Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Ingatlan

Re: Új aranykort hoz a gyenge forint a Balatonnál

#29305 Hathor Előzmény: #29303

ok..látom érzékenyen érint a dolog.. pedig én tök jól elvoltam velük, beálltam melózni melléjük, jókat röhögtünk.. attól mert dolgozott nekem, nem volt az alklamazottam..

#29303 hosszhuszár Előzmény: #29302

Nálam a háznál dolgozók sem voltak melósok, de hagyjuk..........

#29302 Hathor Előzmény: #29298

Rám rámragadt az építkezés alatt :))

éppen elég melós járt nálunk az utóbbi két évben ;-)

aki a ház körül sürög, kapál, fűvet nyír, melózik az nekem melós..

A bolti dolgozó egy alkalmazott. Látszik, hogy kereskedő vagy.. :)

#29298 hosszhuszár Előzmény: #29295

Na ez egy érdekes hozzá állás, de inkább nem firtatom, de van ennek egy másik oldala is, ha az autómmal érkezek, a "melóshoz"arra is gondolhat, hogy ez biztosan kifog fizetni:)))

Ez az oldal is életképes, gondolom:)))

Érdekes, hogy neked ez ugrott, be, igaz, én, aki nekem dolgozik, vagy dolgozna, még nem neveztem "melósnak":)))

Nálam dolgozik, vagy fog dolgozni, vagy az emberem, vagy alkalmazottam..........

De nem vagyunk egyformák..................

#29295 Hathor Előzmény: #29193

mindenre van ember, csak meg kell találni! És nem nagy mercivel kell érkezni a melóshoz :)

#29193 hosszhuszár Előzmény: #29167

jó, a nyaralónk dunakeszin volt, ott 5e ft-ért nem nagyon volt ember, aki válalta volna:)))

#29167 Csokigyáros Előzmény: #29155

hát nekem van egy falusi néni aki, havi 5000-ért rendben tartja a házat, takarít, füvet vág, stb...

a környék megbízható, a rajgazom is kinn áll az udvaron, soha nem nyúltak még hozzá...

és az a csend... megfizethetetlen....

#29166 Hathor Előzmény: #29162

igen ez igaz.. de ezt csináljuk itthon is.. én éjjel nappal robizok. Ma is a kertet csináltam délelőtt, így háttérbe kerülnek a munkáim is.

#29163 hosszhuszár Előzmény: #29161

Na, ezt kell kinőlni, minek?

Jön majd az ingatlan adó, m eg még kitudja milyen adó.

#29162 hosszhuszár Előzmény: #29160

Egy nyaralónál oké, de egy ilyen tanya nagyságú birtoknál, már egy ember nem tudja rendben tartani.

Tudom jól, volt a szüleimnek egy nyaralója dunakeszin, mikor a gyerekeim 4 évesek oltak, kijártunk hétvégenként, a feleségem takarított belül, én meg a kertet csináltam:)))

Ez nem pihenés, szerintem.

#29161 Hathor Előzmény: #29155

egyébként az asszony is ezzel jön, hogy ne vegyünk semmit, abból utazzunk inkább.

Bennem mondjuk bennem van a birtokvágy. Ez az enyém, én csinálom, én építem meg, én dolgozom meg érte

#29160 Hathor Előzmény: #29155

a szegény rokonok pont ezt csinálják. Gondozzák, vigyáznak rá, locsólnak, fűvet vágnak, stb.. Egy ember több ingatlant elvállal és így nem kell horror árakat fizetni. Örülnek ha van munka. Ha pedig viszel egy kis páleszt, akkor kezet is csókolnak..

Érdekes világ.. Sok mindent nem tudunk a city-ben

#29155 hosszhuszár Előzmény: #29153

Hát nem tudom.

Ilyenen én is gondolkodtam régebben, de ha nem akarod a pihenésre szánt idődet terület gondozással tölteni, akkor fel kell venned egy , vagy több embert, aki rendben tertja, vigyáz a portádra.

Ez meg nem kevés pénzbe kerül.

Ezen a pénzen, inkább elmennék a családdal szállodába, ahol még az asszonyt is kiszolgálják.

Egy tanyán meg csak dolgozik az asszony, mint otthon, főz, takarít, stb...........

#29153 Hathor Előzmény: #29141

persze, Nógrádban is ez a baj. Én is akartam Salgóban-Somoskőn venni valami kis parasztházat befektetésnek, de állítólag a kisebbség romba vágja, ha nem vagyok ott.

Vannak rokonaim tanyavilágban és nagyon olcsó 1-3milkákért kapsz elég szép méretű tanyákat Kunszállás környékén. Veszik is a hollandok és szép kis oázisokat csinálnak a nagy semmiben. Hatalmas területek, szomszédok 500méterenként, homokos talaj, sík terep. Csak a puszta, gémes kút, kék ég látható a messzeségben, este meg ragyognak a csillagok a nagy sötétségben. hmm... vannak szép dolgok az életben alacsony áron is..

#29147 Hathor Előzmény: #29139

Persze..

Ha bárki elad bármit, azt is megpróbálhatjuk. Senki nem veszít semmit. Van már pár megbízásom a fórumról ,-)

#29141 Csokigyáros Előzmény: #29137

parasztház, korhűen felújítva és berendezve...

amúgy vannak kúriák is és kisebb kastélyok is, de már elkeltek, vagy nagyon lerobbantak...

meg hát a kisebbség sem mindegy....