jól értelmezem? Vagy majd a piac megmondja?
én éreztem , hogy valami erőteljes nyomás alá került a részvény.
Mondjuk a közleményt még nem teljesen tudom értelmezni.
Mi az a 7500-as opciós ár? Annyiért veszik meg tőle ezeket, vagy ennyiért veheti, vagy mi?
Vagy egy másik értelmezés:
Makra József birtokában 216000 darab van, mely hamarosan csökkentésre kerül az opciós ügyleten keresztül!
Azaz 7500 forinton!
Tehát irány a 7500!!
Király! Azonnal rá is vettem!
5811ről 5926os átlaggal ki, na nálam ez lett a vége.
szerk: lehet kicsit korán.
Az RFV Nyrt. Igazgatósága tájékoztatja tisztelt Befektetőit, hogy Makra József László, mint eladó és Soós Csaba, mint vételi jog jogosult között a mai napon részvényopciós szerződés jött létre Makra József László tulajdonát képező 192.000 db RFV Regionális Fejlesztési, Beruházó, Termelő és Szolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság által kibocsátott, egyenként 10 névértékű, névre szóló, dematerializált, törzsrészvény tárgyában (ISIN: HU0000089198), amelyek a részvénytársaság jegyzett tőkéjének jelenleg 8%-át alkotják.
Az opció időtartama: A vételi jogot a jogosult 2011. 12. 31. napjáig bármikor gyakorolhatja.
Az opciós részvények vételára: 7.500,- Ft, azaz hétezer-ötszáz forint részvényenként.
http://betc.bet.hu/newkibdata/104786335/Rendk_v_li_t_j_koztat_s.pdf
:)) 6300 volt a bekerem, most 6000, miközben a részvényeim darabszáma nem változott, ami csak 3 számjegyű...
Nem gondoltam, hogy ma így megugrik, sajnos az 5700-asokat eladtam tegnap zárás előtt...
6000 darab RFV-d van??
Az komoly!
Én is fullra vagyok RFV-vel. 6452-től lefele én is folyamatosan vettem! kiszámoltam 5936-os az átlagáram.
Én egész héten vettem az esést, tegnap is, bár ma még nem kaptam:)) 6300-ról lehoztam az átlagom 6k-ra, és ugyanannyi rv-m van...
ez a legjobb papper, nem is olyan rég, volt már 6300on, ahonnan 2000 alatt landolt.... ;)
én 98k-nak látom...Na akkor a 2 forintos kérdés: Melyik tulajnak volt 100k-125k részvénye?
aki még bele mer venni ezek után, annak is csak gratulálni tudok :S
Na ez még csinibb volt!24.000+38046 + 24.000+12.000 darab
Na akkor ezt jól megasszontam tegnap!
Viszont úgy néz ki cimboránk megszabadult a pakkjától, ez alapvetően jó hír!
Tudta, hogy minden amit elad 5300 felett az extra profitot jelent neki.
Mondjuk, hogy mi a fax-nak szabadul a BÉT legjobb részvényétől azt nem tudom.
Mindenesetre ezek gecó átkötések, mert bent álltam 5300 felett vételen és nem kaptam!
Ez alapvetően iszonyat szemétség, hogy ilyet engednek a tőzsdei rendszerbe!
Ha én kérném, hogy kössék át árfolyam alatt vagy felett 10%-kal tőzsdei ügyletként, akkor engem kiröhögnének a brókerek!
ma reggel -8%!! Látjátok, mennyire éreztem ezt a cuccot??!
Ez átkötés volt?
Hát ha csak az 5-ös könyvet nézem, akkor úgy látom, hogy még van az eladónak...
A kérdés az, hogy mivel ilyen szép intenzíven dobálja a pakkjait, hogy van-e olyan időpont, amíg el akarja adni a részvényeit, mert ha igen, akkor elképzelhető, hogy valamelyik napon arra ébredünk, vagy még inkább egy jó nagy 5-15%-os leöntéssel zárunk a piacon.
Tehát esetleg érdemes jelentős vételi tételt felhalmozni a -15%-os limiten.
Az mindenesetre látszik, hogy nem ér rá az ürge, és az is, hogy nem 5500 körül vehette.
Remélem nem az OTP akar most kiszállni...
Valakinek volt egy okos kérdése: mennyi eladás lesz még. Okos kérdésre egy hasonlóan okos választ tudnék mondani, pont annyi eladás lesz, mint amennyi vétel és ez a szám (eladások száma) valószínűleg konvergálni fog a végtelen felé remélhetőleg!
http://vg.hu/vallalatok/energia/a-klimavedelem-es-az-oroszok-322997
Erről egy Neoton szám jut eszembe:
Cirkuszt a pénzért, a parkett ma is megtelt,
Élő plakátok hirdetik a versenyt.
Valaki kiszáll, valaki elszáll,
Valaki a pálya szélén hot dogot és hideg sört kínál.
6220 felett észre sem veszed, és elhagyod a valóságot,
6220 felett átértékeled magadban a világot.
6220 felett senki nincs veled, közelbe kerül a távol,
6220 felett több már nem lehet a kerékbe zárt magányból.
Cirkuszt (tőzsde)a pénzért, a néző nem veszíthet,
Trendfordulóknál minden kiderülhet.
Valaki kiszáll, valaki elszáll,
És az este bármilyen kíváncsi, már csak szétszórt álmokat talál.
Tavaly márciusban együtt fordultak az Otp-vel....Most kiváncsi leszek.......