Regisztráció Elfelejtett jelszó

Dumcsi

Re: nincs cím

#301432 Sumér harcos Előzmény: #301430

én......kétszer -háromszor:)

minden alkalommal Sükösd nevű délalföldi település határában vettem útszéli árustól miközben ralliztam át dunántúlra az új szekszárdi M9 hidon........

egyébként minden más zöldség és multiboltban vásárolt dinnye retek szar volt ami idén teritékre került......

#301429 pepe01 Előzmény: #301424

Az utolsó mondatokhoz csak annyit , hogy a Bőcsön palackozott Borsodi sör Norvég, Francia stb. gabonából készül !

Ahogy így elképzelem a szép Norvég gabonamezőket , hát ez mindent elmond!

#301427 Zabás Előzmény: #301424

De csak az íze kedvéért, nem kell messzire menni!

A hazai brókercégek a legdrágábbak!!!

Miért??

Hazai bókércégen keresztül szeretnél külföldi RV/Devizát/Indexet venni vagy adni sokkal drágább, mint máshol, miért mert minket mindenhol csak lehúznak.

Lassan olcsóbb lesz ha SAXON keresztűl veszel OTPt, vagy MOLT mintha hazai cégen keresztül! Szégyen és gyalázat!

De a a legjobban a szlovák tej esete idegesít 1/2 annyi , mint a magyar termelőé, viszont kint Ausztriában meg 1/2 annyi mint itthon! MIért?

MIt akarsz te itthon kezdeni, milyen vállalkozásban van szerinted fantázia? Már a drogtermesztésre is rátették a kínaiak a kezüket, már szt sem éri meg csinálni :)

#301424 Zabás Előzmény: #301395

lehet, hogy rosszul fogalmaztam, persze, most minden könnyebb és gyorsabb, mégis az internet korát éljük! Viszont a lehetőségek beszűkültek! Ha nem tudsz valami újjal előállni, csak a tucat közé tudsz beállni és talán a szinten tartáshoz elég lesz.

beszűkült lehetőségeket sem úgy értem, hogy nincs választék, hanem pontosan fordítva, mindenből túl sok van, ABC, Ingatlanos, autószerelő, gumis, ruha, bababolt, függöny stb.. a lista végtelen, szinte mindenből 1 utcában 2-3-at is talál az ember.

Ezért nehezebb most a helyzet, szerintem!!!

Ha meg gyártani vagy valami komolyabbat szeretnél csinálni iszonyat sok pénz kell hozzá.

A lehetőségek ilyen módon beszűköltek, kintről sem tudsz behozni oilyan egyszerűen, mert a jó dolgokra sokszór kizárólagosság van, ha meg behozod a kilós ruhát, abból is van minden sarkon 1 legalább!

Szóval én új vállalkozást ami menne, nehéz elindítani!

Gondolj csak az ingatlanpiacra, Mikor kezdtél hányan voltak/voltunk, és most? Mikor mi kezdtünk 8 éve még volt benne perspektíva és most?

IV. Árpád úton 5-6 ingatlaniroda van úgy, hogy 4 már bezárt! Káposztásmegyeren van 4 iroda 5 évvel ezelőtt szinte csak mi dolgoztunk ott a Pertner irodával együtt, azóta ők bezártak :(

Csemegebolt? Minden sarok párosával vannak a zöldségesekkel együtt és nincs valós nagyker ahonnan beszerezheti az üzlet a terméket, max METRO, de ausztriából olcsóbban megússza az ember, sőt ha kirepül angliába alidlibe akkor is jobban jár, mintha itthon megveszi!

Ezért nehezebb most!!

Mezőgazdasági ország vagyunk elvileg és mégis atz Osztrák / szlovák lisztet olcsóbban tudod megvenni, mint a Magyart! És ez a felsorolás sosem ér véget!

Na én ezért is akarok innen ebből a lehúzós gennyes oroszából eltakarodni!

#301408 Ibiza Előzmény: #301395

így van..

a "'boldog békeidőkben" a többség csóró volt nem voltak a társadalomban feszültségek..ezért voltak nyugodtak azok az idők

apám sokat dolgozott..normában 2múszakot vállalt.. ezért "jó"l keresett..(akkor még szombaton is dolgoztak)

7lakásos udvari bérházban laktunk.. a hónap elején mindenhol rántotthús..jóebédhezszólanóta..hónap közepe tésztanapok.. 20.a után jöttek a kölcsönkérők...

a hét lakásból 3ban volt tv..ha jött az angyal vagy a belfegor atáncdalfesztivál ..szomszédok hozták a süteményt a sört meg a fotelt..széket..jöttek tévézni..

3tévéből választhattál a boltban.. bécsből csempészett nejloning,kartonruha, kornavin óra volt a luxus meg halásztanyán a rántotthal és halászlé..a Gödörben.

#301395 Hathor Előzmény: #301389

Régen nem volt fillérünk sem, ma azért minden adott a hitelek világában, áru dömping van, mindent lehet árulni. Ües boltok hemzsegnek a belvárosban 50-100.000ért. Régen is ennyibe kerültek, vagy jóval többe :)) már 1989ben többet fizettünk bérleti díjat egy boltért.

Józsi tudja..

Egy vállalkozást egy nap alatt lehet csinálni, ma már egyszemélyes KFTt csinálhatsz egy nap alatt, és a törzstőke is 5milkáról lejött 500.000re. A divatárú akkor is ennyibe került majdnem Pulóver 2-3000Ft volt, de akkor 3200Ft volt egy havi fizetés átlagban!!

szóval nem biztos hogy rosszabbak a feltételek most

#301391 Zabás Előzmény: #301378

ma már ez is lehetetlen, semmi esélyed, akárcsak mosogatónak is elhelyezkedni itthon egy étteremben, nem hogy díszletesnek , vagy MEO-snak! :(

#301390 Ibiza Előzmény: #301387

én sem megyek de ha mennék akkor amit írtam.. a tenger hiányzik..

egy új helyen mire kiismered magad...itt ismerek minden rezdülést..

a gyökértelenek könnyebben mennek..

#301389 Zabás Előzmény: #301377

na igen, de régen fillérekből elindítottál egy vállalkozást, nem kellettek milliók, hogy megalkosd az elképzelésedet, nem úgy mint most!

Páromék mű virágoztak, szatyorban hordták haza a pénzt a nagybaniról, de jöttek a Kínaiak és annyi lett nekik! Pedig sokkal jobb selyemvirágokat csináltak.

Most próbálj meg könyvet vagy zoknit árulni, vagy megvernek, vagy a lecsuknak, vagy le sem szarnak, de estére egy BKV jegy ára sem jön össze! :(

Másik ma sehol nem keresnek embert csak a multik, azok meg kizsákmányolnak!

#301388 Hathor Előzmény: #301387

Én meg nem mennék sehova :)

Egyik ismerősöm sem boldog kint, egyedűl van mint a kisujjam.

van egy lány New Yorkban, mindig sír. Nem jut semmire, de kint van, mert Amerika, amegtakarítást ingatlan bérlésre, utazgatásra kint és haza repülőjegyre költi.

Én ezt kinőttem, 18évesen volt életcélom USAban élni, itt is van lehetőség. Kimegyek bármelyik építkezésre és felvesznek napi 5000ért segédmunkásnak -ha nagyon nem találok melót-ha jól dolgozol idővel többet kapsz. Na persze ez megint csak 120.000Ft havonta :)

#301387 Ibiza Előzmény: #301268

én mediterrán tipus vagyok..meghalnék kanadában..hosszú tél rövid nappalok rövid nyár.. ááá

inkább délamerika vagy ausztrália..és csak tengerparti rész..

#301383 Hathor Előzmény: #301378

Így van, most ne-m megy el senki dolgozni, mert két diplomával nehogy már 100ezerért elmenjen dolgozni, inkább nem dolgoznak, tudom mert ez megy az ismerősi körömben, egy éve nem dolgoznak, és sírnak, hogy nincs munka, de 100.000ért nem fognak keccsölni, mondják.

#301382 lackok Előzmény: #301377

Tényleg én is árultam könyvet kék vasdobozból a Móricz Zs. környékén, meg újságot a Borároson...

#301379 Benjoe Előzmény: #301309

Tisztában vagyok vele, de itt konkrétan Vancouver-ről volt szó. Azért jó tudni, hogy onnan kb 200 km-re van egy Summerland nevű terület. Csak annyi a jellemzője, hogy az éves napsütéses órák száma több, mint Honolulu-ban. Gyönyörű tó, hegyek karéjában, ami megfogja az óceán felől jövő felhőket. Igazi paradicsom, igaz ott meg locsolni kell sokat. De Kanada gyümölcsöskertjének is nevezik, és nem véletlenül.

#301378 lackok Előzmény: #301365

Vagy finnyásabbak a fiatalok..:)

Mikor én dolgozni kezdtem elvállaltam minden szart ami volt. A lényeg a pénzkeresés volt...

voltam kábeltv szerelő, ponthegesztő, MEO-s, mosogató, színházi díszletes (Vígszínház), stb...

#301377 Hathor Előzmény: #301365

Minden időnek van nehézsége. Te fiatalabb vagy szerintem.

1988ig mindenkinek volt munkája, Kádár mindenkit elhelyezett dolgozni, sőt nővéremet majdnem becsukták mert munkanélküli volt, Ő 1982ben végzett a suliban.

Vége lett ennek a szockó rendszernek, azt sem tudtam, hogy magamra maradva mit kéne csinálni, csak a vállalkozás maradt. 1989ben kiálltam a körútra könyveket árulni puskáról, meg a nyugati aluljáróba, meg zoknikat :) vállalkozni kellett, közbe rámszálltak a közteresek, kergetőztünk.. volt akkor is story, szenvedés

#301374 Ibiza Előzmény: #301206

vásárlásaid hány százalékát intézed a neten? hányszor vásárolsz ebay-on?