úgy tűnik,, tévedtem, valóban 10k a cél
ezen gondolkozom, de lehet hogy a másik projekt megnyerésére kell spekizni?
ötös könyvet néztek? eq-nál 7800-ig látszanak a tételek.
Kemény, most látszik a 8500-as szint a könyvben.
Ez nagyon komoly lesz! matgab 10 rugós ára talán nincs is olyan messze.
Pont most akartam beírni.
Mivel nem gondoltam, hogy már erre a hétre eléri a 7000-et, majd a 7200-at, ezért a 7500 meglehet, mert azt se gondoltam volna.
Update: 7400 a legolcsóbb eladási ajánlat.
Update2: Kis genyák, már 7474.
Ez brutál lesz.
duplázódó ebitda, várhatóan újabb jó hírek. akartam realizálni vmennyit, de inkább várok. kisebb visszaesés nm zavar, de most erre sem látok nagy esélyt.
3-tól folyt. köv.
http://betc.bet.hu/topmenu/kibocsatok/kibocsatoi_hirek/105030509.html
a 2 zilahi szerepe kiderül a közleményből, a bukarestit viszont még mindig homály fedi.
"Az RFV a projektet két cégen keresztül valósítja meg. A társaság 100%-os tulajdonában lévő romániai leányvállalata, az RFV Energy Generation S.A. fogja megépíteni és üzemeltetni az energiatermelő egységeket, amely a lakossági és ipari fogyasztók hő- és energiaigényét biztosítja. A most pályázatot nyert, az RFV 51%-os és a Zilahi Önkormányzat 49%-os tulajdonában lévő RFV Distriterm pedig a település távhő-szolgáltatását biztosítja majd."
az eredmény a várt, a számok viszont jobbak. lehet, h mégsincs beárazva a projekt :) 7végén frissítem a modellem.
http://client.bet.hu/newkibdata/105028610/Zilah_RFV_kozlemeny_tozsdei_030910.pdf
Az RFV Nyrt. a következőkről tájékoztatja tisztelt Befektetőit: Az RFV Nyrt. többségi tulajdonában lévő leányvállalata nyerte meg a románai Zilah önkormányzata által a város távfűtési rendszerének korszerűsítésére és üzemeltetésre kiírt koncessziós pályázatot. Az RFV 9 Mrd forint összegű 4 éves fejlesztési programot tervez megvalósítani. A város távhő szolgáltatását 49 évre nyerte el az RFV többségi tulajdonában lévő leányvállalata, évi 4 millió forint koncessziós díj mellett. RFV a projekt pénzügyi hatásaként évi 1,5 Mrd forint összegű EBIDTA-val számol. A zilahi beruházás lesz a vállalat eddigi legnagyobb fejlesztése.
Zilah önkormányzata a mai napon hirdette ki, hogy az RFV Nyrt többségi tulajdonában lévő leányvállalata nyerte meg a város távhő rendszerének korszerűsítésére, üzemeltetésére és teljes körű távhő-szolgáltatásra kiírt pályázatát. A szerződéskötés még várhatóan 30 napot vesz igénybe. A fűtést a régi rendszeren az RFV 2010 november 15-ig tervezi megkezdeni. A most induló 4 éves időtartamú beruházási program összköltsége 9 Mrd forint, amelynek 70%-a várhatóan már a 2010-es és 2011-es üzleti évben megvalósul. Ezzel az RFV már a második romániai város távhő-rendszerének kiépítését és üzemeltetését nyerte el rövid időn belül.
A zilahi projekt EBIDTA termelő képessége mintegy 5000 visszacsatlakozó lakás esetén is már évi 1,5 Mrd forint, évi 4 Mrd forint árbevétel mellett. A programot az RFV 30%-ban saját tőkéből, 70%-ban bankhitelből, illetve a kötvényprogram keretében kibocsátandó kötvényekből kívánja finanszírozni. Az RFV eddig összesen 7 Mrd Ft értékben valósított meg beruházásokat, a zilahi beruházás lesz a vállalat eddigi legnagyobb fejlesztése.
http://maszol.ro/gazdasag/rfv_vissza_a_tavhorendszerbe_2010_08_19.html
nézd meg ezt is.
"Karvalics Attila sajtószóvivő elmondta, 2009-től jelen vannak a román piacon is, ahol eddig a gyergyószentmiklósi és a zilahi városi fűtésrendszereket korszerűsítették."