Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

RFV

Re: nincs cím

#298937 zeeh_ Előzmény: #298935

Látva az elmúlt hetet, Marosvásárhely és BUX tagság könnyen elrepítheti 10k-ig.

Figyelni, mert most jöhet némi vissza 8000 alá egy kis öntés után.

#298935 matgab Előzmény: #298931

visszavásároltam a pakk 98,78%át. Így azért jobb érzés.

Nem fog ez esni, holnap bejelentik a Marosvásárhelyt, utána a BUX tagságot, nemzetközi small cap minősítést.

Jövőre megnyerik Brassót, 2 év műlva meg Bukarest egy részét, és néhány ksiebb Mo-i projektet.

3 év múlva Richter áron felvásárolja valami Eon, vagy MOL szintű cég.

Ha már lemaradtam a 90-es évek "ingyen" kibocsátásairól, most kárpótolom magam.

Szerintem egy hónapon belül meglesz a 10k simán, de lehet, hogy akár 3 napon belül is.

10-12k között még növelem a pakkom, addig már csak évezem ezt az SZPSZ-t (Száguldás, Porsche Szerelem).

3 év múlva, ha minden az elképzeléseim szerint halad meg visszavonom magam a munkaerőpiacról, vagy max részmunkaidőben nyomulok. Vagy a politikának szentelem az életem...:-)

#298934 Scipio Előzmény: #298928

Szépen lemaradtunk... Reggel a felét mertem csak visszavenni 7800-on a 7740-es átlaggal eladottaknak - pedig azok is csak felét tették ki a 6100-on eladott nagypakkomnak :(( Vártam én is egy kis korrekciót, 7500-600 környékére, ott terveztem a nagybevásárlást, így most csak egy kis sebtapaszra való van...

#298932 zeeh_ Előzmény: #298931

Lehet, hogy nem értenek velem egyet sokan, de nekem ez már lufinak néz ki, amire az i-re a pontot az teheti, ha Marosvásárhely is nyerő lesz + még kijön hivatalosan is a BUX kosár tagság.

#298931 rbbj11 Előzmény: #298929

ott a pannergy, az a vonat még nincs messze az állomástól....

De egyébként mehet bármeddig, akár lufi is lehet belőle 10.000-es árral napokon belül

#298930 matgab Előzmény: #298928

én is 7300 körül akartam visszavásárolni, aztán 500 ft-tal többért vásároltam vissza, igaz egy kicsit kevesebbet, mint anno volt).

(na jó az 5190-ig már én rántottam ki, ha lúd legyen kövér alapon.

#298929 zeeh_ Előzmény: #298928

Ez az, hogy én se.

Ezen a szinten már drágának tűnik, pláne, hogy közel 2000 pontot ment rövid idő alatt és vissza semmi nem volt.

#298928 Fornit Előzmény: #298926

ATH nap mint nap. Én sem tudom hol érné meg venni. 7500-650 között gondoltam ma, hát olyan nem volt. már a 8200at kóstolgatja.

#298926 zeeh_ Előzmény: #298925

Basszus, nem hiszek a szememnek.

8190

Csak megy fel és fel, korrekció nuku. Meddig mehet még? Itt már nem merek belevenni.

#298895 matgab Előzmény: #298870

a mai csaknem 8000-es árfolyamra tekintve nem tudom, hogy szomorkodjak-e , mert pénteken eladtam a pakkom negyedét kb. 7700-on, vagy örüljek, hogy a 3/4-ét megtartottam...

RFV (heti) elemzés 2010…

#298870 zeeh_

RFV (heti) elemzés

2010.09.06. 4:01

A múlt hét folyamán beért az árfolyam 2009 márciusi mélypontja óta elindult folyamatos emelkedése, a 6500 forintos szintet elérve megtörtént a kitörés a beszűkülésből. Ahogy látható a csatornában történő emelkedés során a 20 napos mozgóátlag végig támaszként funkcionált, míg a csatorna felső szára ellenállásként, a mostani kitörés során is a csatorna felső szárában akadt el az erősödés. Ha ki tud lépni a csatornából, akkor 9000, 9800 forintig száguldhat tovább, ellenkező esetben némi korrekció jöhet mely során támasz 7400, 7000 forintnál mutatkozik.

http://profitline.hu/technika/elemzes/189573/RFV_technikai_elemzes

9000-9800? Marosvásárhellyel meglehet szvsz.

#298837 holnor Előzmény: #298830

mindkettő :)

- ezt a 30%-os szabályt nm hallottam még, sztem cég/stratégiafüggő. azok az alapok, amik pl. a jegyzésnél beszálltak, hosszú távra terveznek (legalábbis eddig így nyilatkoztak). + azóta már jóval túl vagyunk a 30%-os hozamon.

- amit írsz az indexkövetőalapokra teljesen helytálló, de mondjuk egy abszolút stratégiát követőre, vagy egy sima részvényalapra nm, pontosabban nm teljesen. itt ismét belső szabályzatokon, kockázatkezelésen múlik a dolog. vannak persze limitek: a likvid részvényekből többet tarthatnak az alapok, v pl. B-kategóriásat nm vesznek egyesek.

számoljunk kicsit: 1% felett ugye jelenteni kell a részesedésszerzést. eddig csak az ING jelentett, tehát tegyük fel, h más alap nm került e szint fölé. az 1% 24k db részvény, ami a pénteki záróárral számolva zirka 185 millió, míg 6000-es árfolyammal 144m. a nagyobb részvényalapok által kezelt vagyonhoz képest ez a 40m (de még a 140 is) igazán nm nagy összeg.

egyébként még mindig várok új tulajról szóló bejelentést.

#298830 matgab Előzmény: #298819

Melyik része a miért? a CD-nél (hajól emlékszem) egy broki mondta anno, hogy ha 30% relizálnak valamin (gondolom hirtelen nem évek alatt) akkor realizálniuk kell.

A kapitalizáció növekedése miatt -meg ha volt olyan alap aki esetleg vett korábban is valamekkora mennyiséget, akkor a portfoliójában az árfolyamemelkedésnek köszönhetően a pakk mérete valszeg meghaladja azt a maximális limitet, amit egy RFV súlyú részvény betölthetett. (pl. egy BUX-os alap vehet a PF-jébe nem BUX-os de perspektivikus részvényeket is, mondjuk a PF 2-3%-nak megfelelően. AZ RFV messze a többi felett emelkedett, tehát a részaránya nőtt a PF-ben, ezért csökkenteni kell a részvénydb számot).

Ha egy részvény folyamatos emelkedésben van, mint az elmúlt 1 hónapban és utána még limittel ugrik is, az (ha volt benne alap) biztos, hogy automatikus realizálásokat generál -szerintem. Persze lehet, hogy tévedek, de logikusan hangzik, nem?

#298829 matgab Előzmény: #298819

Melyik része a miért? a CD-nél (hajól emlékszem) egy broki mondta anno, hogy ha 30% relizálnak valamin (gondolom hirtelen nem évek alatt) akkor realizálniuk kell.

A kapitalizáció növekedése miatt -meg ha volt olyan alap aki esetleg vett korábban is valamekkora mennyiséget, akkor a portfoliójában az árfolyamemelkedésnek köszönhetően a pakk mérete valszeg meghaladja azt a maximális limitet, amit egy RFV súlyú részvény betölthetett. (pl. egy BUX-os alap vehet a PF-jébe nem BUX-os de perspektivikus részvényeket is, mondjuk a PF 2-3%-nak megfelelően. AZ RFV messze a többi felett emelkedett, tehát a részaránya nőtt a PF-ben, ezért csökkenteni kell a részvénydb számot).

Ha egy részvény folyamatos emelkedésben van, mint az elmúlt 1 hónapban és utána még limittel ugrik is, az (ha volt benne alap) biztos, hogy automatikus realizálásokat generál -szerintem. Persze lehet, hogy tévedek.

#298819 holnor Előzmény: #298815

"30%-os profitnál az alapoknak realizálni kell. Ha volt alap, aki esetleg vett , annak itt 8k körül el kellett adnia."

miért is?

#298818 holnor Előzmény: #298810

egyetértek Matgabbal: rövid távon lehet visszaesés, ekkora emelkedés után ez teljesen természetes, de a mvásárhelyi bejelentés miatt a korrekció mértéke limitált (negatív hír esetén eshet nagyobbat, de szvsz ennek kicsi a vszínűsége). hosszú táv: nm tudok olyan magyar papírt mondani, amiben nagyobb lenne a növekedési potenciál.

#298815 matgab Előzmény: #298810

30%-os profitnál az alapoknak realizálni kell.

Ha volt alap, aki esetleg vett , annak itt 8k körül el kellett adnia. Sztem ezért volt ez a kisebb esés, de lehet, hogy még mindig esni fog.

De hosszú távon sztem még mindig a legperspektivikusabb részvény a BÉT-en.