Regisztráció Elfelejtett jelszó

Mtelekom részvény

Re: nincs cím

#316178 banyaiz Előzmény: #316162

Megtehetik ezt is valóban a DT-nél, de azért az bonyolultabb munka lenne, mint simán osztalékban kivenni. De előfordulhat minden.

#316162 matgab Előzmény: #316147

2 dolgot kell figyelembe venni:

1) A csökkentett Társasági adó miatt az Adó abszolúte nem olyan nagy, hogy egy ekkora társaság középtávú terveibe akármilyen szinten is beleszóljon, ha az adó valóban csak ideiglenes.

2) Amit Herceg is mondott, a DT se perc alatt tudja úgy beállítani a céget, hogy kiveszi ugyanazt a pénzt, csak a kisbüfiknek nem ad belőle (menedzsment díj, transzferárak, hitelkamat emelés).

Tehát egy gram fejlesztést nem fognak vissza, sztem még embert sem küldenek el, mindössze "max" a kisbüfiket fogják beszop@tni...

Ezért warning-os a téma.

Nem az adó nagyásga miatt, hanem a kérdés az, hogy miként reagál erre a DT.

Különadó terheli a magyar távközlési szektort

#316160 Zabás

Különadó terheli a magyar távközlési szektort

A Magyar Telekom, Magyarország vezető távközlési szolgáltatója bejelenti, hogy a Magyar Országgyűlés 2010.október 18-án törvényt (2010. évi T/1374 törvényjavaslat) fogadott el a kiskereskedelmi, energiaellátó és távközlési szektorok különadójáról. A törvény alapján a Magyar Telekom Csoport 2010-ben várhatóan 27,5 milliárd forint különadót fizet.

A Magyar Országgyűlés 2010. október 18-án törvényt fogadott el az egyes ágazatokat terhelő különadóról (2010. évi T/1374 törvényjavaslat). A különadó a kiskereskedelmi, energiaellátó és távközlési szektorokat érinti, az elektronikus hírközlési szolgáltatásból származó éves nettó árbevételre kerül kivetésre, és 2012 végéig lesz hatályban.

A törvény alapján a Magyar Telekom Csoport 2010-ben várhatóan 27,5 milliárd forint különadót fizet. Az adó várhatóan az egyéb költségek között kerül elszámolásra, és csökkenti az adózás előtti eredményt. Ennek következtében a Társaság 2010-ben várhatóan körülbelül 1 milliárd forinttal kevesebb társasági nyereségadót fizet.

A különadót a Magyar Telekom – annak ellenére, hogy várhatóan egyéb költségként jelenti – rendkívüli tételként kezeli, ezért nem érinti a 2010-es publikus célkitűzéseket. A Társaság a rendkívüli tételek nélkül számolt EBITDA esetében 2010- ben továbbra is 7-9%-os csökkenésre számít.

Budapest, 2010. október 20.

#316147 banyaiz Előzmény: #316137

Ja , EU nem az a szélvész gyors szervezet. Ráadásul most gondolom Viktorék mindenre azt a választ adják, hogy ti akarjátok, hogy a hiányt tartsuk, és azt csináljuk éppen. Két lobbyérdek összecsap, 5 év múlva lesz is döntés. .)

#316132 banyaiz Előzmény: #316122

Van kb 1 milliárd részvény, ha a nettó profit lecsökken 27 milliárddal már 2010-ben nehéz lesz tartani a 7x Ft-os osztalékot, max hitelből mondjuk képesek arra is, az biztos , hogy a maximumot akarják majd kipréselni. Részvények 58%-a DT-nél.

Eu-ban van egy szabály , hogy Tcom szektorra csak fejlesztési céllal lehet plusz adót kivetni. Ez nyilván ellenkezik ezzel, folyik is már eljárás franciákkal szemben ilyen ügyben, jó lenne tudni mióta, és milyen stádiumban van.

#316122 Tom Taylor Előzmény: #316112

Sztem a DT ragaszkodni fog az eddigi osztalékához. Az adó nagy részét a fejlesztéseken fogják megspórolni. Nincs szükség fejlesztésre nincs szükség annyi emberre. Kicsit úgy érzem túl van lihegve a téma.

#316112 banyaiz Előzmény: #316081

Talán lassan elül ez az adó téma, vagy legalább az első öntéshullám.

Amióta bejelentették, vagy nettó 4 milliót intézmények kiszórtak.

Azt tudnám kb mennyivel csökkenhet az osztalék. Baromira nem mindegy árfolyam szempontból, hogy 50 Ft körül lesz , esetleg több.

Arra lehetne esetleg még spekizni, hogy EU felszólítja a kormányt a különadó eltörlésére , erre van esély vsz, csak az időtáv nem mindegy, nem egy-két nap ha így is lesz.

#315806 JP Előzmény: #315800

Ezért is mondtam lentébb, hogy ez egy másik típusu adó mint jó 5-6 éve. Annó jobban is morgott a Csányi, pedig sokkal kisebb volt az a banki külön adó. De lehet most téved , tévednek.... ki tudja.

#315800 JP Előzmény: #315793

Na látod Matgabkám, azért tőled is lehet olvasni matgab faktoros pozikon kívül más jókat is :-)

De, ha minden OK, akkor mért is feltünő? Csányi piacot nyer, a MOL-ban széjjel rágja a ruszki a körmeit, hogy még ez az adó is, a Matáv meg megfürdik a purgatóriumban, és ezért fizetnie kell. Ne is feledd, hogy kik találták ki a poklot meg a menyországot :-)

#315799 banyaiz Előzmény: #315793

Gondolom ez ilyen kényszeredett bólogatás lehet, látják széllel szemben nem kell pisilni. Telconak elég nagy állami megrendelései is szoktak lenni.

Azért arra kíváncsi vagyok EU mit fog mondani erre a sok különadóra, persze amíg az kiderül eltelik vagy fél év. :)

#315793 matgab Előzmény: #315775

meg, hogy odaadják, de akkor ezért cserébe el is várnak valamit az államtól (hogy változás legyen).

A gazdasági rádióban.

Én amúgy becsülöm ezt a Mattheisen-t, hogy ilyen szépen megtanult magyarul.

Szerintem meg az érdekes, hogy a különadóra a Csányi, a Hernády és a Matheisen is azt mondta egyből, hogy OK.

Mondjuk a Tcom-nál el tudom képzelni, hogy azt mondták, hogy vagy odaadod önként vagy odaküldjük az APEH-et és átnéz egy -két gyanús korrupciós ügyletet (amit ugye már évek óta nem bírnak kimosni) és akkor inkasszálják a dupláját.

A MOL-nak meg beígérték, hogy megmentik őket a ruszkiktól (mondjuk hülye ötlet lenne visszavásárolni a pakkot, de biztos lehet máshogy is).

Az OTP-nek meg nem tudom, talán azt, hogy több bankot kiszorítanak az országból, és ezért cserébe picaot kapnak.

Mindenesetre feltűnően csendesek, alig fáj nekik ez a sacc per kb.200 milliárd amit ez a 3 cég be fog tolni a közösbe...

#315775 banyaiz Előzmény: #315772

85-ön kaptam záróban.

De rég volt ilyen részvényem, vissza kell nézzek a kimutatásokban.

Amúgy beszélt cégvezért annyit mondott sérelmezik, és kihatással lehet beruházásokra , osztalékra, vizsgálják egyelőre.

#315772 Tom Taylor Előzmény: #315766

Egyébként ezen gondolkodtam ma, hogy lehet folytatni kellene a vételt. Innen már lehetne egy egészséges korrekció.