Regisztráció Elfelejtett jelszó

Napi blog

Re: nincs cím

#294895 Kissherceg Előzmény: #280167

OTP-be ragadtak a magyarok és japán jen (blog)

Furcsa módon az a legenda járja brókerkörökben, hogy a 2008-as válság egyvalamire megtanította a magyar befektetői társadalmat, a stopok használatára. Ehhez képest a múlt héten legalább öt barátom mesélte el, hogy 5800-6000 forint magasságában beragadtak OTP-be, s ha visszamegy, eladják. Kérdeztem én, hol volt a stop? Nem figyeltem. Nem használok stopot. Úgyis visszamegy. Hangzottak a válaszok. Akkor ez most kellene, kellett, vagy kellett volna egy bear market örökös ciklusában? Vagy ez a "slope of hope", a "one last uptick" jelensége? Vagy a türelmes befektetők, aki majd elnyerik méltó jutalmukat? Nem tudom.

A másik legenda, a japán jen. Sok-sok éve hallgatom tapasztalt devizaspekulánsoktól, hogy most már tényleg itt a jen gyengülésének az ideje. Lehet. Azonban én nem hiszek benne hosszútávon, a már korábban leírtak miatt. Mivel a hitelleépítés korát éljük, ezért a keresett eszköz az lesz, amiben felvették a hiteleket. 10 évig csüngött a carry társadalom a japán jen csecsein, a pozíciók zárása még hosszú évekig elegendő keresletet biztosíthatnak a jen iránt. Érdemes egy hosszú, havi chartot megnézni a dollár-japán jen relációban. Na ez az a chart, ahol egyetlen bullish jelet nem lehet felfedezni. Csökkenő trendvonal, letört háromszög, ebből a célár 0,5 körül. A trendhez tartozó 210 hónapos mozgóátlag magasan az árfolyam felett. Persze éves távlatokban, ettől napi, meg heti szinten akárhová mehet, pláne, hogy többéves mélypontot kóstolgat.