Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

Re: ááá, brutális :(((

#299323 GáborGábor Előzmény: #299321

Gyakorlatilag, Eger sincs messzebb ...

Most mennem kell. Este leszek egy kis vitára kapható ...

#299137 Ibiza Előzmény: #298955

defenzív=védelmi, védekező

nem kell bedőlni mindennek.. mint pl intelligens mosópor

én 3-9óránál fogtam világ életemben a kormányt,mert az van tengelyben.. miközben a "szakértők" 10-2órát javasoltak..most már ők is a 9-3órát

1200es ladákkal tanultam vezetni..hátsókerék hajtás..nyárigumi..nincs szervókormány..

aki tud vezetni az élvezi a vezetést.. nem csak feszülten várja a váratlan eseményt..

de szerintemmár kiveséztük a témát..nem értünk egyet..mint rendszerint..

nem mondtad meg hol a tifelétek..Mezőkövesd tán ,)

#298955 GáborGábor Előzmény: #298871

A vidéki bringás nem arról ismerszik meg, hogy ganajos gumicsizmában, részegen, felmálházva, kutya kiséretében teker, sötétben kivilágítatlanul ...

;)

Érdekes fogalmakat kreálsz : "normál vezetés", "aktív vezetés" ...

Én lennék gyerekes?

:)

Felkészülten, előrelátóan kell fogadni a váratlan helyzeteket és folyamatosan tudatában kell lenniünk a körülöttünk zajló eseményeknek.

Számomra, ez jelenti a defenzív vezetést.

#298871 Ibiza Előzmény: #298862

ne gyerekeskedj.. kb 150 településre jártam dolgozni..most valamennyivel kevesebb de szelem az országot keresztbe kasul.. láttam éjjel kivilágítatlan bringást csutka részegen esőben 2gázpalackkal mellette kutya..ja és sáros gumicsizmában tekert..nem tudsz meglepni

merre van a felétek?

amit leírsz az a normál vezetés.. amit én vázoltam az a defenzív..amit én használok azt talán az aktív vezetés..olyan mint a jó taxis.. sztem..de te tudod jobban biztos..

#298862 GáborGábor Előzmény: #298820

Szerintem vegyél néhány órát valamelyik - valóban jó - autós iskolában. A defenzív vezetés fogalma nem a "nyuszi ül a volánnál" címszó mellett szerepel, hanem az "odafigyelek a környezetemre és rugalmasan beleolvadok" c. mellett - amihez hasonlót te is írtál.

Szerinted (főként) déli országokban miért nincs annyi gjm-re vonatkozó szabályozó tábla?

Gyere vidékre bátran! Felénk, meg lehet tanulni rendesen, a kerékpáros a valódi úr az utakon. Gyakran szabálytalanok és rengetegen vannak nyáron. Gondolom, még nem voltál olyan forgalomban, ahol kerékpárosoktól, kismotorosoktól nem látod az utca egyik oldalát sem. No, ez nem olyan, de az egyszerü magyar vezető részére legalábbis meghökkentő lehet ...

;)

#298820 Ibiza Előzmény: #298817

mellesleg az alább leírt defenzív vezetéssel veszélybe sodrod magad..hiszen sokan eléd mennek.. agresszívok ráddudálnak szűken eléd vágnak..te meg nagyot fékezel akkor hátulról kaphatsz egyet..

vannak ismerőseim akik így vezetnek..nekik egy komoly tortúra a vezetés..stresszes munkával teli..

nekem szórakozás..nem volt még olyan hosszú út amin elfáradtam volna.. a legtöbb 1380km volt amit egyszuszra egyedül.. csak tankolásra álltam meg..

#298817 Ibiza Előzmény: #298768

én inkább aktív vezetésnek hívnám a módszerem.. mert ráadásul még idealizálom az útvonalamat és az áthaladási sebességemet..de a lényege az..átveszem az adott terület ritmusát..ha 60-nal folyik a közlekedés akkor 60-nal megyek ha 50 akkor annyi..ha negyven akkor káromkodom de akkor annyi..(főleg vidéki városok..ahol az emberek megnézik egymást, az új autókat,ki kivel ül az autóban..) ha tudok menni akkor megyek.. a saját ritmusomban..

a defenzív vezetés NEKEM..a nevében is benne van védekező.. kb ezt látjuk ha vidékiek vagy külföldiek vezetnek a városban..probléma kerülő..maximális biztonságra törekvő

pl. belső sávban a megengedett sebességgel haladnak Budapesten a körutakon.. előírásszerű követési távolsággal..( azért a belső sávban mert akkor a jobb oldalon leparkolni szándékozó autók nem zavarják meg a teret.. ) feszülten nézik az elöttük-mellettük haladó autót és a legkisebb jelre azonnal fékeznek..ráadásul ott a GPS.. a vastag utakra hegyezve..

Re: Ezt az életszeretetet!!! Kirázott a hideg

#298805 banyaiz Előzmény: #298770

kemény, mennyi szenvedés van a világon, ember nem is tudja mekkora szerencse ha egészséges. Mondjuk nem hiszem képes lennék így élni, inkább game over, de respekt neki.

#298768 GáborGábor Előzmény: #298757

"vezettem kb 750-800.000Km-t..sajáthibás baleset nélkül..

elárulom neked a titkot...deffenzív vezetés az gáz.."

"Három tükörből vezetek (megelőzendő olcsó poénodat és még előre is nézek) tudom ki hol van..milyen a kedve..személyisége..látom tudomása van e rólam akit előzök..mielött fékezek a tükörbe nézek.. nehéz elmagyarázni..akkor tudsz vezetni ha mások hülyeségeit is ki tudod védeni..és ki tudod mert a szituációból és apró mozzanatokból látod a szándékot."

Érdekes ...

Akkor mi is lenne a deffenzív vezetés?

Persze, lehet, megint hülyeséget írok ...

Ugye?

Vagyis ...

Ezt, nem is én írtam ...

#298761 matgab Előzmény: #298757

Ezt hívják deffenzív vezetésnek, amit leírtál (kegalábbis ha a nőkre vonatkozó részt lehagyod).

Ettől függetlenül a bringás (Zenicai) pl. deffenzívkedhetett volna. Vagy ha szembejön veled egy kamion, aki valami miatt félrerántja a kormányt...

#298757 Ibiza Előzmény: #298730

"a közlekedés, veszélyes üzem."

nem mondod.. vezettem kb 750-800.000Km-t..sajáthibás baleset nélkül..

elárulom neked a titkot...deffenzív vezetés az gáz..

akkor jó ha az autó a tested meghosszabbított része.. nem gépészkedsz kínlódsz a technikával..hanem az a tested része.. harmóniában vagy vele..

mintha szeretkeznél.. (nővel) felveszed a ritmusát tudod mit szeret mit nem..nem erőszakolod meg..kedveskedsz és pakolod neki ami kell..

Három tükörből vezetek (megelőzendő olcsó poénodat és még előre is nézek) tudom ki hol van..milyen a kedve..személyisége..látom tudomása van e rólam akit előzök..mielött fékezek a tükörbe nézek.. nehéz elmagyarázni..akkor tudsz vezetni ha mások hülyeségeit is ki tudod védeni..és ki tudod mert a szituációból és apró mozzanatokból látod a szándékot.

#298730 GáborGábor Előzmény: #298695

"csak jelzem neked roppant toleráns és nyitott vagyok,alapból mindenki egyforma tiszteletet kap tőlem.. ,) a többi már az egyénen múlik..

ha valaki kérés nélkül belép a privát zónámba..vagy az én kontómra szórakozik (lásd bringás centizgetés..) akkor bizony ott előjön belőlem egy pedagógus szamráj.."

Valamikor, valaki, tanitott nekem afféle deffenziv vezetést ...

Ehhez kiegyensúlyozott hozzááláás szükségeltetik, tudni illik, a közlekedés, veszélyes üzem.

;)

Kína "kilóra" felvásárolja a világot

#298702 Netmaster

"Egy német hetilap nemrég elképesztő számadatokkal megtűzdelt statisztikát közölt kínai cégek világméretű befektetéseiről. Eszerint 2005 és 2010 között az egyes földrészeken, illetve régiókban eszközölt tranzakciók értéke a következőképpen alakul:

Egyesült Államok és Kanada: 33,7 milliárd dollár

Közép- és Dél-Amerika: 43,9 milliárd dollár

Európa: 36,7 milliárd dollár

Fekete-Afrika (Szaharától délre): 31 milliárd dollár

Arab világ (Észak-Afrikával együtt): 32,9 milliárd dollár

Észak- és Nyugat-Ázsia (Oroszországgal és Indiával együtt): 35,8 milliárd dollár

Délkelet-Ázsia: 29,7 milliárd dollár

Ausztrália: 33,3 milliárd dollár

A globális befektetések értéke öt év alatt meghaladja a 266 milliárd dollárt."

http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/kina-kilora-felvasarolja-a-vilagot-326448

Az angolai sztori se semmi...