Regisztráció Elfelejtett jelszó

Dumcsi

Re: nincs cím

#301163 Kissherceg Előzmény: #301159

ázsia vagy mexikó.. boss polokat eredetiket vettem 2500ért angliában a hivatalos outletből.... mexikóból hozatták át. Én azért nem próbáltam biniszelni, mert se lém, se energiám erre...

#301162 matgab Előzmény: #301159

Halál van a kisker piacon, főleg a ruházatban, a nagykerben meg még inkább...

Persze ha épp van egy olyan piaci rés...CCsak nincs az embereknek pénze.

Én úgy látom, hogy nagyobb kakiban vagyunk mikro szinten mint társadalom mint eddig bármikor az utóbbi 20 évben.

#301161 hosszhuszár Előzmény: #301159

Kolléga.

Józsefvárosi piacon mikor jártál?

De ne a régi piac részre, hanem az újra menj, a volt ganz területre.

Érdemes ott alaposan körülnézni, mielőtt bármibe is belevágnátok, szerintem.......ha nem nézel alaposan körül, akkor belevágsz...ha alaposan körülnézel, halott ötlet lesz......

Mondjuk, gyerekcipő talán, de amíg kialakult vásárló köröd lesz, pont deficites leszel, szerintem.

A régi piac területén, ha a középső bejáraton mész be az első sor, a márka hamisított cuccok lelőhelye.......ott van minden, ha nincsenek vámosok, éppen......

Nézz ott körül......

#301159 Hathor Előzmény: #300662

Aki tud ilyen beker helyeket megírhatná. Régen olaszban tarvisio volt, ez gondolom lecsengett már.

Fodrászomhoz mindig jönnek barátnőjei, hozzák törökből a cuccokat, török cuccokat, amik a menő márkákat utánozzák. Ezek a gucci, meg többi márka. Azt mondja Isztambulba járnak és a boltokba eladogatják a cuccokat, és megyeget.

Nem tudom merre vannak ilyen helyek, csak kíváncsi lennék, ha bécsbe megyek akkor mellette például scwechat, ott vettük mobiltelefonos időmben a telókat. Olaszban volt tarvisio. Milyen helyek vannak még, ahova kijárnak cuccokért?

Páromnak szeretnék egy gyermek cipő boltot nyitni, zokni harisnya, fehérneműkkel. Zokni harisnya nagykerünk már volt a nővéremékkel a Garayn, így nem áll messze a dolog, bírtam a kisker nagyker irányítását is nagyon régen.

Szóval jó minőségű gyermek cipőket, szandálokat szeretnénk árulni, erre keresünk kapcsolatot. Szupi, szamos, falcon szerű lábformáló cipőket. Ez tetszene asszonyomnak is, így ez előtt állunk, de van még pár gondolatom.

Szerintetek fel lehet kutatni nyugaton egyedi márkákat itthon megfizethető áron behozni? például olaszban? Érdemes lenne egy kinti expora elmennem szerintem.

Mi 8-9000ft-okért vesszük ezeket a szandikat és imádják a gyerekek, jó minőségűek, a harántjukat emeli, van benne ferde talp, a süllyedt bokájúaknak. Zuglóban van egy két ilyen bolt elég jól pörögnek.

#300662 Ricsi Előzmény: #300650

Jobban megfogalmaztad, igen, az alapanyag ugyanaz. Eddig, a német pólónak nem az volt az alapanyaga, mint a lengyelnek, most már az.

A tartósság kérdése érdekes, mert ugye, 1 seggel két lovat:)

Gyártsunk tartós dolgokat, és kérjünk érte sok pénzt. Bőven sokkal többet, mint amennyit megér. Mert tartós. Persze azért vegyük rá a parasztot, hogy fél év múlva cserélje le, mert más lett a divat. Ha a Tesco-ban vásárolsz, mindig követed a divatot, mert fél év alatt tönkremegy. Na és? 2 000 Ft. volt, fél év alatt is többet költöttél a mosására, vasalására, mint amennyibe került.

#300650 hosszhuszár Előzmény: #300619

A németek, sosem vitték "túlzásba" az öltözködést, mint mondjuk itthon....

A ruha lerágott csont lett, bemész a gazdaságosba, és felőltözöl 3000 e, na jó 5000 ft-ból.

Ruha az is, lehet, hogy nem az utolsó divat szerinti, de kit érdekel?

A tartóssága, anyaga, már ugyan az, ahogy írtad is....

Az összes nagykeres itthon, szinte lengyel ország egy falujából, és olaszország egy falujából szerzi be az árúját, mindenki ugyan azt árulja.....

Itt is globalizálódott a piac....

Az a szűk réteg, aki meg nem akar egyenruhában járni, az megveszi a guccit, vagy a méreg drága itthon gyártott márkás termékeket.....

Persze az alapanyag ugyan az mint tömegcikké, csak azon kicsivel több strassz van, és rá van nyomva, hogy MISSó, mert abban sikk járni a dizsibe........:)))

#300619 Ricsi Előzmény: #300609

Műszaki cikkekre igaz. Mindenképpen. Könyvekre, lemezekre szintúgy. Csak gondolkozom, régebben milyen boltok voltak:))

Ápisz nem kell, azt tényleg minden multi árul, és nem is lehet tán fenntartani egy üzletet 10-20 forintos füzetek eladásából. A nagyobb cégeknek külön beszállítói vannak, a magánemberek meg nem csinálnak forgalmat.

Tehát eljutottunk a ruhához asszem. 2-3 hete voltak nálunk német fiatalok. És azt állapítottam meg, semmivel sincsenek jobb ruhákba, mint a magyar fiatalok. Bár nem értek hozzá, pár éve még észre lehetett venni, hiába csak farmer-póló, akkor is látszott a ruha tartásán, esésén, hogy jobb minőség. Most már nem látszik. Miért? Mert ugyanott gyártják ugyanazt. Mert a gyárak elvittek mindent ázsiába, mert nekik úgy érte meg. Szóval, már nem látom azt sem, egy belvárosi ruhabolt miért lenne jobb, mint egy plázai. Nem látok akkora különbséget. Persze, van Gucci, meg mittomén még mi (továbbra sem értek hozzá), de ha olyan boltok lennének, az sem dobna téged fel szerintem. Sajnos véget ért, hogy sok bolt legyen, mert nem tudnak megélni.

#300606 Ricsi Előzmény: #300599

Elég annyi szerintem, mert a neten nézed meg a cuccot. Összehasonlítasz pár mosógépet, kiválasztod, és megveszed. Erre elég egy óra.

De vannak pl. ilyen multik a Pólusban is (ingyenes), meg a város szélén nagy áruházak mellett. Soroksáron a Tesco mellett Media Markt, az Auchan mellett meg Electroworld. De általában tesco-ban, Auchanban is meg tudod venni az átlagos minőséget.

#300599 Hathor Előzmény: #300594

Ha a mosógépet megkapod a körúton 100ezer helyett 80ezerért, akkor fogsz találni parkolóhelyet rögtön, de így is, csak fizetned kell, egyébként mindenhol kell, talán Arénában nem.Árkád, dunaplaza, Westendben kell egy óra után, de még az ikea-sugárban is. Lurdyt nem tudom, oda nem jártam sosem.

Egy plázában meg pont nem töltesz egy órát.

A pláza előnye a mai társadalomnak:

meleg van, nem kell kabát, nem ázol el, nem leszel koszos a sártól, piszoktól,nem kell sokat sétálni egyben vannak a boltok, szórakoztatás is van többnyire programokkal, igen a parkolás is, csorda szellem, ha üres lenne az áruház,annyira ott sem lenne jó vásárolni.

Nekem is ez a véleményem…

#300594 Ricsi

Nekem is ez a véleményem. De ezért nem csak a globalizáció a felelős. Kenjük rá Demszky-re. Mert ha venni akarok egy mosógépet pl, nem állok meg az üzlettől 3-400 méterre a körúton, vagy valami kis mellékutcában. Elmegyek egy plázába, és az ingyen parkolóba még le is hozzák nekem az árut.

Parkolási lehetőség nélkül senki nem megy el vásárolni.

Re: BNV

#300583 Hathor Előzmény: #300561

Annyira nem lehettek szépek, ha egy órn belül azt is meg tudtad nézni :)

Szomorú helyzet,igen a globalizáció..

#300580 Hathor Előzmény: #300564

Mi is ott voltunk a körúton a Balhánál kapu alatt több évig. Akkor divatárúztunk Tőletek a Garayról hoztuk a cuccost a lengyeleknek, oroszoknak.

Ez is már 20-23éve volt

#300561 hosszhuszár Előzmény: #300386

az volt.. nekünk egy órába sem telt, és végeztünk.

Okafogyottá vált ez a kállítás, az internett miatt....szerintem.....

Voltak azért kiéllítók, ha valaki célirányosan megy ki, és tudatosan keres, pl fűtési rendszereket, kazánokat, Butorkínálat is szép volt, igaz, kevés, de volt.....

Volt egy Kínai öltönyös, szép öltönyei voltak...:)))

#300443 Hathor Előzmény: #300426

be-be.. az egész körút lehúzta a rolót!

József körúton minden második üzlet üres, de már bárhol kapok, ahol gondolom. Váci utca? nem probléma, Teréz körút? nem probléma.

Kellett nekünk ez a globalizált világ a mindenféle csilli-villivel.

utálom az egész plazma tévés, iphonos, ingyen hiteles, szamélyenként egy kocsi, egy lakás globalizációt, ami kinyírja földünket, érdektelenné teszi a népet.

Minden van, nem kell semmiért küzdeni, mert mindent eléd tesznek, sőt, már a klotytóra is kisautóval jársz lassan.

#300430 zeeh_ Előzmény: #300426

Igen, a Lurdy szellemplázában egyre több bolt zár be, pedig előtte sem volt valami felkapott hely.

Nekem ebből a szempontból tetszett, hogy nem volt sosem tömegnyomor, viszont a boltosok szemszögéből ez katasztrófa.

#300426 Ricsi Előzmény: #300386

Ezért nem mennek ki más kiállítók. Mi is voltunk néha, de egyre kevesebb az ember, mert ez sokakat nem érdekel. De a kiállítás árát meg horror áron adják, esélytelen a megtérülése.

És ez is egy olyan magyar ördögi kör.

Tegnap voltam a Lurdy-ban. Pizza Hut bezárva, másik étterem bezárva. Pedig mindig ültek bennük. De gondolom, a bérleti díj kikészíti őket. Így egyre kevesebb dolog van nyitva, egyre kevesebb ember megy be, így megint bezár egy adag, stb, stb.

#300386 Hathor Előzmény: #300352

Nem a kínai cuccon van a lényeg, ha hoznak valami jó cuccot ok.

Majd egy jó kínai, vagy Ázsiai standot mondj nekem onnan légyszi, mert egyre sem emlékszem :))

Hol van már a régi BNV? Hol van a régi társadalom, kereskedelem? régi jó kis market, ahol hemzsegtek az emberek, egy gyufa szálat nem lehetett leejteni ott. Most meg távcső kell, hogy emberrel találkozzál ott, és valami értelmeset találjál. Régen egy egész nap is kevés volt kint, tegnap egy óra is egy örökkévalóságnak tűnt.

A masszírzó baromságokat mindig tudják kínálni, 900.000Ftért komplett SPA ágyat, meg a pár ezres masszírozó teniszlabdát. :)

Ja meg a jing-jang csoda kenőcsöket.

Vicc

#300352 hosszhuszár Előzmény: #300351

Ok :))

Egyébként, idáig is rengeteg, Kínában készült cuccot vettünk, legyen az bármi, csak nem tudtunk róla.......

Akkor, amikor ugyan azt a cuccot, kínai kínálja, rögtön leértékelődik a szemünkben......, pedig.......