Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

Re: támogatás

#318621 prospero Előzmény: #318615

Hát igen. A napokban beszélgettem valakivel, aki elmondta, hogy az állami normativa ebben a szférában reálértéken 40%-kal csökkent a 2006-os megszorítások óta. Nem csoda, hogy nem tudnak bért emelni.

#318620 gentlemanus Előzmény: #318607

Igen, valahogy úgy kellett volna, hogy annyit emelni, hogy meglegyen az idei szint + az infla, tehát kb 7-8% körül, tehát kvázi olyan 78-80K közzé. De tartom, hogy a nagyobb mértékű emeléseket nem lehet a jelen viszonyok között véghezvinni. Hiszen egyenlőre a gazdaság teljesítménye is nulla.

Azért tiltakozott Viktor 2002-ben is, hogy ne adjanak 13. havi nyugdíjakat, hanem minden emelést a gazdasági növekedésnek megfelelően kell végrehajtani.

#318614 prospero Előzmény: #318609

Ha Te is ennyi jövedelmet termelsz a cégednek, akkor jogosan kérheted, hogy 200-300 k körül legyen a fizetésed.

#318611 Zabás Előzmény: #318604

csak 1 a gond, gyerek van, munka nincs!

Haverommal is most beszéltem 3 gyerekük van a szentkirályi terjesztésénél vezető beosztásban van és abban reménykedik, hogy januárig lesz munkája! :(((

Iszonyatos leépítések vannak náluk is.

#318609 prospero Előzmény: #318603

Én egy multinál dolgozok. Nálunk az a szabály, hogy a bérednek minimum a 4-5 szörösét kell bedolgoznod árbevételbe, ahhoz, hogy stabilan tudjon működni a cég. Egy 300k fizetésért akár 1,2 illetve 1,5 millió forintot is kell hoznod a cégnek havonta.

#318606 hosszhuszár Előzmény: #318594

Bocs, hogy belekotyogok, de pont a fidesz az, aki előző kormányzati ideje alatt, többször emelt a minimálbéren....., most is fognak, ahogy már kommunikálták is...(vagy lemaradtam valamiről? )

A minimálbér, egy igen érzékeny pont, mert a munkanélküli rátát növelheti, ezért kell vele csinján bánni, szerintem....

#318604 gentlemanus Előzmény: #318594

János Vitéz,

ebben igazad van, de a két tételt nem lehet egyszerre megcsinálni, hogy azonnali hatályú 3 éves válságadókat vetnek ki, meg még több, mint 60%-kal megemelnék a jelenlegi minimálbért is. Ezért maradt a 4,5%-os minimálbéremelés. Ami tény, hogy nagyon kevés, viszont ezáltal a jelenlegi rendszer jövedelmi viszonyaihoz képest senki nem fog legalább veszíteni, viszont nagyon sokan, sokkal többet nyernek ( főleg a gyerekesek ).

#318603 JANOSVITEZ64 Előzmény: #318597

ez jó moka, 3millio és 100millio között gazdaságos kifizetni jövedelmeket csak 73500ft és 99000ft közt nem...

#318597 prospero Előzmény: #318594

A minimálbér ilyen drasztikus emelése drasztikus elbocsátásokkal járna. Már a beígért 4-5%-os emelésnek is ilyen következményei lesznek erre a rétegre nézve. Nem azért, mert nem érdemelnek több bért a tényleges minimálbért keresők, hanem azért, mert olyan területen dolgoznak, ahol nem lehet/gazdaságos többet fizetni.

#318594 JANOSVITEZ64 Előzmény: #318591

Tipikus szemfényvesztés a válaszod az ország legalább 2/3a ennyit vagy kevesebbet keres.Igenis a minimálbért kellett volna emelni minimum 100-120ezer ft közé...Szégyen ha

igy gondolkodsz mivel a szociális szféraba dolgozom s mit csinálnál ha az anyukád,nagymamád stb rokonod ott maradna ellátatlanul,mert jol keresö állást vadászná(nk)m?

Re: nincs cím

#318593 prospero Előzmény: #318579

Miért nem házasodnak meg, főleg, ha már gyerek is van. Én úgy tartanám jónak ha a regisztrált élettársi kapcsolat és a házasság egy kategóriába essen. Ha már nem akarnak megházasodni.

Nekem továbbra is az a problémám, hogy miért tartunk gazdagnak valakit, aki bruttó 500k-t keres és nevel belőle 3 gyereket? Szerintem ez csak egy átlagos életszínvonalhoz elég és, mint sokan rámutattatok - lehet ez még így se - tehát ez is bizonytalan.

Mi a probléma azzal, hogy ha valaki többet keres, , de 16%-kal fog adózni a jövedelme után arányosan több adót fog befizetni? Mi a probléma azzal, hogy az adórendszer megpróbálja figyelembe venni a kiskorú eltartottak számát?

Sokan kifogásolták itt korábban a gyermektelenségi adót. Ha a gyermektelen 300k fölött keresők 30%-os vagy magasabb kulccsal adóznának akkor minden rendben lenne? Valószínűleg ez a réteg már olyan szűk, - hiszen állítólag 7-8 ezer emberről van szó aki 500k fölött keres, hogy nem éri meg bonyolítani az adórendszert miatta. Gondolom a minisztériumban kiszámolták, hogy érdemes-e bonyolítani a rendszert miatta. Politikailag persze így kilóg a lóláb, hiszen rá lehet fogni, hogy a gazdagokat támogatja. Aki pedig nem bérből és fizetésből él, az meg elhiszi.

Talán meg kellene kérdezni egy kétkeresős 2-3 gyereket nevelő átlag alatti szinvonalat biztosító átlagjövedelemmel rendelkezőt, hogy mit választ? A félszuperbruttós adójóváírásos rendszert amely 15 millió forintos jövedelemig szintén 17%kal adóztatja a magas jövedelműeket, vagy a családi kedvezményest.

#318591 Bakiba Előzmény: #318581

Szerintem keres több pénzt, és ne másokat okolj. A lehetőség adott. Ha arra gondolsz, - ha azt elérem hogy ki tudjam használni az új szja-t, és az a családomnak jobb életet nyújt- az jó érzés. Meglátni dolgokat nehéz, élni vele még nehezebb, néha ezen sem ártana elgondolkodni.

#318589 Netmaster Előzmény: #318578

"Az államtitkár elmondása szerint a tárca öt százalékra szerette volna mérsékelni a hús- és a kenyérféleségek, a tej, a cukor, valamint az étolaj áfáját.

A lapnak nyilatkozva Czerván György elmondta: a jövő évi költségvetési tervben azért nem szerepel az áfacsökkentés, mert a kormány gazdaságpolitikája szempontjából elsőbbséget élvez az egységes tizenhat százalékos személyi jövedelemadó bevezetése, illetve a társasági és más kisebb adók csökkentése.

Hozzátette: ettől függetlenül a szaktárca nem adta fel a reményt, hogy már a jövő évi költségvetésben szerepeltetni tudnak egy-két alapélelmiszert a kívánt ötszázalékos áfakörben."

http://www.vallalkozoinegyed.hu/20101026/elelmiszeripar-afa-csokkentes-meg-nem-biztos

Na ez például nagyon kéne.

#318581 JANOSVITEZ64 Előzmény: #318580

s adnak helyette 100ezer ft adojóváirást és lefelezett szja-t ,klafa szerinted a kettö különbözete-végeredményü?

#318579 Netmaster Előzmény: #318572

Az élettársi kapcsolatban élők is családnak számítanak? Mert különben ott vagyunk, ahol a part szakad.