Több dolog hiányzik a pesti parkettről:a forgalom,az egyértelmű irány,a kereskedési lehetőség és az izgalom :D
Most nem jut eszembe hogy mi az ami itt van...
Több dolog hiányzik a pesti parkettről:a forgalom,az egyértelmű irány,a kereskedési lehetőség és az izgalom :D
Most nem jut eszembe hogy mi az ami itt van...
Ma sem követjük nagyon usa-t? Ők mintha mérsékelten felfelé csorognának.
nézd meg pl a japán és német autók importját..
mellesleg a kőkorszakból nem nehéz nagy fejlődést produkálni.. lást volt komcsi országok pl. M.O..románia... itt is repkedtek a 10%-os növekedések.. de kína ügyesebben csinálja..
.az exporthoz képest kevés a belső fogyasztás de a növekedése óriási..
a belső fogyasztásban rejlő növekedést még ki sem használta kína..
Előző Orbán kormány sikere is a belső fogyasztás növekedésre alapult..persze imf azonnal kritizált..most meg kínának is ezt javasolja..
1. Mostanában kezd beindulni a fogyasztás is, de eddig inkább csak a keletkezett űrt pótolják a világgazdasági fogyasztásban. Áttörést nem látok, ill. szerintem nem is lehetséges.
2. Arányaiban értettem: Elég az exportra ránézni. Kína nem egy fogyasztó gazdaság akárhonnan is nézem.
"Az olcsó termelést + 0 fogyasztást (mert a belső fogyasztás szerintem egyelőre nulla) látom benne."
hatalmas tévedés..nézz utána..
Nem tudom, de nekem ez a kínai modell sem tűnik életképesnek.
Az olcsó termelést + 0 fogyasztást (mert a belső fogyasztás szerintem egyelőre nulla) látom benne. Ez persze a nemzetgazdaság szintjén így jól mutat, de...
OV meg szerintem megint eltévedt. Két különböző dolgot mos össze. Azzal egyet kell értsek, hogy a piac nem tud önszabályzó lenni. Azok az idők elmúltak. Viszont a spekulációk visszaszorítása... hááát... ez olyan farok csóválja a kutyát esete. Nyilván ebben is van igazság, de hol lesz meghúzva a határ spekuláció és az egészséges piac között?
Jóreggelit,persze ha elég kitartó lesz :D
Jó reggelt! Egon minden idősíkon esést lát. Lehet már egyszer igaza nekije?
OFF : ezen a vita kb 100 éve megy. Mi a szerepe az államnak a kapitalizmusban. Van sok elmélet. Ez a kijelentés kb olyan mintha azt mondanám, legyen minden ember rendes, jólelkű, ne legyen több háború és igazságtalanság a világon. Erre embertársaim azt mondják lelkesen Ámen. Aztán megkérdezik és hogyan fogjuk ezt elérni? :D
Viktor valószínű ezt is kitalálta, kicsit alacsonyabbra kellene tenni a lécet szerintem, elég lesz Magyarország problémáit is megoldani először, ne akarjuk rögtön az egész világot helyes irányba terelni. :D
http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=blog&nID=458834&e=1334
valahol itt az igazság! szvsz sz.
keynes -e keress rá
http://tek.bke.hu/keynes120/docs/erdos_a_keynesi_elmeleti.pdf
meg még pár helyen...
Röviden: Keynes nagy
szerepet tulajdonított az állami beavatkozásnak.
hírtévében volt a hard talk..buta riportert kioktatta egy kínai gazdasági ember.jókat mondott usáról.kínai udvarias volt..nem bírt vele a riporter ezért a majom letámadta közbevágott.. a kínai ezzel már nem tudott mit kezdeni.. kár érdekelt volna a véleménye a továbbiakról..
a lényeg ez volt kína a jövőbe fektet a jővőjére spórol..míg usa többet költ mint megtehetné..
a másodikkal ne foglalkozz túl sokat ..nem mindig tudnak felkészülni.. néha besegítenek nekik a beszédirásban..amit még útközben meghúznak beleírnak.. esetleg fáradtak..
lehet nyomott viktor egy jointot...nekem elvileg van némi különbség a magyar szóhasználatban..
a valóság a tények..a realitás a lehetőség..ami elérhető az adott pillanatban.. tán ebben az értelemben használta..