hát azért itt nyílik meg, mert itt a legnagyobb az antiszemitizmus és olyan rosszul érzik magukat!
hát azért itt nyílik meg, mert itt a legnagyobb az antiszemitizmus és olyan rosszul érzik magukat!
http://hvg.hu/kultura/20100902_izraeli_kulturalis_inbtezet_vilagelso
Gondolom, ez is teljesen "véletlen" lehet, hogy pont itt nyílik meg. Sehol máshol nem találtak neki az egész világon, csak Magyarországon.
"Az AP hírügynökség szerint a világ első izralei kulturális intézete Budapesten nyílik meg. Az igazgató, Balázs Gábor elmondta az AP-nek, hogy a pénteken nyíló intézet Izrael mozaikszerű kulturális sokféleségét akarja bemutatni a nagyközönségnek. Zsidó, keresztény, arab és más írók, illetve művészek jelenhetnek majd itt. Natan Sharansky, a Jewish Agency illetékese azt mondta a hírügynökségnek, azért Budapesten nyílik meg az intézet, mert Magyarországon nagy zsidó közösség él, amelynek létszámát százezerre becsülik. Helyi üzletemberek és vállalkozók szintén partnerséget vállaltak a Jewish Agency-vel a projektben. A Jewish Agency feladata egyébként a külföldön élő zsidókkal való kapcsolattartás. Szombaton az intézetben az izraeli csellista, Hillel Zori lép fel, és magyar roma zongoristákkal játszik majd együtt."
Hát igyekeznek belőle előnyöket kovácsolni. Sikerrel.
"(valójában az olajért meg nem volt rajta sapka)" még helyesebben: nem volt rajta kipa. :)
mert israel terrorista állam..és van egy nagy tesója usa..ezért nagy a pofája
fura nem? atomreaktorral és atomfegyverrel rendelkező országok akarják azt másoknak ne legyen ilyen.. teljesen erkölcstelen és egyenlőtlen gondolkodás..
ne feledjük iraqot is elvileg ezen címszó alatt szállták meg..(valójában az olajért meg nem volt rajta sapka)
leszokhatnának már a zsidók erről a holocaust nyavalygásról.. már 1200bőrt lehúztak róla.. emiatt kelt sok fiatalban ellenszenvet..dolgozzák fel lépjenek előre..nem én voltam nincs semmi felelősségem ennek kapcsán..tartozásom meg pláne nem..
nem ismerem az atomenergiákról szóló nemzetközi egyezményeket, de szerintem tiltani nem tiltja semmi, csak feltételekhez kötik... gondolom
Reméljük, nem teszik meg.
Bár nem is igazán értem, milyen alapon tehetné meg. Vagy van esetleg mondjuk egy ENSZ határozat a reaktor tiltásáról?
volt olyanról is szó, hogy a török miniszterelnök megy majd egy segélyszállító hajón gázába, a török hadiflotta kíséretében. arról tudtok valamit? vagy nem merte bevállalni? :)
Sajnálja talán?
Igyekszem pótolni idejekorán ...
erre is külön topic van már? :D
Nem baj, legalább a Mo. topicból kiszűrödik ez a témaszegmens :))
üzleti érdek rasszistának elmaradottnak titulálni Magyarországot..
akkor miért jönnek ide csőstől az israeli zsidók lakni..befektetni..este egyedül sétálgatnak ortodoxok..gyerekekkel..a kutya nem néz rájuk..próbálnák meg hollandiában angliában vagy a németeknél..
jó kép volt deáktéren zsidó ortodox család arab erősen vallásos családdal szembe sok gyerek csador .. mint rasszista ország
csak megjegyzem..van pár zsidó barátom..voltak jó zsidó orvosaim..kiváló tanáraim..
írtam már..
ember
magyar
kisebbséged
a normális sorrend..akkor nincs gond..nekem szinesen szép a világ..
az alábbi általánosításaim az ortodoxokra..a cionistákra vonatkoznak..valamint az itteni hazaáruló kollaboránsaikra és természetesen israelre mint államra... israel alakja is már jelzi az agresszivitást és arroganciát..
Ja, milyen okosan, látszik is... :)
apa tanítja a fiát..(ilonka/prüntyőke vicce de nem találtam ezért szabadon)
tudod fiam a zsidók elveszik a magyaroktól amit csak tudnak..
fiú: és ez nem zavarja őket,ne veszik észre?
na fiam ez a rasszizmus..