Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sport

Re: nincs cím

#281438 banyaiz Előzmény: #281428

érdekes egyébként, hogy annak ellenére mennyire 0 ez a magyar foci mégis néhányan elég jól megélnek belőle, ilyen teljesítmény után nekik kellene fizetni egyáltalán vki megnézi. :D

Nem követtem annyira MLSZ ügyeket nem tudok hozzászólni, Koemannt egyáltalán már leigazolni sem kellett volna, kár sok pénzért edzőt szerződtetni, bőven jó egy olcsó megoldás is, nem hiszem azon múlna most az eredményességünk, ahhoz először kellene legalább 11 focista.

#281428 matgab Előzmény: #281404

Cashtelekinél elég csak azt megnézni, hogy hogyan lett elnök:

Valamiért nem volt érvényes az első szavazás, és utána valamilyen jogi exlex állapot állt fent. A helyzet megoldása érdekében megállapodtak, hogy jó akkor mindkét jelölt visszalép és csinálnak egy új szavazást, ami már érvényes lesz. Az ellenfél (talán Bozóky) visszalépett, erre Cashteleki kijelentette, hogy nos akkor ő maradt az egyetlen törvényes elnök...

Nem emlékszem a részletekre, de ez volt a lényeg.

Meg, hogy ezzel a vak Koemannal, aki egy normális megyei 2-es edző szintjét sem éri el, pont a sorsdöntő svéd és portugál meccs előtt hosszabbított (gondolom, hogy azért, hogy ha ilyen kriminálisan teljesítünk azért se lehessen kirúgni, csak nagy lelépési pénzzel, amiből ,gondolom majd visszajattol), az sem azt súgja számomra, hogy bármilyen szinten korrekt ember lett volna.

Az én véleményem szerint Demszky mellett kellene, hogy üljön szigorított fogságban.

#281404 banyaiz Előzmény: #281394

Kistelekit nem tudom megítélni nem látok bele a részletekbe, de az biztos elmúlt 20-30 évben sikerült teljesen lezülleszteni magyar focit.

off: "x aki mindenkit kiikszel". :D Nagyon élethű , és érdekes megközelítés , szeretem az ilyeneket. Cheng nekem egyik nagy kedvenc, néha mikor csak úgy beleolvasok vhol ha gondjaim vannak, aztán rájövök milyen jelentéktelen dolgokon problémázok. :D

#281403 Zotya32 Előzmény: #281395

"Ez van, erre szoktam mondani, hogy miért PONT A FOCI működne az országban, mikor semmisem működik, úgy ahogy az kellene? "

Ez így igaz. Meghalt a Remény is.... már csak vergődik ez a terület, nem is ország ez már, hanem már csak egy "szemétdomb". lepusztult itt minden, lelkileg és fizikailag is.

#281395 matgab Előzmény: #281322

Szerintem ennek elsődelgesen az az oka, hogy a sportba kevés pénzt ölnek és még azt a keveset is kilopják.

Nincs divatja a tömegsportnak, nincsenek ingyenesen használható jó minőségű grundok, nem játszanak a fiatalok. A csapatok nem költenek utánpótlásképzésre, főleg nem tudatosan.

Vidéki kis falukban meg nem tudom mi a helyzet, de 15 éve akkor még biztos csak koloncnak kezelték azt, hogy ifi vagy serdülőcsapatot is kellett tartaniuk, ahhoz, hogy nevezhessenek. A gyerek meg vegyen meg mindent, és többször előfordult, hogy sajtá költségen kellett menni távolabbi településekre is.

Hát ez aztán tehetségkutatás.

Aztán van az a fajta magyar mentalitás, hogy ha valaki kicsit ügyesebb az mindjárt sztárnak érzi magát, az meg dolgozni nem hajlandó (persze mert nem kerül be az olyan csapatokhoz, akiknél hasonlóan ügyesek között járhatna). Jártam én "elit" focisuliba is anno, ott is az volt, hogy a szponzorok fiai meg azok a gyerekek játszottak csak folyamatosan, akiknek az apjuk meghívta az edzőt a meccs után néhány sörre...

Totál amatőrizmus, amihez most már az is hozzájárul, hogy nem "divat" a gyerekek között játszani (most nem tudom miért, mert anyagilag nem tehetik meg (mert ugye kell legalább 10 ember, aki ki tudja fizetni a 10.000/órát, mi pedig egész délután fociztunk, ez nem fér bele egy átlag családnak), vagy egyszerűen csak ma már inkább valamiért plazaba, játékterembe járnak), vagy azért mert eleve sokkal kevesebb a gyerek mint anno.

Egy játékos 20 évesen még fiatal. 23-25 éves koráig ha nem lett semmi, akkr nem is lesz senki.

A magyar játékosoknak extra hátránya hogy nem is marketingképesek. Se a válogatottunk nem jó, de ott a mai napig is úgy megy a rendszer, hogy amelyik játékosnak az ügynöke sokat fizet, az kezdő lesz. 2-3 ilyen beépített ember, pedig elég ahhoz, hogy a viszonylag ügyesebbek is azt mondják, a franc sem fog futni, mert az a béna úgyis elrontja. Vagy ha még rohangászik is, az a béna tényleg el fogja rontani.

Akkor inkább már arra figyelnek , hogy le ne sérüljenek, mert akkor kiesnek még a klubcsapatukból is!

Ez van, erre szoktam mondani, hogy miért PONT A FOCI működne az országban, mikor semmisem működik, úgy ahogy az kellene?

#281394 Scipio Előzmény: #281379

Lehet, hogy egyedül leszek a véleményemmel, de szerintem még az MLSZ-el volt a legkevesebb baj az elmúlt pár évben, még ha divat is volt Kistelekit szétszedni...

off: a 3 nap nálam az egyik fő kedvenc az elmúlt időszakból :) Tegnap végeztem a Cheng könnyvel, ha másképp is, de jó volt.

#281379 banyaiz Előzmény: #281322

Majd Csányi papa rendet rak a szemétdombon, legalábbis remélem.

Off: elkezdtem 3 nap az utat, nagyon tetszik a könyv. Koestler féle is érdekes volt. :D

#281322 Scipio Előzmény: #281310

Nem a szegénységgel van a baj, hanem a fejekkel... Nézz körül a környéken: szlovákok, szlovének kijutottak a vb-re, románok, horvátok, csehek, szerbek is többnyire ott vannak, de az ukránokat, lengyeleket is láttuk már világversenyen az elmúlt években...

Csak nekünk nem megy, ez nem pénzkérdés, vezetőktől edzőkön át a játékosokig be vagyunk ragadva a Kádár-kori nihilbe még mindig... 0 teljesítmény, max lové, csókosság, mutyi...

#281311 Kissherceg Előzmény: #281307

sztm is... ma már 12-13évesen felfigyelnek a nagycsapatok a tehetségekre és leigazolják őket...

#281310 Zotya32 Előzmény: #281287

akkor meg hagyni kéne ezt a sportágat, ez a mai modern világban már nem nekünk való, ehhez szegények vagyunk, be kell látni. Inkább a vízilabdát, és a kézit kéne erősíteni, meg újra az úszást.

#281307 akpo7 Előzmény: #281273

Az messze nem Egervari csapata volt. Ot csak odaraktak a vb elott. Amugy nem ertem, miert mondjuk oket fiatalnak, amikor egy 20 eves jatekos mar messze nem szamit annak. Legalabbis az, akibol jo focista lehet, az mar 20 evesen meghatarozo jatekosa kell legyen egy mondjuk Bundesliga kozepcsapatnak.

#281287 Scipio Előzmény: #281273

Pár éve mindenki megváltóként várta a Huszti, Hajnal, Dzsudzsák, Fülöp féle korosztályt, majd jött Filkor, Farkas, Vass, Dudás stb. akik közül néhány teljesen eltűnt, most akkor megint fiatalíthatunk, jöhet Koman, Szalai, Németh...

Nem megy az sem, ha stabil, évekig együtt játszó csapatot építünk - lásd Geráékat az elmúlt években, de a fiatalítás sem hozott még soha semmi látható eredményt...

U20 szép volt, de a legjobb külföldieket el sem engedték a klubjaik, ahol már ebben a korban is a meghatározók közé tartoznak, ellentétben a mi tartalékcsapatos, kölcsönadott fiataljainkkal...

#281273 Zotya32 Előzmény: #281261

kikre kellene építeni? a 3x éves focistákra? Nem tudom mi lenne a helyes megoldás, de ha azok az emberek nem veszik komolyan a focit, akik arra készülnek 10-12 éves koruktól kezdve, hogy jó focisták legyenek, akkor felesleges pénzkidobás az utánpótlás-nevelés. Egervári csapata az u20-as vb-n nekem úgy tűnt, mintha komolyan venné. ( Aztán lehet csak szerencséjük volt? )

#281261 Scipio Előzmény: #281254

És Egervárit nyomják helyette... Ennél már nem lehet lejjebb, az az ember egy vicc...

Nem mintha nem lenne mindegy, hogy a megfizethető kínálatból kit választunk...

szerk: Zotya, lassan 30 éve építünk a fiatalokra, hogy aztán rájöjjünk, még annyit sem tudnak mint az elődeik...

#281259 Zotya32 Előzmény: #281254

nekem mindegy ki követeli, de ideje lenne már leváltani. meg a csapatot is.... jöjjenek a fiatalok, szerintem lehetne az U20-as csapatra építeni, veszteni való nincs.

#281254 kosami Előzmény: #281238

"A közvélemény Erwin Koeman (48) szövetségi kapitány felmentését követeli,"

A Blikk közvélemény:)))))

Overdose

#281247 Fornit

Overdose újból nyert:

"...A veretlen ötéves telivér, Overdose 15 hónapos kihagyás után versenyzett újra: Pozsonyban megnyerte az ezer méteres futamot. Izgalmas versenyt futott, a célegyenesbe nagy előnnyel fordult, ebből egy keveset tudott megtartani..."

Örülök h felépült.

#281119 banyaiz Előzmény: #280215

Tourt nézem mostanában imádom azt a versenyt. Most jön a java két brutál szakasz Pireneusokban, fel Tourmalléra. Hajrá Schleck ha már nagy kedvencem Amstrong idén nincs versenyben sárga trikóért.