Regisztráció Elfelejtett jelszó

Auto-motor technika

Re: nincs cím

#318047 GáborGábor Előzmény: #318018

A probléma vége a szikra.

Ami begyújtja az elősűrített keveréket, mely elég és kipufog ...

Amit később aztán belélegzünk és a magas légkörben az éltető árnyékunkat is rombolja ...

Tehát, hosszútávon nem gazdaságos.

Re: A Volkswagen új csodajárműve megérkezett + fotók és videó

#317769 GáborGábor Előzmény: #317763

Visszagondolva a Volkswagen '70 -es évektől (és természetesen, az ezt megelőzően) gyártott típusaira :

A motor választék és minőség - alsó és közép kategóriában, az ár-érték arány - a kissé kopottas nimbusz mellett, számomra meglehetősen érthetetlen ...

#316650 Napibo Előzmény: #316649

Szia!

Nekem egy Beltronics RX65 van. Már majdnem két éve vettem, ha jól emlékszem 100-110eft körül volt. Igazából jelez minden radar sávot ami van nálunk és a lézert is. Hátrafelé is néz!

És be is mondja nem csak csipog:)

Az M1-en nagyon hasznos a telepített traffipaxoknál, mert elég jól jelzi előre.

A lézernél az a baj, hogy ha jelez, akkor már rajtad van a mérő, így ha közel vannak akkor hasztalan. Ha távolabbról néznek rád akkor lehet mázlid és le tudsz lassítani.

#316648 Napibo Előzmény: #316604

Az a baj a blokkolókkal, hogy ezeket fixen be kell építeni az autóba, szemben a detektorokkal amiket egyszerűen kiveszel a kocsiból, ha pl. külföldre mész.

Én úgy tudom, hogy nálunk mind a detektor - mind a blokkoló legálisan tartható és használható, de külföldön majd' minden országban más a szabály rá. Van ahol teljesen legális, van ahol lehet nálad, de nem használhatod és van ahol még a birtoklást is büntetik. Engem olaszoknál autópályán állítottak meg, mert kiszúrták a rend éber őrei, hogy van detektorom. Jó fejek voltak így megúsztam, de mondták, hogy azonnal rakjam el, mert amúgy 1000Eur lenne a büntetés a használatért. Így ha külföldre megyek inkább nem viszem a detektort.

#316609 Áki01 Előzmény: #316605

Lehet legálisan használni radardetektort Magyarországon?

A radardetektorok birtoklása illetve használata a 175/2003 (X.31) Korm. rendelet értelmében 2003 december 1-től már nem tiltott Magyarországon!

A jogszabályok változása lehetővé tette, hogy az USA és az Európai Unió egyes tagországai után ma már Magyarországon is legálisan lehet forgalomba hozni és használni a rendőrségi sebességellenőrzést (közkeletű nevén traffipaxot) előre jelzo készüléket (lézer- és radardetektor) valamint lézerblokkolót.

A 175/2003 (X.31.) Korm. rendelet hatályba lépését követoen ezek a készülékek már nem tartoznak a "közbiztonságra különösen veszélyes eszközök" kategóriájába tehát az eddigi tiltás megszünt.

#316605 hosszhuszár Előzmény: #316399

Én, tudtam, hogy lehet blokkolni, de, hogy mennyire legális, azt viszont nem tudom?

Mit tesz a rend őre, ha ilyen esettel találkozik?

Gondolom, nem csak elsiklik felette....

Ezért cészerűbb szerintem, az előrejelző műszert beszerezni, mert ha időben figyelmeztet, kilehet védeni, a mérést.....

De a legegyszerűbb, szabályosan közlekedni, persze arről kondoskoskodik yard, hogy belefussunk esetekbe...

#316604 Áki01 Előzmény: #316475

Lehet,de ha arra használod hogy,csak figyelmeztessen amint érzékeli a lézert majd lelassítasz+kikapcs,akkor valszeg nem mivel nálunk ez legális dolog.Az más kérdés ha elhúz mellette valaki 150-el 50-helyett,miközben zavarja akkor úgyis utánaerednek az embernek.Itt Ausztriában pl nem tanácsos ilyet használni mért rámegy az ember gatyája is.Svájcban meg olyan navigációt sem lehetne használni elméletileg,amiben,a telepített radarok fel vannak tüntetve.

#316475 GáborGábor Előzmény: #316399

Letűnt korok autósa vagyok.

:)

Számomra ez komoly újdonság. De azért, ha egy elfogó is figyel az út szélén, akkor később lehet magyarázkodni ...

;)

#316327 GáborGábor Előzmény: #316198

Én úgy tudom, hogy nem lehet a mérést blokkolni de lehet olyan készüléket kapni ami idejében észleli a mérést (mielőtt felvétel készülhetne a száguldozóról) és jelez : lassíts! ...