gyönyörű....3 hónapos bontásban megrajzolták a fejvállat..most mehetnének a pichába a farkukkal egy mikiegeret rajzolni
gyönyörű....3 hónapos bontásban megrajzolták a fejvállat..most mehetnének a pichába a farkukkal egy mikiegeret rajzolni
szerdán már nem érdekel, mert hajnalban elutazom franciaországba...ma is gondolkodtam az eladáson, de aztán fél háromtól nem voltam gépközelben, egy hivatalba kellett mennem, és csak zárás után értem vissza...napi minimumon van ez a szar, csak ezt nem tudom miért verték be....úgyhogy nekem holnap vége, mert 1 hétig nem tudok ránézni....xopják le a faxom az usa barmok
holnap,legkésőbb szerdán eldől.Longolok,eddig nem rózsás,lehet nem is lessz az,mai napot látva :)
ez a mai usa teljesítmény megint gyönyörű....egész nap pluszos futik, egy csomó jó akviziciós hír, egy elfogadható makro és összefossák magukat...kilövést nem vártam, de egy gyenge plusz igen....mégis mi kellene hogy legalább egy kicsit melkedjenek....majd jön megint az a **** szöveg, ami a kedvencem a portfolion, hogy megunták az esést....általában olyankor, amikor én kiszállok, hogy véletlenül se jöjjön vissza a pénzem...majd megint jön egy sc nap, amiből persze kimaradok....
augusztusban 15 kereskedési napból 5-öt emelkedett az usa....baromi gyenge teljesítmény ilyen gyj szezon után...júliusban 21-ből még 13-at....meg is látszik az eredményeken....
a turistaszezon úgy látszik idén augusztus 1-2 hetére korlátozódott, és 275-276 volt az alja....ha belegondolok, hogy talán 290 lesz a teteje...hát nem egy nagy biznisz....főleg úgy, hogy szerintem legközelebb a 290-ről sem fog gyorsan lejönni...
276-ért azóta is vettem, de nem sok, a tavaszi mennyiségnek az ötöde....komoly huf gyengülés kellene, hoz ez valamit hozzon....ami a tőzsde 3 hónap alatt hozott, azt az elmúlt 3 hét szinte teljesen elvitte....úgyhogy holnap kiszállok, mert nem leszek 1 hétig....most orosz piacban voltam, de az is nagyon gyenge....semmit sem hozott vissza, pedig azt hittem a magyar veszteségeket csökkenti...augusztus 2-i kitörést megvettem, és hát az fals kitörés volt....kötvényekben nem hittem, pedig az nyugodt formában elég jól hozott volna augusztusban....oda visszamentek a hozamok, ahol kósa és szijjártó előtt voltak, 260-as huf-nál....nem gondoltam, hogy így meghúzzák...így nekem az augusztus egy tisztes veszteséggel zárul....és mivel ez nekem nagyon hasonlít 2008 augusztusára, amit brutális bukó szept és okt. követett, ezért azt hiszem hanyagolom a témát egy darabig....
Ma 275-ért 2 részletben egy tisztes summát összeszedtem...semmi érdeklődés nem lehetett iránta, mert az eladók hívogattak...remélem ebbe nem ragadok bele...persze még szívesen átlagolnék lefelé mondjuk 270-ig...
most is bent ülök a házban és a mesterbácsi a nyilsázárókat javítja (gumik elfagytak, ablak görbén áll stb.), hogy télen még kevesebb hőveszteség legyen.
a tetőjavíás is megvolt, már nem ereszt az ereszcsatorna és nem ázik be a kémény mellett a tető...
szal van mire költeni.
ui. látom az EURHUF megrekedt 280-on, lehet hogy ha teljesen kisüt a nap (és a turisták megjelennek - ha megjelennek) lezúz 270ig vagy alá?
uui. igaz még pár hónapja 265 alattit vártam, de most már az éves turistalehúzósdit sem látom annyira biztosnak.
uui. őszre 290 borítékolható. a devizahitelesek hitelátváltása huf-ra nem lesz senkinek sem olcsó, főleg nem azoknak, akiknek devizahitelük van.
Szia!
Gratulálok a felújításhoz!
Nagyjából igazat adok Neked.
Árvíz ügyben úgy látom, hogy ez egy elhanyagolt, gondozatlan ország....egyáltalán nem volt erre az időjárásra felkészülve...a védekezés már utólag köpönyeg volt....előtte kellett volna a csatornákat védműveket rendben tartani...nálunk is az utcában a csatornalefolyók teteje vastagon tele volt falevéllel, gazzal, aszfalt zuzalékkal...én rendszeresen kapával, lapáttal kipucolom, de rajtam kívül senki az utcában....szerintem flúgosnak tartottak, de lexarom őket.
okosabbnak láttam lézárni a tőzsdei szerencsejátékot.
és most már csak kívülállóként kísérlek benneteket.
közben a házon a héten telepítik a solarpaneleket, kutat furattam, jön a fatüzelésű kazán.
asszony aranya meg szépen emelkedik.
az eddigi tanulságok:
1. kisbüfi = szopács (nekünk csak a szerencse segít, mert a nagyok csakis a kicsik pénzét vehetik el - a csártos és elliotos kapaszkodók arra szolgálnak, hogy lelki támasz legyenek az igazunk nyugtázásában)
2. ha van pénzed fektesd be - magadba (ne holmi papírfecnikbe, amiknek vélt értéke a valós többszöröse)
3. ha nincs (felesleges) pénzed, ne tőzsdézz (beleértve az összes pénzedet, mert semennyi sem felesleges)
4. amig kint a vidéken zuhog az eső (árvízek, áradások...), minden tőzsdéző illető vesztesége puszta gyerekes hisztinek tűnik és öröme meg hányingert keltő kapzsiságnak (szal óvatosan a nyafival és még óvatossabban a nyerős örömmel)
Viktor beszéde jó volt 29 ponttal vsz, csak hát az ördög részletekben van. :D
na írok, mert eléggé elsüllyedtem:))) nem megy a börze...nincs ebben az országban semmi potenciál, ráadásul most az időjárás okozta károk miatt a mezőgazd is kampec....kis túlzással a fél ország összedőlt...közben jóízűen trianonozunk, 56-ozunk, nagyimrézünk foglalkozunk mindennel, csak a gazdasággal nem....most jó a kommunikáció, mert mindenki hallgat...ha megszólalnak, akkor lesz megint gebasz.
Varga mondandójának jelentése számomra kivonatosan:
1. Nincs államcsőd közeli helyzet
2. Tarthatónak a hiánycél
3 Bajnaiék hazudtak az állapotról
Ráadás ami kiszivárgott SZJA 16%-os egyetlen sávval tervek szerint.
Ez mi? Ha a gazdaság sokkal rosszabb helyzetben van mint Bajnaiék kommunikálták, akkor lehetetlen tartani a hiánycélt. Egy ellentmondás. Ha a gazdaság rosszabb helyzetben van mint átadáskor jelezték (ami azért akkor sem volt egy acélos helyzet) akkor, hogy lehetne adót csökkenteni? Második ellentmondás.
Ezen kívül elhangzott az is tőle, hogy ebben a piaci környezetben nagyon meg kell fontolni a nyilatkozatokat. ehhez tedd hozzá az elmúlt napok, hetek egymásnak ellentmondó kommunikációját.
Azt tudnám Járainak mi erről a véleménye, tőzsde elnök, jegybank elnök volt, és ehhez adja az arcát ez nekem durva.
Szíjjártó Orbán szóvivője...nem a kormányé, Orbáné, tehát amit ő mind, az olyan mintha Orbán mondta volna...innentől súlya van a szavainak...Kósát lehet bagatellizálni, Szíjjártót nem...ha nem mentik fel, az olyan, mintha mögé álltak volna....pedig 1 hét után nem fogják felmenteni...innetől Vargha M. mondhat, amit akar, ő "csak" egy államtitkár...ráadásul a 3,8 %-kal matolcsy ellen is beszél...ha Matolcsy csúcsminiszter, akkor ő miért nem szólal meg? És Navracsics vagy ne adj Isten OV? Várnak arra, hogy Mr. IMF mit enged meg....
euro ott folytatja, ahol pénteken abbahagyta: eurusd éppen: -1,81 %.
tovább szekírozzák Simort....ezt se fogja a piac díjazni...felhívja amerikai barátait, aztán azok megint szivatóra teszik az országot:
http://www.origo.hu/itthon/20100606-kihelyezett-kormanyulest-tart-a-fidesz-lovasberenyben.html
hát igen, de sokan mondták azt is, hogy 250-260 lesz nyárra, ami még mindig előfordulhat, de most kicsi az esélye....az elmúlt 2 nyáron bitangul beerősödött, és az sem volt megírva sehol, hogy a kétharmados kormány ilyen béna lesz.....azért az hiszem 1,2 alatt eurusd-t sem sokan gondoltak február-március tájékán, hisz a 2009 december eleji (azt hiszem 7-8 volt) első eu leminősítéseket és rossz híreket 3 hét alatt feldolgozta a piac és januárban minden szárnyalt vígan tovább....szóval hasonló hírekre is jöhet egészen más reakció