Regisztráció Elfelejtett jelszó

Mtelekom részvény

Re: A Deutsche Telekomnál is a magyar válságadó a téma

#314555 filter Előzmény: #314536

Ismerjük a költségvetési hiány terveket. Azt mondták, azért van szükség a bankadóra, hogy ezt tartani tudjuk.....

A költségvetési pénzek felhasználását nem látom, hogy hatékonyabb lenne.

Az egy kulcsos szja. sok embertől elvesz, a tehetősebbnek meg többet hagy.

A gyerekek megkülönböztetéséről meg ne is beszéljek.

A nyugdíjalappal kapcsolatban nem tudom észrevenni, hogy elvették a pénzem mert nekem nincs.

Azt viszont tudom, hogy

"A felhalmozott összeg a tagnak a felhalmozási időszakban bekövetkezett halála esetén nem vész el, örökölhető".

Vagyis csak az a kérdés, hogy ha szerencsétlen módon bekövetkezik egy ilyen, vissza kapja-e a nyugdíjalapos örököse az államtól a 14 havi összeget, vagy nem?

Ha valaki figyeli az élelmiszer árakat, az utóbbi időben igen csak elszaladtak.

Én nem látok sem több munkahelyet, sem egyéb olyan dolgot, ami jobb lenne az embereknek.

Ja és akkor nem is beszéltem az egészségügy reformjáról, amiről már most azt hallani, hogy lesz egy alap szolgáltatás és nem fog tartalmazni egy csomó ellátást.

#314552 fordgtshelby5000 Előzmény: #314551

dettó-----lásd régebben ingatlanadó----most multiadó---de ha a munkanélküliség 12-13% lesz-az nem a véletlen műve!a tőke ragaszkodik a nyereségéhez -majd elad valamit vagy kiszervez-vagy mit tudom én mit tesz...a dt-tartja a markát az tuti.

#314551 filter Előzmény: #314539

Nem a multik megadóztatásával a problémám, hanem azzal, hogy egyik napról a másikra kijelenti holnaptól fizetsz és nem is keveset.

A javaslataid lehet még bekövetkeznek, pont úgy, hogy egyik nap bejelentik holnaptól ez lép érvénybe.

Ha én multi lennék meggondolnám, hogy kezdjek-e valamit is ebben az országban.

Nem tudhatja ezentúl senki, hogy holnap nem ő következik-e.

Ez a problém.

#314549 fordgtshelby5000 Előzmény: #314539

2 oldal van-a kiadási oldalon sokkal nagyobb megtakarítást lehetne elérmi szerintem-----de meglátjuk majd mi lesz-amig az emberek 5%-on is tartják bankban a betétjeiket addig egy majd nettó 9%-os éves hozamú kötvényrészvény nem is olyan rossz hozam-pont a duplája...hiába ismételgeti nekem mindenki a tbsz -t...ki tudja 5 évre előre-hogy kell vagy nem kell a pénze..szvsz sz.

#314539 bargain_hunter Előzmény: #314511

„Más lenne, ha egységesen kivetne adót mindenkire”

Most tényleg nem értem mit is akartok már. Ne bántsuk az embereket, ne bántsuk a multikat, ne bántsunk senkit, senkitől semmilyen adót ne szedjünk be és úgy próbáljuk tartani a Brüsszel által megkövetelt idei 3,8%, jövőre 3% hiányt?

Miből?

Ezt legyen szíves már felvázolni nekem valaki, mert én csak ezt a két utat látom járhatónak, amit most csinálunk, a nagyja pénzt onnan vegyük el, ahol kifolyik az országból, az apraját a lakosságtól.

A másik lehetőség, hagyjuk békén szépen továbbra is nyitva a pénzcsapokat, had folyjék ki a lé, mint tette azt idáig is, és szorítsuk meg újra még jobban a lakosságot, küldjük még jobban padlóra a fogyasztást, az építőipart, termeljünk ki még további 1 millió koldust. Vegyünk fel még több IMF hitelt, menjünk szépen csődbe.

Vezessünk be további adókat.

Itt van például a tőzsdei árfolyam nyereségadó.

Javaslom, hogy akinek nem tetszik a válságadó és tőzsdézik, arra vessünk ki:

40 % árfolyam nyereségadót

10 % EÜ hozzájárulást

25 % Tb Járulékot.

Minden nyereséges üzletre.

A veszteségest meg ne lehessen jóváírni.

Meg 50 % osztalékadót.

Így járuljon hozzá az ürge az állam célkitűzéseihez, amiben él és akkor marad szépen minden a régiben, lesz Matáv osztalék, lesz gagyi sávozás 600-700 Ft közötti ársávban, továbbra is halott marad a cég papírja, senki nem veszi egy ilyen kiégett, tolvaj, ügyészi nyomozások, kisbefektetői perek sorozatát vivő, a Tőkepiaci törvényt semmibe vevő, a kötelező éves jelentéseket 2 évvel eltoló, semmi céget.

Lehet gondolkodni, hogy más bögyörőjével verjük most a csalánt, avagy a miénkkel.

Nem mindegy.

A papír kerülését javaslom, rengeteg veszteséget, szenvedést, azzal szemben nagyon alacsony hozamot remélhet tőle a kisbüfi.

Vannak itt sokkal jobb lehetőségek a tőzsdén, sztorival bíró reményteljes kis, közepes cégek.

A mi tőkeerőkkel szépen el lehet azokban is spekulálgatni.

#314536 Ibiza Előzmény: #314511

azért nem ennyire bonyolult..

a költségvetési hiány tervek 3,6% és a 3% az nem kis elvárás..

ezt szoci módom beszedhették volna a lakosságtól..

ehelyett...

-hatékonyabbá akarják tenni a költségvetési pénzek felhasználását..és a szerkezetét

-beszedik a bankoktól akiktől indult a válság..ezt európa is megteszi/akarja nem véletlenül..nálunk a bankok 2x többet keresnek mint az euban.. az egyéb szektorokban ahol nagy a forgalom és a haszon de az adó az kevés..

- az egykulcsos szjaval a belső fogyasztást akarják növelni..ezzel a gdp-t. a középrétegnél több pénz marad.. (az nekem sem tetszik az emberek nagyobb része középiskolai végzettségű és ebben a kereset maximum 150-180ezer forint bruttó ami kb nettó száz, most csökken..de meg kell várni a végét )

- a nyugdíjalapok: nagyon magas működési költséget számolnak fel neked és elvették a pénzed ha észrevennéd..(nézzétek meg a befizetett összeget és a számlád egyenlegét, a hozamról nem is beszélve) de a lényeg a költségvetés könyvelése.. ez a tétel jelentős kiadás és nem számít bele a hiányba...

#314511 filter Előzmény: #314502

Ez valóban így volt.

Mi csak 12 évet vártunk a telefon vonalra.

Azt viszont nem értem, hogy a mostani adócsomag alanyait a kormány mi szerint választja ki. Csak úgy találomra?

Más lenne, ha egységesen kivetne adót mindenkire....de ahogy érzem, elszállt velük a....ez volt a hiba, akkor is mikor anno elvesztették a választásokat.

Mi meg nem érzünk semmi pozitív változást az elmúlt hónapok alatt

Az sem egészen sportszerű, hogy az mondja holnaptól fizetsz, nem is keveset, de már erre az évre is.

Nem tetszik és nem azért, mert van papírom, nem tartom sportszerűnek.

Aztán meg itt vannak a különböző jogszabályok.

Hogyan várja el az emberektől, hogy betartsák a törvényt, ha ő maga átgázol ezen?

#314510 Ibiza Előzmény: #314502

anno 90ezerért vettem autót és 150ezerért telefont..ezen alapult akkor a vállalkozásom.. akkor vettem amikor a bejövő hívás már ingyen volt..

a gond az volt a vállalatok nem akarták engedni a mobiltelefonos szám hívását..

#314502 Zabás Előzmény: #314493

kis érdekesség:

Húsz éve még akkora volt, mint egy diplomatatáska

2010. október 15. 20:45

http://www.mno.hu/portal/742739

Húsz évvel ezelőtt, 1990. október 15-én kezdte meg a kereskedelmi mobilszolgáltatást a Westel Rádiótelefon Kft., napjainkban pedig 11 millióra tehető a mobiltelefonok száma.

A szolgáltatást indító cég a Magyar Telekom jogelődje, a Matáv, valamint a US West tulajdonában volt, a szolgáltatást 450 megahertzen indították. A Magyar Telekom pénteken Budapesten sajtóbeszélgetésen emlékezett meg a szolgáltatásindításról. Elhangzott, hogy az 1990 őszén az NMT (Nordic Mobile Telephony) szabványra épülő analóg mobilszolgáltatás megjelenése új korszakot jelentett a magyar távközlésben, mivel az addig hiánycikknek számító telefonvonal megvásárolhatóvá, azonnal hozzáférhetővé vált.

A korszakra jellemző volt az is, hogy akkoriban a vezetékes telefonra éveket kellett várni, és a vonalak egy-egy eső alkalmával néha hetekre elnémultak. A világon a hetvenes évek elején született meg az amerikai filmekben már látott autótelefon, de Magyarországon a vezetékes telefonnál is elérhetetlenebb volt. Éppen ezért a mobiltelefon és a mobilszolgáltatás megjelenése különleges eseménynek számított, és nagy várakozás előzte meg.

A Westel 450 társaság három budapesti bázisállomásból és egy kapcsolóközpontból álló hálózata október közepén kezdte működését. Három évvel később, 1993 végére a Westel előfizetői a három kapcsolóközpontnak és a 400 bázisállomásnak köszönhetően már az ország egész területén telefonálhattak készülékükkel. A szolgáltatás 1990 és 2003 között a 06-60-as körzetszámon volt elérhető.

Húsz évvel ezelőtt egy mobiltelefon mintegy 4 kilogramm súlyú és táskaméretű volt. A belépési díjjal együtt csaknem 300 ezer forintba került, ám nem várt sikert aratott, mivel valós igényre adott megfelelő választ: ez az igény a szabad, korlátlan kommunikáció volt. Már az induláskor egyértelművé vált, hogy a mobiltelefonálás iránti érdeklődés Magyarországon a vártnál is jóval nagyobb. Az analóg rendszerű mobilszolgáltatás kereslete 1994-től, a GSM mobiltelefonok megjelenésével kisebb lett, miközben a digitális technológia kínálta új lehetőségeknek köszönhetően továbbra is gyorsan terjedt a mobil.

(MTI)

#314493 filter Előzmény: #314444

Uniós szabályokat sérthet a távközlési adó?

Az Európai Unió érvényes előírásai szerint a távközlési szektorban külön illeték csak azzal a céllal vethető ki, hogy az abból származó bevételeket az ágazat szabályozása során felvetődő költségekre fordítják - emlékeztetett Neelie Kroes informatikai és távközlési EU-biztos szóvivője pénteken Brüsszelben.

Az Európai Bizottság napi sajtótájékoztatóján, egy kérdésre válaszolva Jonathan Todd hozzátette: az ezzel kapcsolatos magyar terveket még nem ismeri, így azokat nem kívánja kommentálni.

Emlékeztetett ugyanakkor arra, hogy szeptember végén a bizottság azért indított szabálysértési eljárást Franciaország és Spanyolország ellen, mert a köztelevízióban kieső hirdetési bevételek kompenzálására az államkincstárt duzzasztó külön illetékkel sújtották a távközlési szolgáltatókat. A bizottság azzal is megfenyegette a két országot, hogy amennyiben nem tartják magukat az uniós szabályokhoz, az Európai Bírósághoz fordul.

http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=461812

A Deutsche Telekomnál is a magyar válságadó a téma

#314444 Zabás

A Deutsche Telekomnál is a magyar válságadó a téma

http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=461828&place=hirstart

A magyar kormány által a távközlési társaságokra kivetett válságadó befolyásolhatja a Magyar Telekom osztalék- és befektetési politikáját - mondta Christopher Mattheisen, a cég elnök elnök-vezérigazgatója.

A társaság becslése szerint a Magyar Telekom az ilyen címen beszedendő teljes, körülbelül 61 milliárd eurós éves tételnek mintegy felét fizetheti ki.

"Egyelőre túlságosan korai még arról beszélni, hogy milyen pontos hatásai vannak az új adónak, befolyásolhatja befektetési, vagy osztalékpolitikánkat, de akkár mindkettőt is - idézte a Bloomberg a cégvezetőt.

Nem mondhatnám, hogy örülünk a fejleményeknek - mondta Mattheisen, aki azt is elárulta, hogy a Magyar Telekom többségi tulajdonosa, a Deutsche Telekom AG vizsgálja, hogy a különadó megfelel-e az Európai Unió szabályainak.

Az Európai Unió érvényes előírásai szerint a távközlési szektorban külön illeték csak azzal a céllal vethető ki, hogy az abból származó bevételeket az ágazat szabályozása során felvetődő költségekre fordítják - emlékeztetett Neelie Kroes informatikai és távközlési EU-biztos szóvivője pénteken Brüsszelben.

Re: nincs cím

#314399 banyaiz Előzmény: #314396

Persze, meg azért más is számít mint a rövid osztalék hozam, egy bizonyos szint alá vsz nem fogják beadni, csak hol az a szint? :)

#314396 fordgtshelby5000 Előzmény: #314386

kemény lesz az tuti-de azért 500nál már 10%.....azaz nettó 9%.....félévre meglátjuk......én nekik drukkolok.azaz arv-seknek.

#314391 Chaby Előzmény: #314151

a minimális elvárásom teljesült. Látva a zárót, nem bánom, hogy eladtam

#314386 banyaiz Előzmény: #314335

Nem vettem még bele.

Intézmények szorogatják szerda óta. De ma egész szépen visszajött 600 alól ahogy nézem.

Jól megkeverték ezzel a különadóval. Tőzsdék küzdik magukat felfelé ez meg éves minimum közelében. Mondhatnám azt is , hogy megvenni és valamennyire visszarántják.

Viszont amíg friss ez az adó téma, jön egy komoly eső külföldi nap nagyon megszórhatják.

50 Ft-os osztalékkal számolok az durván nettó 42 Ft. Az 7%-os hozam erre az árra. Nem ok. Jókat lehet ezen még filózni amíg kiderül mennyi lesz az osztalék. :)

#314335 fordgtshelby5000 Előzmény: #314309

remélem bukja a dolgot.....majd jön más adó...pl:ingatlanadó....kitlálják önkormányzati szinten.....vagy ablak szám adó...én abban bízom-hogy a németek nem hagyják.....a kifizető oldalt húzigálja-lennemit...a szociális kiadások nálunk a gdp 21%-t viszi el...sok!hajléktalan fejkvóta 330000ft....sok ledolgozott év után nem kap ennnyit a kis nyugdíjas....pl..