Mi a fenének kell Bangladesnek arany?
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) 32,3 tonna aranyat értékesített szeptemberben - közölte a pénzügyi szervezet pénteken.
Az ügyletet úgy hajtották végre, hogy ne zavarja meg a piaci folyamatokat - mondta az IMF szóvivője. 10 tonna aranyat az egyik legnagyobb fejlődő ország, a 156 millió lakosú, koldusszegény Banglades vásárolt meg. Az értékesítés egy tavaly ősszel elindított program része, amelynek keretében összesen 403,3 tonnával csökkentik az IMF aranykészletét.
A programban az IMF piacon kívül ad el aranyat fejlődő országoknak, amelyek így kedvező feltételekkel növelhetik tartalékukat. A program másik része piaci értékesítéséről szól, és az idei évre 191,3 tonna értékesítését irányozza elő. A nemzetközi pénzügyi szervezet az akció kezdetén 3217 tonna arannyal, a világ harmadik legnagyobb készletével rendelkezett."
itt az új. Lehet ez se birja soká?
Bevezetésre váró certifikátok
BÉT ticker Alaptermék Utolsó keres-
kedési nap Kötési ár Korlát ár
EBGOLDTL09 GOLD 2011-03-28 1200.00 1250.00
EBGOLDTS12 GOLD 2011-03-28 1500.00 1450.00
EBWTIOILTL21 WTI OIL Futures 2011-03-28 73.08 76.00
EBWTIOILTS25 WTI OIL Futures 2011-03-28 99.84 96.00
hogy repült az arany short certi? Nem láttam hogy 1350 lett volna...
szerintem szállnak ki belőle..IMF is adja elfele..ha elment a piacon sztem lemegy 1000-1050usd-re
én shortolom..majd kiderül
kb ennyi..ha törtaranyra gondolsz.. ha befektetési arany az más..
Nem tudjátok, mennyi az arany felvásárlási ára mostanában?
Köszi.
Hihetőbb, mint az Indiai esküvő szezon......
minek?
ami pénznek (elvileg) árufedezete van.
Bár ezt nézve már bármit el tudok képzelni..
Hallottam egy olyan pletykát, hogy az usa mindenhol a dollárját akarja fizetőezközként bevezeni, az usa-ban, délen is, ezért aranyfedezetet vásárol........
Lehetséges?
Bocs 1100 akart lenni. Pontosabban 1048-ról volt,1113-nál el is adtam nagy örömömre. Így utólag már nem olyan szép ez. Benne hagytam több,mint 200dodót. :(
Volt 1000alatt longom.Ejjjjjj! De én nem tartom meg a jó pozikat,csak a rosszat szeretem. ;-) Általában jók a tippjeim,de nem hallgatok magamra.
Ezt a menekülést már igazán befejezhetnék. Az eu állítólag már nincs olyan nagy szarban.
Most kéretik dollárt venni!
:D
Én is most nézegetem a fogorvosokat. A fehér tömés sokkal szebb....
Szia.
Hááát, nekem van egy zacskónyi, tartom, vagy 15-20 éve....:))),de lehet, hogy most eladom....
Bingo!!!!!
Van olyan aki 1060-tól tartotta? (mármint a longot..)
Arannyal nem nagyon foglalkoztam eddig,de 1280-ról megpróbálnék egy shortot és betennék egy short ordert 1300-ra
Aki nem tud pénzt kibocsájtani az az értéket elcserélni értéktelen papírdarabora.....
"Az ügylet annak a tavaly elhatározott tervnek a része, amely szerint összesen 403,3 tonnával csökkentik az IMF aranytartalékát, ami a teljesnek az egy nyolcada.
A program 191,3 tonna értékesítését irányozza elő 2010-re. Ebből a júliusi tétellel együtt 88,3 tonnát adtak el."
http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=456970&place=