Háromszöget én is látok rövidebb időben is de tegnap óta nem tud kitörni, pedig már tegnapra vártam. Hacsak az a 150 pontos leszúrást nem nézném annak. Ki is csípte a stopom.
o)
Háromszöget én is látok rövidebb időben is de tegnap óta nem tud kitörni, pedig már tegnapra vártam. Hacsak az a 150 pontos leszúrást nem nézném annak. Ki is csípte a stopom.
o)
bocsánat hogy beleszólok...én aztán tényleg amatőr/kezdő/zöldfülű kinek hogy tetszik tőzsdéző vagyok...de nem értek bizonyos dolgokat nálad...
- egyértelmű h 10k vagy 100k a mozgást tekintve lényegében ugyanaz, de azért mégsem mert 100e vagy 1000e bukó/nyerő között komoly különbség van...ez kinek-kinek kockázattűrő képességén múlik...ez világos
- ha jól értem te egyszerre 100k-val is nyitsz, ergó jóval nagyobb a fedezeted/kockázattűrő képességed mint pl. nekem...aki ekkora pakkot egyben (de egyszerre nyitva sem volt) életemben nem nyitottam...mikor bírta volna a fedezetem akkor sem
- hsz-eidből úgy látszik grafikonokat készítesz...elemzel...képben vagy a folyamatokkal...megosztod/megbeszéled itt a fórumon mégis mintha érzésre kereskednél (én aztán tényleg ad-hoc és sokszor hülye makacs vagyok...ez hsz-eimből is látszik szerintem, de nincs időm rá és nem is értek TA-hoz)
- ilyen szűk stoppal (különösen olyan illikvid piacon ami az elmúlt időszakban volt/van) szerintem rosszabb az arány mint 10:1, nekem ez kicsit ellentmondásban is van a feltételezett kockázattűrő képességeddel >>>hogy stílszerű legyek: "A stoppokat kiszedik ugye?" :-D
- a 2. számlát (ami nekem nincs jelenleg bár egyre inkább napirenden) vagy pozi nélkül altatnám vagy ugyanazon termékekkel ellentétesen fedezetnek használnám ha nem teljesen biztos az irány...bár ezzel asszem sokan nem értenek egyet
nem kötekedni akarok - lehet nem is jól látom a fentieket - hanem kiváncsi vagyok hogy valójában mi alapján kereskedsz...itt a fórumon sokféle technikát olvasok (többé/kevésbé értem is) de nálad elakadtam kicsit mostanában ;-)
mi az alsó grafikon.. ahol a 20 az tényleg pattanás..mi húsz?
építő kritikám:
nincs háromszög, a felső szárát nem lehet így megrajzolni, hogy több gyertya teljes testtel kinn van felette. Egyébként is, amíg a forgalmi adatokat nem mellékeled hozzá, fals minden következtetés a háromszög esetleges létezéséről.
A fejváll még él, amit ha nem validálunk, abból az árfolyam lefelé lenne várható.
Az MA-k, a Bollinger közepével együtt erősítik egymást, amit nem vettél figyelembe a mozgás modellezésénél (ill. nem írtad le)
Nos a mai napi gondolataim a magyar buxra.
http://www.postimage.org/image.php?v=TsOx3aJ
Emelked trendváltó háromszögben van a kis fej-vállam, ami a nagy fej-váll jobb vállában alakul.
Az emelkedő háromszög szűkűlésében belefér egy lejövetel a trendvonal aljára. Fent meg volt a három érintés a bal váll, fej, jobb váll 23Ks ellenállási zóna érintésével. Az alsó vonalról felpattanás hozhatná meg a négy érintéses kirörést.
Igen, köszönöm, a múttkor valaki betette, és azonnal rácsaptam.
mT4-et nem ismerem, csak tudom, hogy van.
Meglesem, ezt is köszi!
Az az igazság, hogy ez a kályhám:
http://tools.boerse-go.de/index-tool/
Itt a felső 4 ből kettőben beállítom az snp-t és buxot, BUXot is reálban mutatja.
a trendeket figyelem, nem az értékeket.
Különben nem is értem hogy minuszban vagyunk most...a tegnapi uSa után azthittem hogy 23200 on leszünk már.
14.30as adat kivárás lesz, addig 23.050-22.850között mozoghat szerintem
Wizes,
ezt nézted?
http://www.futurespros.com/futures-indexes/hungary-14-futures-advanced-chart
Más:
ha letöltesz egy mt4 demot, ott be lehet állítáni, hogy egy csarton mutassa a dax-ot realban és az es.f-et reálban. (Nem %-os eltérés mint a stooq-on, hanem tényleg egy csartra rajzolja a kettőtt....)
Mond ez valamit, hogy kb 5 pontos sp emelkedésre alacsonyabban nyitunk? Valami előrejelzés a mai napra?
Hoppá, ez elég gyenge lett. 23Kra számítottam.
A angy fej-váll, kis fej-váll, mindkét jobb vállától eddig jó le.
Wizes,
ezt nézted?
http://www.futurespros.com/futures-indexes/hungary-14-futures-advanced-chart
Más:
ha letöltesz egy mt4 demot, ott be lehet állítáni, hogy egy csarton mutassa a dax-ot realban és az es.f-et reálban. (Nem %-os eltérés mint a stooq-on, hanem tényleg egy csartra rajzolja a kettőtt....)
Nekem is 2 számlám van, az egyik fagyasztóban, de nem jó stratégia, mert az oti bezúzásnál azért dobni kellett volna, csak egyszerűen elfelejtettem: 2 számlám van.
Mire észbe kaptam az összes nyereségem elszállt (kb 50%) és visszajöttem nullába.
Brrrrrrrrrrrrrrrrr!!
Amibrokiról tavaly lemondtam kb 1 hónap ismerkedés után, mert a franc fog annyit babrálni a xarral, amíg letöltesz, betöltöd, elemzel, addig elmegy száz pontot és 3 kontival 1 hónap alatt 1 perc alatt megtermeled az árát.
A stooqon szokom fdaxot és es.f-et promt reálban nézni pár vonalat behúzni mert ezt majmolja a fbux, és ez szinte bőven elég Markersen meg azonnal tudom a fibókat stb elemezni az fbuxon több idősíkon.
Már csak nyerni kéne.
;<))
Ricsi jól értelmezte az írásom. Én nem a startégiádat vitatom. De ha visszanéznénk, anno irtam, is hogy az egyik számlát talonba tettem volna.
Szóval nem a stratégia a vitatott, hanem az egylapra feltevés...
Mondjuk a másik számlán akkor indult volna a pozi építés, ha ez első számlán már jó stoppok vannak...
Én tudom, mit miért csináltál. Csak elmagyaráztam neked, mit írt szerintem Amatoregy :)
igen utólag rájöttem, ezt már beszéltük többször, nekem ezzel a részével nincs bajom, mert ezt egy számlán csináltam a másik ott várt még., meg a többi, ha kell még.
azért vagyunk, hogy megbeszéljük a dolgokat.
Megértem az észrevételeket, és köszönöm, viszont mások nem boztos, hogy tudják mi a taktika lényege, illetve mindenképpen hülyeségnek tartja, amikor másról lehet szó.
Shortok meg vannak?
23.2K fölött kiabáljatok, hogy most vegyél öreg, ha indokoltnak látjátok, azt megköszönöm majd. Vagy 22300alatt, hogy ne bámuljam végig.