Regisztráció Elfelejtett jelszó

KEG fórum

Re: nincs cím

#304151 filter Előzmény: #304150

http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=458669&place;=

Az év végére közel nullára szeretné csökkenti az első félévben elszenvedett 200 millió forintos veszteségét a KEG – mondta a Napinak a cég néhány hónapja kinevezett vezérigazgatója. Pimper Richárd hangsúlyozta, hogy a féléves rossz számok annak voltak betudhatók, hogy a korábbi rossz üzleteket lezárták, és igyekeztek teljesen tiszta helyzetet teremteni. A féléves 300 millió forint árbevétel után így éves szinten a gázüzletből 800-900 millió forint bevételt várnak, míg a korábban apportált Visonka Zrt. éves 2,5-2,6 milliárd forintos árbevételének második félévi számai is már a KEG számaiban jelennek meg.

A KEG-részvények árfolyama eközben már egy hete rakétaként száguld a Budapesti Értéktőzsdén, a múlt hetet még 100 forint alatt kezdő papír tegnap már a sokadik limites emelkedés után 270 forint körül járt, úgy, hogy a kereskedés végén még 500 ezer darab részvény volt a könyvben vásárlói oldalon. A 270 forintos árfolyamon a cég kapitalizációja meghaladja a 2,3 milliárd forintot, ez még mindig elmarad a féléves jelentésben kimutatott 3,5 milliárd forintos sajáttőke-értéktől (igaz, ez a sajáttőke-érték az idei első félévben hízott jelentősen a tőkeemeléssel párhuzamosan, s mintegy 1,7 milliárd forintnyi goodwillt is tartalmaz). Mindezt mindennap hatalmas forgalom mellett, az emelkedés első négy napján a forgalom meghaladta a hárommillió darabot, ami 20 százalékkal magasabb a 28 százaléknyi közkézhányadnál.

Nullszaldóra törekszik a…

#304150 filter

Nullszaldóra törekszik a KEG

Konzervatív üzletpolitikára tért át a KEG az elmúlt három hónapban, miután igyekeztek az előző időszak összes rossz üzletét lezárni – mondta a Napi megkeresésére Pimper Richárd, a cég operatív vezérigazgatója. A KEG az idén nullszaldó közeli eredményre törekszik.

http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=458669&place;=

#304139 Sly-- Előzmény: #304136

Tökéletesen egyetértek. Ennél jobban le sem lehetett volna írni az elmúlt napok történéseit.

#304136 JP Előzmény: #303981

Nem néztek be semmi olyat ami kárukra lenne. A be nem vezetett 6 millió papírnak már meg volt a szerepe, és még meg lesz, újra, de majd csak idővel ....és módjával. A rallyt nem is a túladottság, hanem a kitárazás okozta túladottság indította el: valami nagy spekát kiráztak a gatyájából, de igencsak többet is közvetetten. Jól informáltabbak kiszámolták, hogy a "kiszorított"-nak elfogyott, hát hadd menjen. Ez már csak így megy, a kicsik mellékszereplők voltak, közvetetten mint mindig. De biztosra vehető, hogy ebben a pár napos őrületben megsokszorozódott a kitömöttek száma, mostantól ők veszik át a főbb szerepet a napi forgalomban. Bár a vélhetően nem kis számu tapasztalatlan spekára idomúlt cápáskodók, még meg-meg rángatják reményt keltően az árfolyamot. A kitömöttek száma tovább növekszik, de már kisebb ütemben. A 6 millió papír-súly -és nem csak ez- meg tovább dolgozik az árfolyamon.

Ez az én madár-perspektívám onnan, ahol a madár se jár...

#304072 Blacklord Előzmény: #303976

4 (2006-ban már meg volt említve). Rádióinterjút hallgattam valamikor az új főnökkel (Pimper), abban se teljesen valóságtól elrugaszkodott állatságokat mondott. Szerintem az még belefér, hogy egy 2000-es cég nem tudott egy ekkora infrastruktúrafejlesztést elsőre tető alá hozni. Hogy minek? Ha összehozzák, akkor egy ruszki gázcsapkeménykedés esetén (ld. Malév csődbevitele) szép dolgokat produkál még ennek az árfolyama. Az autógázban is látok fantáziát. Persze ezek nyilván évekig el fognak tartani, és az se mindegy, hogy képesek-e értelmesen menedzselni, de én ebben látok fantáziát. Erre a lóvéra amúgy nincs nagy szükségem, ha igazam lesz, akkor meg 3-4 év múlva nagyon jól járok vele. Ha meg nem, akkor nem, több is veszett Mohácsnál.

Ugyanakkor ha a cég szart se érne és a csőd felé tartana (azaz az összes papír rövidesen kidobható lenne), akkor annak több nyoma lenne szerintem.

Én arra gondolok amúgy, hogy lehet, hogy bennfentesek indították el a rallyt, és esetleg odanézett a PSZÁF, ami miatt nem merték meglépni a zártkörű részvények piacra dobását.

#304001 Hathor Előzmény: #303945

Ma 18.00Kor a Gazdasági rádióban KEG operatív igazgatóval lesz beszélgetés, akit érdekel.

Csak ennyire jöttem fel, meg 14.30as adatra a reakciót megnézni.

Üdv.

#303981 exmnbs1 Előzmény: #303952

benézték a bulit a bennfentesek, mire papírok jönnek, az árfolyam visszamegy a béka alá, ahova való.

mondjuk a pakkjukat kilőkhették

#303976 exmnbs1 Előzmény: #303933

kikötő terv? hány éve? minek? van aki ezt elhiszi???

pb palackjukra kissé visszaesett a kereslet (tavalyi fele árbevétel....)

#303945 kerikoma Előzmény: #303939

Hát felcsillant a remény nekik, hogy talán pénzüknél lesznek hamarosan.....Ez még tegnap volt...

#303939 Scipio Előzmény: #303910

Nem bánkódok, ki tudja mi történt volna, ha tegnap gép előtt vagyok... Vsz bővítettem volna 270-en, aztán vagy eladtam volna ma reggel nyitóban, vagy én is beragadok, így legalább biztos nyerő van a zsebben :)

Kedden egy barátom újságolta, hogy a szülei Keget vettek, azonnal gratuláltam, de lehűtötte a lelkesedésemet, mert még 400 felett... Ők aztán tudják mi a beragadás...

#303933 Blacklord Előzmény: #303911

Értem én, de végignyálaztam az üzleti jelentéseket és ami sajtóból elérhető volt róla, annak alapján értelmes elképzeléseik vannak elégséges pénzügyi háttérrel (újfajta gázpalack, kikőtő-terv a Dunán, és most már a MOL és a Suzukis szerződések). Azaz a kibocsájtás óta fennálló negatív trend egy idő után meg kell, hogy forduljon (legalábbis én így ítéltem meg). Ez a spekulatív rángatás ettől független, nyilván. De ha tegnap elég gyors vagyok, kiszálltam volna belőle a francba.

#303917 zeeh_ Előzmény: #303910

Ne légy mohó!

Ha feljebb van beragadva egy pakkod hónapok/évek óta, inkább dobd ki nullában vagy minimális bukóval amint eléri azt a szintet, minthogy újra beragadj újabb hónapokra vagy évekre. Tőke védelme a legfontosabb.

Kezet rázhatunk, mert én így szívtam be az ecot 3 éve. Kár, hogy akkor még zöldfülűként nem tudtam, hogy egy szélhámos banda az is. Sok hibát elkövettem akkor, meg lett fizetve a tanulópénz alaposan. A jóég se tudja, látni fogom-e még valaha a még benne álló lóvét teljesen. Csak egyfélelépp jöhetek ki belőle, ha az elért nyerők terhére apránként kidobálom a pakkomat, mert ha ezen a szarházi cégvezetésen múlik, akkor még 2014-ben is 100 Ft körül fog szenvedni.

#303910 Blacklord Előzmény: #303768

Annyira ne bánkódj, én június végén vettem 271-ért hosszútávra, tegnap majdnem vettem hozzá még (de nem volt eladó), és ma mindenképp el akartam adni az egészet. Mire láttam, hogy mi történt, már késő volt sajnos...

#303792 Scipio Előzmény: #303785

Pont ez volt a problémám, 270-en állt pár száz k, de alatta teljesen üres volt a könyv 25x-ig látszott, nem igazán láttam értelmes stop lehetőséget, kézi kellett volna, mondjuk ennyiért már megérte volna lógni :))