalán?

Bitang gyenge zenéket nyomnak, és semmi értelme, mert egy egy híján 20 adó, pont olyan, mint a többi a Neo-tól a Class FM-ig.

Ezeket tartsa el a piac, el is tudják tartani magukat, ha jók. Ha meg nem jók, akkor az államnak kár fenntartani.

#318910 matgab Előzmény: #318894

Bocs János Vitéz, de ez ma már nem így működik, hogy valaki intéz neked egy jó állást. Illetve van ilyen, csak ez nem intézményesített államilag.

Neked kell kitalálnod, hogy miből lesz annyid, amennyi neked elég.

Amúgy 25 évvel ezelőtt pont erre vágytál gondolom, hogy havi 100.000-et vigyél haza. Most ez teljesült. Gondolom a havi 500.000 forintos állásod is teljesülni fog, csak türelem, az infláció mindent megold, vagy neked kell megoldanod.

Ma Magyarországon nem JÁR semmi senkinek, cska néhány embernek max. A többi meg egyelőre befoghatja a pofáját és adózhat.

Ez a magyar demokrácia, mi választottuk, erre szavaztunk.