Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

szept közepén még vmi Hindenburgról cikkeztetek...xar bulvár sajtó...

#321106 Sumér harcos

2010. 11. 04. 11:32:00Lovas András

Itt a megerősítés, gyógyulóban a világ

A Dow Jones Industrial és a Dow Jones Transportation Index egyaránt új csúcson zárt szerdán, ez a Dow-elmélet szerint megerősíti azt, amit amúgy is mindenki tud, bikapiac van.

2010. 11. 03. 13:48:00(M…

#320668 Sumér harcos

2010. 11. 03. 13:48:00(MTI-Eco)

Még mindig több mint 10 milliárd márkát őrizgetnek a németek

Közel kilenc évvel az euró bevezetése után még mindig több mint 10 milliárd német márka (DM) van a háztartásoknál a Német Bankszövetség (BdB) szerint.

elrakták emlékbe,no:)

korlátlan ideig elfogadják,beváltják a bankok.....még lehet elfogadnám én is,ha márkával fizetne vki:)annyira jó kis lovettaként él az emlékeimben:)

osztom véleményét

#320207 Kissherceg

Hatalmas károkat okoz a gazdaságnak a Federal Reserve alacsony kamatokat és mennyiségi ösztönzést preferáló monetáris politikája a veterán befektetési alapkezelő Jeremy Grantham szerint. A Grantham Mayo Van Otterloo & Co. (GMO) befektetési cég vezető stratégája a Fed intézkedéseit gazdasági horror showhoz hasonlította.

http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=463400&place=kepnelkulivezeto5

Re: görög hiány 15% volt

#319315 learn Előzmény: #319271

És mi a helyzet az ír csodával? Ott elég nagya csend mostanában, pedig a legutóbbi hírek elég rosszak voltak róluk...

Re: nincs cím

#317967 Fornit Előzmény: #317950

Ma (v inkább holnap hajnal) 01:05-kor lesz az Őrült Johnny c film a Cinemaxon, afrikai gyerekkatonákról szól, hát elég durva.

Re: nincs cím

#317960 Wall street Előzmény: #317950

Elérte Haiti fővárosát a kolera.

Már Haiti fővárosában is megjelent a kolera. A hatóságok eddig öt beteget regisztráltak Port-au-Prince-ben. A karibi országban eddig 220-an haltak meg a kórban, és már 3 ezer embert ápolnak kórházakban.

A haiti hatóságok az ENSZ-től kértek segítséget a fertőző betegek elkülönítése és a járvány megfékezése érdekében.

Az ENSZ munkatársai is megerősítették, hogy Haiti fővárosát is elérte a kolera. „A gyomromban éreztem a tüneteket, és hasmenésem volt. Majd a kórházba mentem, ahol elmondták, hogyan tudok otthon szérumot készíteni. Egész éjjel ittam, de nem segített, így hát ismét kórházban vagyok” – mondta az egyik beteg. Az Egészségügyi Világszervezet szerint egy évszázada ez az első kolerajárvány a karibi országban.

„A Szent Márk kórházban jelent meg elsőként a kolera. Ma 8 kamionnyi szállítmány érkezett ide Port-au-Prince-ből. 30 ezer liter vizet, antibiotikumot kaptunk, amely 3 ezer ember számára elegendő” – fogalmazott Sophie Chavanel, a vöröskereszt munkatársa.

A fővárosban és környékén a 300 ezer halálos áldozatot követelő januári földrengés óta még mindig másfél millió ember él sátortáborokban. A higiénia hiánya és a kórházak zsúfoltsága nehezíti a védekezést a hányással, hasmenéssel és kiszáradással járó kór ellen. „A kórház udvarán sok vödör víz van fertőtlenítővel, hogy az emberek megmoshassák a kezüket. Szőnyegeket is leraktunk a földre, nehogy valaki behozza a mikróbákat az udvarra” – tette hozzá az egyik mentős.

A kolera a november végi elnök- és parlamenti választásokat is befolyásolja. Az ország egészségügyi minisztere arra szólította fel a járvány sújtotta körzetek jelöltjeit, függesszék fel kampányukat.

(hirtv.hu)

Afrikai gyermekkatonák: …

#317950 Wall street

Afrikai gyermekkatonák: a dekolonizáció hordaléka

Becslések szerint jelenleg a világon mintegy 300 ezer gyermek teljesít fegyveres szolgálatot különböző milíciák, gerillaszervezetek, katonai alakulatok, kormányzati, ellenzéki vagy magánhadseregek tagjaként, közülük minden második valamelyik fekete-afrikai országban.

http://kuruc.info/r/7/68368/