szép sztori, jövhéten veszek :)
szép sztori, jövhéten veszek :)
Ha nem felejted el a leckét amit most kaptál, akkor még hasznát veheted a jövőben.
Mindig vigyázni az ilyen típusu chárt-fejlődményekkel: http://stooq.com/q/?s=keg.hu&c=5d&t=c&a=lg&b=0 A tegnapelőtti "pont", már vészharang....jobb esetben utolsó figyelmeztetés a móka közelgő végéről. Volt ami kétszer , háromszor ennyit ment, de nem ilyen "pontocskákban"....viszont a vége annak is így képződött le.
Már bocs, de aki KEG-be phylaxiába, vagy főleg Genesisbe vagy HUmetba vagy Csepelbe teszi a pénzét, az tényleg a saját pénzének az ellensége. Hasonló kategória az Econet, AAA Konzum Bookline, TVnetwork bár ők azért valami tevékenységgel érik el legalább a veszteségüket, de ezek mind junk papírok, amivel nemhogy hosszú távon, de közép távon is biztos vesztő az ember.
Akit a Speki lélek visz előre, az legalább tegye a pénzét olyan cégekbe,amik még lehetnek talán jók valamire, mint az RFV, Pannergy, Orco, synergon, rába, nyomda, BIF, Forrás...
A KEG is lehet még jó cég, csak egyelőre az látszik rajta, hogy azért lett a tőzsdére bevezetve, hogy egy csomó embertől kilopjanak egy csomó pénzt.
3,5 milliárdos saját tőkéből 1,7 milliárd goodwill, azaz hit a jövőben, azaz lófütty!
Marad 1,8 milliárd. A cikk szerint a kapitalizációja 2,3 milliárd, tehát a KSZÉ még mindig a papír értéke alatt van.
Arról nem is beszélve, hogy az ilyen illikvid kis "fos" részvények esetében teljesen bevett, hogy a részvény kapitalizációja nem éri el a KSZÉ-t!
Tehát van tér bőven lefelé.
Az meg egy nagyon jó kérdés lenne a PSZÁF felé, hogy hogyan engedhettek egy papírt bevezetni 1700 forintért, ami még 170 HUF-ot sem ért.
És itt akkor még nem számoltunk azzal, hogy rá fognak dobni 6 milla részvényt ami a részvényárakat tovább fogja csökkenteni.
"Azt hallottam, hogy nem tudják mi hajtotta fel az árakat" :-))))
Kár, hogy nem az volt a kérdés, vajon mi hajtotta le idáig az árfolyamot. Arra már illett volna tudni a választ, a többit meg majd mi , spekák, összerakjuk :-))
Ahoi.
Nem elhanyagolható, de nem is túl nagy összegem csücsül benne, most már várok vele tovább (szerintem ha tegnap beviszem alsó limiten, akkor se kelt volna el, hacsak nem nagy mákom lett volna), amíg hasonló esély lesz, és ezúttal ha 20% veszteség közelébe érek, akkor eladom. Azt szoptam be, hogy pont addig az árfolyamig rallyzott, ahol megvettem (271), és kicsit lassú voltam (nyitón még el tudtam volna szórni tegnap, mondjuk 275-ért, de gondoltam megvárom, mi lesz - mindezt 15 perccel késleltetett adatokkal :-))) Ennél hülyébb nem nagyon lehetek már a jövőben sem).
tegnap gazdasági rádióban a kocsiban hallottam keges pöcs festegette a rózsaszín felhőket.. na mondom tán ő már eladta a papírjait azért boldog..nagyon repkedett..
verszegi féle fotexes trükk csinálsz egy céget eladod drágán majd visszaveszed olcsón.. akkor már a befektetett tőkéd visszajön..ezt megcsinálod párszor
de sztem még lesz benne még egy kőr fel..
Vagyok, csak rendesen be vagyok havazva melóval, éppen hogy csak rá-rá tudok pillantani a dolgaimra. Phylből nem szálltam ki, olyan gyorsan történt minden tegnap reggel. Szépen ki volt játszva mindenki, jó előre ki volt ez tervelve. Reggel limitre vártam és utána akartam be rakni a stopot. Nem jött össze, de én azok közé tartozom akiknek a bekere még 47 alatt van, semmi gond:))
KEG pedig egy őrület, azért phyl jobban tartja magát...
muszáj belépniük eladásra, hogy minél előbb rájuk kerüljön a sor, ezáltal még nagyobb tömeget generálnak, csak kérdés mikor esik rá sor.
Blacklord Te benne vagy talán még, hogy éled át pozival, mi a gondolat?
Tegnap volt 18.00kor KEG-gel egy órás riport a gazd rádióban, azt hittem elindítottam a felvételt MP3ason, de nem vette fel, valamit elnyomtam, talán a gazd.rádio oldalán meg lehet hallgatni.
Azt hallottam, hogy nem tudják mi hajtotta fel az árakat, de nem figyeltem, mert családoztam közbe, azt hittem visszahallgatom majd.
Phyl bratyi 47! Kerikoma?
Így van, végig mozizhatják, ahogy az árfolyam visszamegy 100 alá és mire kiléphetnének, addigra csak szép nagy bukóval tehetik meg.
Ki sem tudnak szállni belőle, az igen. limiten 450K darab eladó, nem fogyott belőle semmi, nincs vevő
Nem lennék beragadt KEG-esek helyében. Ma is limites zakóval indul a nap.
173-on 389k.
Milyen genyák ezek, felfújják az árfolyamot, sok büfit beültetnek, akiknek esélye nincs kiszállni, amíg vissza nem tér szinte a kezdeti 100 körüli szintre, mert giga pufferrel alsó limiten tartják.
Szásznak lenne mit vizsgálnia.
KEG: A nagy rohanás tegnap megfordult. A szokásos forgatókönyv valósult meg, amikor már nem tudták kifüggeszteni és mivel ilyenkor hamar elfogynak a vevők, ezért komoly korrekcióba kezdett, aminek még nincs vége valószínűleg. A mai alsó limit 173Ft, ahova a korrekció is esik nagyjából. A nagy vola miatt még várható valahonnan egy visszaemelkedési kísérlet, de az meg sem fogja közelíteni a 305Ft-ot. Ma a kérdés, hogy annyi eladó lesz-e, amennyivel az alsó limiten lehet tartani. Ha igen, akkor csak hétfőn tud újra valami erőt mutatni. Venni most fölösleges, belőle a spekinek vége, már csak kisebb amlitúdójú mozgások várhatóak.
Mire kell vadászni a kispapírokban?
A harmadik kategória pedig a „buli-papírok”, ahol nem a fundamentális értéket kell keresni. Ugyan az emberekben van félsz, de ezekben a papírokban játszani szoktak a szereplők, és ez ha elindul, mindaddig megy, amíg az olcsón beszállók nem döntenek úgy, hogy öntenek. Ezek a részvények viszonylag likvidek, vannak régebbi játékosok is, akik nagy tételben adják-veszik őket.
Az üzletkötő szerint ezekkel nyugodtan lehet játszani stopok használatával. Határ a csillagos ég, ezekről a papírokról bármit el lehet képzelni: egy KEG ugyanúgy lehet tíz, mint ezer forint vagy egy Humet egy forint vagy akár száz.
Králik István, a KBC üzletkötője szerint a kispapírok vonzerejét éppen az adja, hogy nagyon olcsók és ezért több tízezer darabot is lehet belőlük vásárolni. Emellett óriási a volatilitásuk, a százalékos elmozdulás sokkal nagyobb, mint egy nagy részvény esetében.
A szereplők viszont valószínűleg sokszor azt sem tudják, hogy mit csinál a cég. Králik nem javasolja, hogy bárki is nagyobb tételben vegyen ezekből, mivel sokszor felmerül a gyanú, hogy a nagytulajdonosok kiszivárogtatásaikkal, vételeikkel alakítják a piacot és a limites emelkedés minden látható ok nélkül limites esésbe csaphat át.
http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=458678&place=
Akár lehet még 1000 ft is :)
megkeresték a 200misit a rallyval :))